دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 تير 1394 - 15:15
در مراسم معارفه رئیس جدید کتابخانه مجلس مطرح شد؛

پیشنهاد لاریجانی برای تدوین کتاب تاریخ پارلمان ایران

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امیدوارم کار مدون کردن مجموعه‌کتابی در خصوص تاریخ پارلمان ایران کلید بخورد و مدیریت جدید کتابخانه مجلس جنبه‌های حقوقی و تقنینی کار در کتابخانه را برجسته کند.
کد خبر : 25953

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی امروز -سه‌شنبه 9 تیر- در مراسم معارفه محمدرضا مجیدی، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی و قدردانی از زحمات محمد رجبی‌دوانی رئیس سابق این کتابخانه که در سالن تشریفات ساختمان مشروطه مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شد، گفت: خدا را سپاس می‌گویم که آقای مجیدی مسئولیت کتابخانه مجلس را عهده‌دار شدند، این کتابخانه جزو قدیمی‌ترین کتابخانه‌های کشور محسوب می‌شود.








پیشنهاد می‌کنم تاریخ پارلمان ایران را به صورت یک مجموعه کتاب، مدون کنیم. مجلس و پارلمان یک وجهه بارز از تاریخ 100 ساله اخیر کشور بوده که فراز و فرودهایی داشته و مقدار زیادی از اسناد در کتابخانه است و حتی صورت مذاکرات و مکاتباتی که در جلسات غیرعلنی مجلس مطرح شده است و همچنین مکاتباتی که اعضای پارلمان با مسئولان سیاسی و مردم داشتند نیز موجود است

رئیس مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: کتابخانه مجلس از سابقه تأثیرگذاری در تاریخ ایران برخوردار بوده هم از نظر نفایسی که در اختیار کتابخانه است ممتاز بوده و هم از لحاظ نقشی که این کتابخانه در تاریخ ایران دارد، کتابخانه مجلس جزو مراکزی است که همیشه با دقت نظر از لحاظ مدیریت و کار روبه‌رو است، ان‌شاءالله در آینده نیز پشتیبانی‌های مدیریتی و تجهیزاتی ادامه یابد.


لاریجانی افزود: سابقه تاریخ کتابخانه مجلس نشانه فراز و فرودهای رجال مهمی که در رأس کتابخانه قرار گرفته اند است که هر کدام خدماتی انجام داده‌اند و پس از انقلاب اسلامی نیز افراد موجهی مسئولیت کتابخانه مجلس را عهده‌دار شدند و همچنان که آقای رجبی اظهار داشتند هر کدام با توانمندی‌های خود توانستند حوزه‌ای از این کتابخانه را آباد کنند که جای تشکر دارد.


وی ادامه داد: از آقای حائری که در حفظ کتابخانه مجلس در اوایل انقلاب نقش مهمی داشتند نیز تشکر می‌کنم. در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی کار در زمینه نسخه‌نگاری‌ها و حفظ نفایس کتابخانه با وسواس پیگیری شد و همچنین آقای جعفریان نیز تحرک خوبی در زمینه چاپ کتاب در زمانی که در کتابخانه حضور داشتند، ایفا کردند.


رئیس نهاد قانونگذاری گفت: کتب ارزشمند کتابخانه مجلس در دست صاحب‌نظران و پژوهشگران قرار گرفته است و آقای رجبی در زمینه شناساندن این کتابخانه به مراکز علمی خارج و همچنین سازماندهی این موضوع تلاش داشتند و مجله‌های کتابخانه را از رتبه‌های علمی برخوردار کردند بنابراین از زحمات ایشان تشکر می‌کنم.


رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: محمدرضا مجیدی رئیس جدید کتابخانه مجلس از چهره‌های شناخته‌شده کشور محسوب می‌شود و تحصیلات خود را در دانشگاه امام صادق و فرانسه گذرانده است و در یونسکو نیز با ذهن خلاق سابقه کاری دارد. البته در زمانی که آقای مجیدی در یونسکو مشغول به کار بودند با ایشان ارتباطات کاری مطلوبی داشتم و حتی آقای مجیدی علاوه بر کارهای فرهنگی در کمک به رفع برخی از معضلات سیاسی نیز نقش مؤثری ایفا کردند و امیدوارم در مسئولیت جدید خود موفق باشد.


لاریجانی با بیان اینکه «جنس کار در کتابخانه مجلس بیشتر تاریخی و مربوط به دوران گذشته بوده و از نظر اسناد و کاوش‌های علمی مؤثر است»، افزود: کار در کتابخانه شاید در درجه اول صبغه تاریخی داشته باشد و در درجه دوم صبغه ادبی، خواهش ما این است که آقای مجیدی همچنان که در جلسه هیئت امنا بیان کردند جنبه‌های حقوقی و تقنینی کار در کتابخانه را برجسته کنند و هم از لحاظ داشتن یک کتابخانه تخصصی و داشتن آثار تحقیقی در این زمینه تلاش کند. از این جهات ایشان استعداد و علاقه‌مندی لازم را دارا هستند و امیدوارم جنبه‌های حقوقی و تقنینی را برای کتابخانه مجلس نهادینه کنند.


رئیس نهاد قانونگذاری تصریح کرد: مجلس و پارلمان یک وجهه بارز از تاریخ صد ساله اخیر کشور بوده که فراز و فرودهایی داشته و مقدار زیادی از اسناد در کتابخانه است و اسناد این موضوعات در کتابخانه موجود می‌باشد و حتی صورت مذاکرات و مکاتباتی که در جلسات غیرعلنی مجلس مطرح شده است و همچنین مکاتباتی که اعضای پارلمان با مسئولان سیاسی و مردم داشتند نیز موجود است.


لاریجانی ادامه داد: با توجه به مطالب مذکور پیشنهاد می‌کنم تاریخ پارلمان ایران را به صورت یک مجموعه کتاب، مدون کنیم که انجام این مهم می‌تواند برای محققانی که در زمینه تاریخ معاصر کار می‌کنند مفید باشد و هم برای اعضای پارلمان یک مجموعه تأثیرگذار خواهد بود و زمینه استفاده از تجربیات ادوار گذشته مجلس را فراهم می کند که برای انجام این کار مهم نیاز به یک تیم حرفه ای است.


وی افزود: برای مدون کردن مجموعه کتاب درخصوص پارلمان ایران باید از اسناد در دسترس و تاریخ مجلس شورای اسلامی، مجلس شورای ملی و مجلس سنا استفاده شود، اخیرا کتابی درخصوص تاریخ ایران در بنیاد دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی تدوین شد که ارزشمند است، این موضوع باعث شد که به ذهنم بیاید کار مدون کردن مجموعه کتاب در خصوص پارلمان ایران نیز کلید بخورد و انشاءالله با مدیریت آقای مجیدی این کار ماندگار به ثمر برسد.


لاریجانی افزود: امیدوارم وزارت ارشاد بتواند کمک‌های لازم برای پیشبرد اهداف فرهنگی کشور را داشته باشد و آقای مجیدی می‌تواند از تجربیات متخصصان حوزه فرهنگ و آقای رجبی استفاده کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب