دورترین عکسبرداری در فضا از فاصله ۶٬۱۲۰٬۰۰۰٬۰۰۰ کیلومتری
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، فضاپیمای رباتیک نیو هورایزنز (New Horizons، به معنی افقهای نو) که دو سال پیش با عبور از نزدیکی سیاره کوتوله پلوتو تاریخساز شد، روز پنجم دسامبر (۱۴ آذر) گذشته یکی از ابزارهای علمی خود را به نام «دوربین شناسایی دوربرد» (LORRI) به سمت خوشه ستارهای باز «NGC 3532» نشانه رفت و ستارگان جوان آن را در تصویری سیاهوسفید جای داد.
این خوشه ستارهای که خوشه «ویشینگ ول» (Wishing Well، به معنی «چاه آرزوها») یا خوشه فوتبال هم نامیده میشود، ۱۳۲۱ سالنوری با زمین فاصله دارد و در صورتفلکی جنوبی «شاهتخته» دیده میشود.
در لحظه ثبت این تصویر، نیو هورایزنز 6/12 میلیارد کیلومتر از زمین فاصله داشت و توانست رکورد ثبت دورترین تصویر در فضا را بشکند. رکورد قبلی سال ۱۹۹۰ (۱۳۶۹) ثبت شده بود، زمانی که فضاپیمای «وویجر۱» از فاصله ۶٫۰۶ میلیارد کیلومتری دوربین خود را به سمت خورشید برگرداند و تصویر معروف «نقطه آبی کمفروغ» را از زمین گرفت.
از آنجاییکه نیو هورایزنز با سرعت 1/1 میلیون کیلومتر در روز به مسیر خود ادامه میدهد؛ این فضاپیما توانست خیلی زود رکورد خودش را بشکند. چند روز پس از ثبت تصویر «ویشینگ ول»، این فضاپیما از دو جرم کمربند کوییپر به نامهای «2012 HZ84» و «2012 HE85» عکس گرفت. این تصاویر که با رنگآمیزی کاذب به نمایش درآمدهاند، نزدیکترین نماهایی هستند که تاکنون از اجرام فرانپتونی سرگردان در کمربند کوییپر ثبت شدهاند.
نیوهورایزنز که پس از ملاقات چندساعته خود با پلوتو در تابستان ۲۰۱۵ مسیر خود را به سمت یکی از اجرام کمربند کوییپر به نام «2014 MU69» تغییر داد و طبق برنامه قرار است روز اول ژانویه ۲۰۱۹ (۱۱ دی ۱۳۹۷) با آن ملاقات کند. کمربند کوییپر، ساختاری حلقوی و مسطح است که اجرام کوچک و یخزدهای در آن به دور خورشید میچرخند. این اجرام از بقایای ابر اولیه تشکیلدهنده منظومه شمسی برجا ماندهاند.
منبع: جی پلاس
انتهای پیام/