همایش تمدن نوین اسلامی بزرگترین رویداد علمی کشور در این زمینه است
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر جهانبین اظهار کرد: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری تمدن نوین اسلامی به معنای کشورگشایی نیست بلکه به معنای تاثیر پذیرفتن فکری ملتها از اسلام است.
وی افزود: این مطلب دقیقی است اما برخی، قرائتهای ضعیف یا ظنیات خود را درباره این مطلب مطرح میکنند و قصد دارند اصل موضوع را مورد مناقشه قرار دهند.
معاون دانشجویی دانشگاه شاهد گفت: دانشگاه شاهد با اراده رئیس دانشگاه از ابتدای مطرح شدن بحث تمدن نوین اسلامی، ورود کرد تا به صورت علمی آن را بررسی کند و بتواند ادبیات علمی فاخر را به جامعه علمی ارائه دهد.
برگزاری هفته علمی تمدن نوین اسلامی با محوریت نقد و مناظره
رئیس دبیرخانه همایش تمدن نوین اسلامی با اشاره به هفته علمی تمدن نوین اسلامی بیان کرد: امسال این هفته با محوریت نقد و مناظره برگزار میشود و بناست افراد مختلف دیدگاههای خود را در معرض نقد و ارزیابی قرار دهند.
وی اضافه کرد: پایان هفته علمی تمدن نوین اسلامی نیز همایش تمدن نوین اسلامی به عنوان بزرگترین رویداد علمی کشور در زمینه تمدن نوین اسلامی برگزار میشود.
معاون دانشجویی دانشگاه شاهد تصریح کرد: همایش سوم نسبت به دو همایش پیشین چند ویژگی دارد. همایش اول سه محور چیستی، چرایی و چگونگی مورد توجه بود در همایش دوم ابعاد موضوعات بازتر شد و نهایتاً در همایش سوم ذیل هر موضوع، نظام مسائل مطرح شد و این اتفاق همایش سوم را نسبت به دو همایش گذشته قویتر کرده است.
افزایش استقبال اعضای هیات علمی در همایش سوم
جهانبین با اشاره به مشارکت اعضای هیات علمی و دانشجویان در این همایش گفت: با ارزیابی مقالات ارسال شده میتوان به این نتیجه رسید که استقبال اعضای هیات علمی از همایش امسال نسبت به سالهای گذشته به مراتب بیشتر شده است. البته نگرانیهایی ایجاد شده است که مشارکت دانشجویان کاهش پیدا نکند.
رئیس دبیرخانه همایش تمدن نوین اسلامی با بیان اینکه مجموع مقالات همایش اول و دوم به صورت الکترونیکی منتشر شده است، اظهار کرد: مقالات همایش اول در یک جلد و همایش دوم نیز در سه جلد چاپ و منتشر شده است.
وی از انتشار فراخوان مقاله در فصلنامه مطالعات بنیادین تمدن نوین اسلامی خبر داد و گفت: پژوهشگران و علاقهمندان میتوانند برای همایش امسال مقالات علمی پژوهشی خود را به دبیرخانه این همایش ارسال کنند.
به گفته جهانبین امسال 5 نشست علمی برای همایش تمدن نوین اسلامی برگزار و موضوعات مختلفی که مورد دغدغه بود مطرح شد.
دریافت 236 چکیده مقاله از طریق فراخوان
معاون دانشجویی دانشگاه شاهد درباره تعداد مقالات ارسال شده گفت: 236 چکیده مقاله تا کنون به دبیرخانه ارسال شده است که از این تعداد 15 چکیده رد شد و 221 چکیده مقاله تایید شده است.
وی اضافه کرد: 190 مقاله کامل نیز ارسال شده که از طریق فراخوان دریافت شده است و سفارشی نیست.
رئیس دبیرخانه همایش تمدن نوین اسلامی گفت: ارزیابی مقالات در دست داوری است و در چند روز آینده نتایج آن اعلام خواهد شد.
به گفته جهانبین چهارشنبه 9 اسفند ساعت 3 تا 5 در سالن همایشهای امام خمینی دانشگاه شاهد افتتاحیه همایش تمدن نوین اسلامی خواهد بود و ارائه مقالات نیز پنجشنبه 10 اسفند 8 صبح تا 3 بعد از ظهر انجام خواهد شد و از مقالات برتر تقدیر به عمل میآید.
راهاندازی 8 کمیسیون فعال برای همایش امسال
معاون دانشجویی دانشگاه شاهد با بیان اینکه 8 کمیسیون فعال برای همایش امسال راهاندازی شده است، گفت: کمیسیون مباحث بنیادین، آیندهپژوهی، اقتصاد، طب و سلامت، تعلیم و تربیت، مدیریت و حکمرانی و حقوق موضوعات 8 کمیسیون را تشکیل میدهند.
جهانبین با بیان اینکه این همایش ملی است اما با محوریت دانشگاه شاهد است، بیان کرد: روسای کمیسیونها از دانشگاههای مختلف هستند و قریب به 56 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاهها در این کمیسیون فعالیت میکنند.
رئیس دبیرخانه همایش تمدن نوین اسلامی درباره وظیفه کمیسیونها گفت: تدوین نظام مسائل برگزاری نشستهای علمی اعم از انتخاب موضوع و انتخاب افراد، فراخوان مقاله، داوری مقاله و انتخاب مقالات جهت ارائه از وظایف کمیسیونها است.
وی در پایان گفت: از مقالاتی که به دبیرخانه همایش ارسال شده است 84 نفر از نویسندگان مسئول عضو هیات علمی، 50 نفر دانشجوی دکتری، 56 نفر کارشناسی ارشد و 8 نفر نیز در مقطع کارشناسی بودند.
انتهای پیام/