هدف غایی انقلاب اسلامی رسیدن به تمدن نوین اسلامی است/ جوانان مخاطبان اصلی تحقق تمدن
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر کامیار ثقفی رئیس دانشگاه شاهد و رئیس شورای سیاستگذاری همایش تمدن نوین اسلامی در نشست خبری این همایش اظهار کرد: دانشگاه شاهد بر اساس مسئولیتی که برعهده خود میداند موضوع تمدن نوین اسلامی را به عنوان هدف غایی انقلاب اسلامی به عنوان یکی از محورهای اصلی فعالیت خود قرار داده است.
وی افزود: با توجه به مطالبات و فرامینی که از طرف مقام معظم رهبری درباره تمدن نوین اسلامی مطرح شد دانشگاه شاهد برای ارائه موضوعات تحقیقاتی در قالب برگزاری همایش اقدامات خود را از سه سال پیش آغاز کرد.
رئیس دانشگاه شاهد با بیان اینکه این همایش تا زمانی که مورد استقبال تمام نهادهای دیگر قرار میگیرد به صورت سالانه برگزار میشود، گفت: بر این اساس دبیرخانه دائمی همایش تمدن نوین اسلامی در دانشگاه شاهد راهاندازی و دکتر جهانبین معاون دانشجویی این دانشگاه به عنوان رئیس این دبیرخانه منصوب شد.
ثقفی با اشاره به محورهای اصلی همایش بیان کرد: در طول این سه سال سه محور اصلی چیستی، چرایی، چگونگی مورد توجه بوده است و تعریف، توصیف و تبیین این موضوع محوریت تحقیقات قرار داده شده است.
رئیس شورای سیاستگذاری همایش تمدن نوین اسلامی اضافه کرد: در بخش چگونگی، که بخش کاربردی است مقرر شد برای پیشرفت در تحقق تمدن نوین اسلامی موضوعات را ریزتر و گستردهتر کنیم که نتیجه آن دقیقتر شدن همایش هر سال نسبت به سال گذشته شد.
وی درباره ضرورت برگزاری این همایش در دانشگاهها گفت: تبیین موضوع تمدن اسلامی به عنوان هدف غایی انقلاب اولین بار به شکل مدون از طرف رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح شد.
وی افزود: تاکنون نیز در جهت گستردهتر کردن مبانی نظری بیشترین فعالیت از طرف ایشان مطرح میشود و همه ساله وجوه و ابعاد مختلفی از طرف مقام معظم رهبری در اختیار صاحبنظران قرار میگیرد.
رئیس دانشگاه شاهد با اشاره به 9 شاخصی که رهبری برای تحقق تمدن نوین اسلامی بیان کردند، گفت: شهامت، شجاعت، سواد، تدین، ابتکار، پیشگامی، خودباوری، غیرت، داشتن انگیزه برای حرکت و داشتن توان جسمی و فکری از عناوین مهمی هستند که رهبری مطرح نمودهاند.
مخاطب اصلی تحقق این تمدن جوانان هستند
ثقفی تصریح کرد: نسل جوان ما تا زمان تحقق تمدن نوین اسلامی باید به این خصوصیات مجهز باشد و به صورت طبیعی مخاطب اصلی تحقق این تمدن جوانان هستند.
رئیس شورای سیاستگذاری همایش تمدن نوین اسلامی با بیان اینکه نسل جوان همواره باید به اهداف دور توجه کند، عنوان کرد: جوانان باید زندگیشان را در راه تحقق این هدف بگذارند و با جدیت به سمت تمدن اسلامی حرکت کنند. تعریف انقلابی بودن نیز داشتن چنین خصوصیاتی است.برخی انقلابیگری را تعمداً بر خلاف این خصوصیات تعریف میکنند.
ثقفی بیان کرد: حرکت نظام اسلامی در جهت تداوم اهداف انقلاب به گونهای شده که حساسیت جبهه مقابل را برانگیخته است.
رئیس دانشگاه شاهد با اشاره به مقابله دشمن با انقلاب اسلامی بیان کرد: دشمن ابتدا با روشهای مرسومی که به مقابله با حرکتهای انقلابی در دنیا میپرداخت به مواجهه با انقلاب اسلامی نیز دست زد اما با توجه به اینکه حرکت انقلاب اسلامی متفاوت بود دشمن نیز متناسب با اهداف نظام برای مقابله با آن به طور دقیق برنامهریزی میکند.
وی افزود: اگر جنبههای مختلف نظام بررسی شود میبینیم که دشمن برای تک تک جنبهها اعم از سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و... برنامه دارد و هدفش را نیز جوانان قرار داده است.
رئیس شورای سیاستگذاری همایش تمدن نوین اسلامی با بیان اینکه اگر جوانان به این ویژگیها مجهز شوند هیچ چیز جلودارشان نخواهد بود، گفت: دشمنان برنامهریزی میکنند و به شکلهای مختلف درصدد ساقط کردن این ویژگیها در نسل جوان ایرانی هستند.
ثقفی با بیان اینکه غیر از محیطهای علمی و دانشگاهی مکان دیگری عرصه پرورش و تربیت چنین مدلی برای تربیت نیروی جوان نیست، ادامه داد: به همین دلیل رهبر معظم انقلاب دو سال قبل در جمع روسای دانشگاهها مطالبه حرکت به سمت تمدن اسلامی را مطرح و دانشگاهها را موظف به پرداختن به این موضوع کردند.
رئیس دانشگاه شاهد گفت: به واسطه جایگاه دانشگاهها و با توجه به اینکه موضوع، جنبه ارزشی دارد و به اهداف انقلاب اسلامی پیوند میخورد دانشگاه شاهد خود را مکلف میداند در این عرصه ایفای نقش کند تا زمانی که مراکز و نهادهای دیگر نیز احساس مسئولیت کنند و در خط مقدم تحقق تمدن نوین اسلامی فعالیت بنمایند.
برنامههای هفته علمی تمدن نوین اسلامی؛ از دوم تا نهم اسفند
رئیس شورای سیاستگذاری همایش تمدن نوین اسلامی درباره هدف علمی تمدن نوین اسلامی نیز اظهار کرد: چند سالی است که همه ساله هفته علمی تمدن نوین اسلامی در حال برگزاری است و این همایش نیز یکی از اجزای این هفته است.
وی ادامه داد: امسال نیز از دوم تا نهم اسفند این هفته با برنامههایی در در قالب کرسیهای آزاد اندیشی، نقد و نظریهپردازی دنبال میشود و در روز پایانی هفته مقالات در همایش تمدن نوین اسلامی ارائه خواهد شد.
رئیس دانشگاه شاهد با بیان اینکه تمدن اسلامی مورد نیاز همه جامعه اسلامی ایران است، گفت: این موضوع باید به نحوی گسترش پیدا کند که دغدغه همه اندیشمندان در طول سال باشد تا تعریف روشنی از آنچه میخواهیم به آن دست پیدا کنیم، داشته باشیم.
ثقفی یکی از نقصانهای نهادها و دستگاهها را عدم انسجام در برنامهریزی برای رسیدن به نقطه غایی انقلاب دانست و افزود: برنامهها نباید سالیانه باشد و متاسفانه مشکل اینجاست که تطبیق برنامهها با اهداف غایی انقلاب اسلامی مشخص نیست.
وی تصریح کرد: این همگرایی ضرورت و نیاز کشور است تا به فرمایش مقام معظم رهبری بتوانیم عقبماندگیها را جبران کنیم و جامعه الگوی مد نظر اسلام که هدفش فراهم آوردن حیات طیبه برای مردم است را پیریزی کنیم.
رئیس شورای سیاستگذاری همایش تمدن نوین اسلامی اظهار کرد: باید جمهوری اسلامی نقش الگویی خود را ایفا کند و کشورهای دیگر نیز از الگوی مشابه تبعیت کنند. در حوزههایی که انقلاب اسلامی این چنین عمل کرده است توانسته به خوبی نقش الگویی خود را ایفا کند.
رئیس دانشگاه شاهد با بیان اینکه این جنس فعالیتها مورد نیاز و ضرورت جامعه و کشور است، گفت: حوزه تمدن از مباحث نظریهپردازی تا کاربردی میتواند امتداد پیدا کند و فرآیند تحقق این اهداف نیز 5 مرحله است که از طرف مقام معظم رهبری تبیین شده است.
ثقفی ادامه داد: طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب حرکت به سمت تحقق اهداف تمدن نوین اسلامی از نظام و انقلاب آغاز شده و نهایتاً به تمدن نوین اسلامی ختم میشود و در حال حاضر ما در مرحله دولت اسلامی قرار داریم.
وی در پایان از برگزاری دو همایش تمدن نوین اسلامی در سال 97 خبر داد و اظهار کرد: یک همایش که مانند هر سال به صورت ملی برگزار میشود و همایش دیگر با مشارکت تشکلهای دانشجویی برای دانشجویان در سطوح مختلف برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/