جزئیات 4 اختراع عضو هیات علمی دانشگاه آزاد/ «پرده هوای آرام» فضای جراحی اتاق عمل را ایزوله میکند
دکتر محمدمهدی کشتکار در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با تشریح جزئیات 4 اختراع خود در سالهای اخیر اظهار کرد: «نخستین اختراع بنده یک دستگاه هواگرمکن 5 لایه است که بر اساس لایههای متخلخل یا مشعلهای متخلل کار میکند. این مشعلها راندمان بالاتری نسبت به مشعلهای موجود در صنعت دارند. به همین دلیل هم مشعل متخلخل طراحی و ساخته و هم هواگرمکنی بر مبنای این مشعل که با آن کار کند، تولید شد؛ از این اختراع دو مقاله در مجلات معتبر ISI نیز استخراج شد که مجلات معتبری با Impact factor 3.5 بودند.»
کشتگار افزود: «مشعل یکی از قسمتهای هواگرمکن است؛ به عبارت دیگر هم مشعل تولیدی جدید است و هم هواگرمکن؛ نمونههای اولیه این اختراع تولید شده است و در حال بازاریابی برای آن هستیم. اخیراً موفق شدیم با یکی از شرکتهای دانش بنیان زیرمجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرارداد ببندیم تا بتوانیم دستگاه اختراعی را وارد فاز تولید انبوه کنیم.»
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دستگاه تولیدی دیگر «سیستم سرمایش جذبی سیلیکاژل فشرده» است که برای سرمایش هوای ورودی به توربینهای گازی نیروگاهها استفاده میشود و مبنا و انرژی آن نیز حرارت هدررفتی است که از نیروگاه خارج و وارد اتمسفر میشود و سپس در فرآیندی وارد چیلر جذبی میشود که در بازار به آنها سیستمهای جذبی ادزورپشن(Adsorption) میگویند و با سیستمهای ابزورپشن(Absorption) تفاوت دارد. زیرا حرارت در اینجا برای احیای سیلیکاژل استفاده میشود.
وی ادامه داد: اختراع سوم ما «سیستم پرده هوای آرام» است که در سیستم تهویه مطبوع اتاق عمل استفاده میشود. مزیت این سیستم این است که محدوده جراحی اتاق عمل را ایزوله میکند. یعنی با استفاده از محاسبات مهندسی، سرعت هوای خروجی به دست آمده است که یک پردهای از هوا میان بیمار و افراد و پرسنلی که اطراف وی در حال رفتوآمد هستند، ایجاد میکند و از انتشار ویروس به محدوده جراحی جلوگیری میکند. برای این طرح مذاکراتی با یکی از بیمارستانهای کرمان انجام دادهایم تا در اتاق عمل استفاده کنند.»
پژوهشگر برتر دانشکده فنی و مهندسی واحد کرمان خاطرنشان کرد: پروژه چهارمی که ما انجام دادیم «سیستم تبرید آبشاری» است. این سیستم در دنیا ساخته شده است اما در شرکت دانش بنیان خود توانستیم آن را نمونه سازی کنیم و کندانسور کسکید آن را با استفاده از نانوسیال طراحی کنیم. به عبارت دیگر این طرح تنها تفاوتی که با نمونههای خارجیاش دارد، استفاده از نانو سیال در طراحی کندانسو کسکید آن است.»
کشتکار در پاسخ به پرسش آنــا درباره کتب منتشر شده خود و عنوانهای آنها اظهار کرد: بنده 4 کتاب ترجمه و 3 کتاب تألیفی منتشر کرده ام. تخصصم در دو شاخه است؛ شاخه تهویه متبوع و تبرید و شاخه دینامیک سیالات محاسباتی؛ کتابهای بنده به ترتیب انتشار «تهویه متبوع در وسایل نقلیه»، «طراحی استخرهای شنا»، «طراحی سیستمهای تهویه متبوع»، «دینامیک سیالات محاسباتی به روش بوردمن»، «کاربرد روش تشابهی در حل مسائل انتقال حرارت مکانیک سیالات»، «کاربرد مرز شناور در حل مسائل دینامیک سیالات محاسباتی» و «اگزرژی، انرژی، محیط زیست و توسعه پایدار» است.
به گزارش آنا، محمدمهدی کشتکار دارای مدرک تحصیلی دکتری انرژی از دانشگاه علوم و تحقیقات و دارای 18 سال سابقه تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی است.
گفتوگو از فرهاد وفاییفرد
انتهای پیام/