انتقاد رئیس اتحادیه نانهای حجیم از تبعیض میان نانوایان سنتی و صنعتی
محمدجواد کرمی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه افزایش قیمت نانهای صنعتی به دلیل آزادسازی قیمت آرد بود، ادامه داد: البته قیمتگذاری نانهای صنعتی از عهده اتحادیه خارج شده و بر عهده مقامات دولتی قرار گرفته است.
وی همچنین با بیان اینکه استانداردهای لازم در تولید نانهای صنعتی رعایت شده و کیفیت آنها بسیار بالاست، افزود: در حوزه نانهای سنتی یکی از دلایل افزایش قیمت، تلاش برای کاهش ضایعات نان بود، اما در حوزه نانهای سنتی کیفیت تولید بسیار بالا و ضایعات در حداقل ممکن است، بنابراین دلیلی برای افزایش قیمت بیش از این وجود ندارد.
رئیس اتحادیه نانهای حجیم با اشاره به نارضایتی مردم از ضایعات بالای نانهای سنتی و کیفیت پایین آنها گفت: نانواییهای سنتی هم آرد یارانهای دولتی دریافت میکنند و نان بیکیفیت به مردم میدهند.
وی با بیان اینکه دولت در این زمینه بین نانهای سنتی و حجیم تبعیض قائل شده است، ادامه داد: این نابرابریها نه تنها کمکی به ارتقای کیفیت و سلامت نان نمیکند، باعث بوجود آمدن رانت و افزایش فساد در این بخش میشود.
کرمی با اشاره به اینکه در یک رقابت سالم و یکسان زمینه افزایش فساد از بین میرود، اظهار کرد: روند کنونی باعث نشت آرد از بخش یارانهای به بخش آزادپز شده و مشکلاتی را ایجاد کرده است.
وی درباره تغییر روند کاری مراکز تولید نان حجیم در ماه رمضان نیز گفت: در ماه مبارک رمضان تقاضای نانهای صنعتی کاهش پیدا نمیکند، بلکه با تغییر محصول روبهرو هستیم؛ به عنوان مثال تولید نانهای باگت کمتر شده و به جای آن تولید نان بربری صنعتی بیشتر میشود.
به گفته او، قیمت نان بربری صنعتی 1500 تومان است که در مقابل نان بربری سنتی با همان قیمت از کیفیت و ماندگاری بالایی برخوردار است، به طوری که تا 2 روز میتوان آنها را نگهداری کرد.
کرمی گفت: با وجود اینکه نانهای صنعتی بدون جوش شیرین با حرارت غیر مستقیم و کاملا بهداشتی تولید میشوند، ماندگاری بیشتری دارند.
رئیس اتحادیه نانهای حجیم با تاکید بر اینکه رسانهها باید در مورد سلامت و کیفیت نانهای صنعتی به مردم آگاهی بدهند، اظهار کرد: مثلا میتوان در یک جدول مقایسهای مزایا و معایب هر دو نان سنتی و صنعتی را نشان داد و انتخاب را به خود مردم واگذار کرد.
انتهای پیام/