دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 فروردين 1397 - 12:00

شناسایی باکتری نفت‌خوار توسط محققان کانادایی

پاک کردن لکه‌ها و آلودگی‌های نفتی از محیط زیست یکی از چالش‌های بزرگ جوامع انسانی است و حالا محققان برای این کار متوسل به نوع خاصی از باکتری شده‌اند.
کد خبر : 272115

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، این باکتری که Alcanivorax borkumensis نام دارد، به علت علاقه خود به تغذیه از هیدروکربنات‌های تشکیل دهنده نفت شهرت دارد.


محققان کانادایی با جداسازی آنزیم‌های کلیدی مورد استفاده این باکتری توانسته‌اند آلوده‌های نفتی خاک را در شرایط آزمایشگاهی پاکسازی کنند.


آلودگی‌های نفتی در سال‌های اخیر به خطری جدی برای کره زمین مبدل شده است و جریان‌های آبی در اقیانوس‌ها بیش از حدی که قبلا تصور می‌شد می‌توانند موجب انتشار این نوع آلودگی‌ها شوند.


آلودگی‌های نفتی پس از فرو رفتن در خاک و شن می‌توانند برای سال‌ها و دهه‌ها باقی بمانند و تا به حال از روش‌های مختلفی برای پاکسازی این آلودگی‌ها استفاده شده است. اما هر یک از این راه حل‌ها مشکلات جانبی یا هزینه‌های بالایی داشته اند و گاهی نیز موجب ایجاد آلودگی‌های زیستی دیگر یا حتی آتش‌سوزی شده‌اند.


استفاده از باکتری برای پاکسازی آلودگی‌های نفتی هیچ یک از این مشکلات جانبی را به همراه نخواهد آورد. Alcanivorax borkumensis باکتری است که به طور گسترده در اقیانوس‌های جهان موجود است و جمعیت آن در آب‌های آلوده به نفت به‌شدت افزایش می‌یابد.


قرار است با مطالعه بیشتر روی آنزیم‌های مورد استفاده این باکتری روند مقابله با آلودگی‌های نفتی از این طریق هم تسهیل شده و گسترش یابد.


استفاده از این روش در محیط آزمایشگاهی منجر به از بین رفتن ۸۰ درصد از آلودگی‌های نفتی شد و انتظار می‌رود در آینده این رقم باز هم افزایش یابد.


منبع: مهر


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب