دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 اسفند 1396 - 14:45
مقام اول پژوهش‌های بنیادی جشنواره بین‌المللی خوارزمی:

جوانان پشتکار داشته باشند و کارشان را با علاقه جلو ببرند

دکتر بابک کریمی با طراحی و ساخت «کاتالیزورهای انتخاب‌گر بر پایه ترکیبات مزوحفره منظم و کاربرد آنها در تبدیلات شیمیایی» موفق شد مقام اول پژوهش‌های بنیادی سی‌ویکمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی را کسب کند.
کد خبر : 263660

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بابک کریمی مدرک دکتری شیمی خود را از دانشگاه شیراز گرفته است و در حال حاضر به عنوان استاد تمام در دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان مشغول به کار است.


دکتر کریمی گفت: «گروه تحقیقاتی ما در زمینه ساخت و طراحی ترکیبات مزوحفره و جامدات‌ مزوحفره منظم کار می‌کند و تا به حال حدود 40 ترکیب مزوحفره جدید طراحی و سنتز کرده است. این ساختارها شامل ساختارهای کربنی، سیلیکایی، پلیمری و هیبریدی می‌شود. ساختارهای هیبریدی ساختارهای دوگانه معدنی و ارگانیک درهم تنیده هستند».


وی در ادامه افزود: «از این مواد عمدتا به عنوان بستر برای تثبیت کاتالیزورها در فرآیندهای مختلف شیمیایی استفاده می‌شود. تعداد زیادی مقاله بین‌المللی درباره طرح ما نوشته شده و به شدت مورد توجه دانشمندان این حوزه قرار گرفته است».


در سال 2013، کریمی کتابی را در این زمینه به صورت مشترک با انتشارات وایلی منتشر کرده است. یک فصل از این کتاب توسط دکتر کریمی و سه نفر از دانشجویان دکتری وی نوشته شده است.


کریمی در این باره گفت: «این کتاب به برندگان جایزه نوبل اهدا شد که این امر نشان می‌‌دهد که سطح علمی این حوزه در کشور ما چنان بالاست که به عنوان یکی از 10 نویسنده این کتاب برگزیده شدیم».


وی افزود: «17 دانشجوی دکتری و حدود 60 دانشجوی کارشناسی ارشد از گروه تحقیقاتی من فارغ‌التحصیل شده‌اند».


کریمی همچنین گفت: «این طرح همچنان در حال توسعه است چراکه این حوزه کاملا جدید است. من جزو اولین کسانی در ایران بودم که شروع به کار در این حوزه کردم. دو مقاله در این حوزه نوشتیم تا آن را به فیزیکدانان و شیمیدانان کشور معرفی کنیم».


وی افزود: «در اکثر مقالات مفاهیم جدیدی را به حوزه شیمی، کاتالیزور و مزومتریال اضافه کردیم و مفهوم جدید را تعریف کردیم که این کار نیز مورد توجه اندیشمندان دنیا قرار گرفت».


کریمی درباره مشکلات موجود در مسیر توسعه و تحقیق در این حوزه می‌گوید: «با چالش‌های زیادی در این راه مواجه شدیم. زیرساختی در این حوزه وجود نداشت و بودجه کافی در اختیار نداشتیم اما به نظرم این مشکلات نمی‌توانند مانع از حرکت یک دانشمند و اندیشمند شود که علاقه به پیشرفت دارد».


وی افزود: «فکر این که قصد انجام کار خوب و مفیدی را دارید، می‌‌تواند انگیزه برای حرکت به جلو باشد. با چنین تفکری می‌توان مشکلات را پشت سر گذاشت. اگر جوانان پشتکار داشته باشند و کارشان را با علاقه جلو ببرند، موفق خواهند شد».


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب