دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 بهمن 1396 - 08:30
انرژی‌هایی از جنس سبز/5

راه‌های خلاقانه استارتاپ‌ها برای سبز شدن

کمپانی‌های بیشتری روز به روز درک می‌کنند که برای بقا باید با محیط زیست سازگارتر شوند، بنابراین ترندهای تجاری سبز در حال افزایش هستند.
کد خبر : 258131

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا-هانا حیدری؛ حتی استارتاپ‌های تازه کار نیز به سمت سبزتر شدن حرکت می‌کنند. برخی از این استارتاپ‌ها ایده‌ها و انگیزه‌های جدیدی دارند در حالی که برخی دیگر از آنها روی کاهش اثرات زیست محیطی کار می‌کنند. آنها در این فرآیند راه را برای نوآوری‌های تجاری پایدار هموار می‌کنند.


در ادامه با پنج روش خلاقانه استارتاپ‌ها برای سبزتر شدن آشنا می‌شوید:


کاهش ضایعات و دور ریزها


گاهی اوقات استارتاپ‌ها کار خود را با اخلاقیات سازگار با محیط زیست شروع نمی‌کنند اما به مرور زمان تلاش می‌کنند تا سبزتر شوند و رفتارهای صنعتی خود را کاهش دهند. گاهی اوقات نیز استارتاپ‌ها به وجود می‌آیند چرا که جامعه به راه‌حل‌های صنعتی پایدارتری نیاز دارد.


استارتاپ «آترو بازیافت» به وجود آمد تا با مشکلات روزافزون ضایعات الکترونیک مبارزه کند. این استارتاپ مدیریت کامل کالاهای الکترونیک و الکتریک را با تاکید بر نوآوری‌های بازیافت پایدار برای کاربران فراهم می‌کند.


استارتاپ «اسپویلر آلارت» نیز به کسب‌وکارهای مرتبط با صنعت غذایی کمک می‌کند تا ضایعات غذایی خود را از طریق ایجاد تعادل در تولید و اهدای مواد غذایی اضافی کاهش دهند.


توسعه انرژی پایدار


مصرف سرسام‌آور انرژی در حال تخیله منابع انرژی جهان است. خوشبختانه، استارتا‌پ‌های زیادی در حال سرمایه‌گذاری روی انرژی‌های پایدار و انرژی‌های سازگار با محیط زیست هستند تا هدر رفت انرژی را کاهش دهند.


استارتاپ «شن و ماسه قطبی» در حال توسعه تکنولوژی است که بازدهی انرژی را افزایش و هدر رفت انرژی را کاهش می‌دهد. استارتاپ «واندر» مدارس، سازمان‌ها و شهرداری‌ها را با سرمایه‌گذاران آشنا می‌کند تا پروژه‌های بزرگ خورشیدی را استارت بزنند.


استارتاپ «سان‌گیج» نیز به مصرف‌کنندگان روزمره کمک می‌کند تا به پنل‌های خورشیدی دسترسی داشته باشند. سازگاری با محیط زیست وظیفه جانبی این استارتاپ‌ها نیست بلکه قلب فعالیت‌های آنها به شمار می‌رود.


تهیه منابع پایدار


فروش هر گونه محصول فیزیکی معمولا باعث تخلیه منابع محیط زیستی می‌شود. فرآیند تولید شامل مقدار زیادی آب و انرژی می‌شود؛ همچنین برای ارسال محصولات نیاز به حمل و نقل است که علاوه بر مصرف انرژی باعث انتشار گاز گلخانه‌ای در اتمسفر می‌شود.


سرمایه‌گذاری روی منابع پایدار می‌تواند این آسیب‌های زیست محیطی را جبران کند. استارتاپ‌ها چالشی را به راه انداخته‌‌اند تا در هر صنعتی از منابع پایدار استفاده شود؛ برای مثال در صنعت مد و فشن از پنبه ارگانیک استفاده شود، در صنعت غذایی روی کشاورزی پایدار سرمایه‌گذاری شود، در صنعت مواد از مواد غیرسمی استفاده شود. حتی صنایع مرتبط با مرگ و میر نیز در این چالش شرکت کرده‌اند: تابوت‌‌سازی «ویلو اند ورث» برای ساخت تابوت از چوب درخت‌هایی استفاده می‌کند که برای این کار کاشته شده‌اند.


به حداقل رساندن مصرف کاغذ


تولید کاغذ نیاز به تخریب منابع طبیعی (مانند درختان) دارد. همچنین در این میان مقدار زیادی انرژی و آب نیز به هدر می‌رود. بنابراین به حداقل رساندن مصرف کاغذ ساده‌ترین راهی است که یک کسب‌وکار می‌تواند برای سبزتر شدن انتخاب کند. استارتاپ‌ها در تلاشند تا علاوه بر مصرف کاغذ مشتریان مصرف کاغذ خود را نیز کاهش دهند.


استارتاپ‌های زیادی مصرف کاغذ خود را با استفاده از فضای ذخیره‌سازی ابر، صورت‌حساب‌های دیجیتال و دیگر ابزار تکنولوژی کاهش داده‌اند.


تشویق به خریدهای سبزتر


برخی از استارتاپ‌ها از برنامه‌هایی پاداش‌دهی استفاده می‌کنند تا مشتریان را به خرید کالاهای سازگار با محیط زیست تشویق کنند و در کنار آن از خرید خود سود هم کنند. برای مثال، سایت «اکو پلام» کالاهای سازگار با محیط زیست می‌فروشد و مشتریان خود را از اهمیت مصرف‌گرایی سازگار با محیط زیست آگاه می‌کند.


این استارتاپ برای تشویق بیشتر مشتریان به سمت خرید کالاهای سازگار با محیط زیست در ازای هر خرید یک «اکو تراشه» به خریدار می‌دهد که می‌توان آنها را نوآوری‌های محیط زیستی اهدا کرد.


نمی‌توان پاسخ این سوال که آیا پایداری برای کسب‌وکارها در درجه اول اهمیت قرار دارد یا تنها یکی از ارزش‌های آنهاست را با اطمینان داد اما این استارتاپ‌ها نشان داده‌اند که در هر صنعتی می‌توان راهی پیدا کرد تا سبزتر شد.


بهترین استارتاپ‌های سبز


در ادامه 10 استارتاپ برتر تکنولوژی سبز را معرفی می‌کنیم:


1. شبکه «اینجو»


شبکه اینجو از اطلاعات موجود روی سیستم اتوماسیون یک ساختمان استفاه می‌کند و این اطلاعات را با اطلاعات خارجی (ذخیره شده روی ابر) جفت‌سازی می‌کند تا مصرف انرژی در ساختمان‌های بزرگ را پیش‌بین کند و بهبود بخشد.


2. «10x تکنولوژی»


10x تکنولوژی با بهره‌گیری از فناوری‌های فوق پیشرفته، محصولاتی مانند سوزن‌های زیرپوستی بدون‌درد می‌سازد. این استارتاپ متخصص تولید میکروساختارهای دقیق در بسترهای پلیمری و فلزی است.


این استارتاپ در حال حاضر از چند کمپانی فعال در زمینه توسعه میکروسوزن برای انتقال دارو حمایت می‌کند. این پلت‌فرم سرنگ‌های بدون درد و زیرپوستی تولید خواهد کرد که جایگزین داروهای زیادی خواهد شد.


3. «نکس‌متیکس»


نکس‌متیکس در ساخت شناساگرهای نشت هوا و تکنولوژی‌های پنوماتیک تخصص دارد. این استارتاپ از قرقره ثابت و ساختار دریچه مانند استفاده می‌کند تا هوای فشرده را بازیافت کند.


4. تکنولوژی‌های «هیزل»


تکنولوژی‌های هیزل از کپسول‌‌های میوه «بریت» برای کاهش فساد در مواد غذایی استفاده می‌کند. این کپسول‌ها قابل تجزیه زیستی هستند و تازگی محصولات را کنترل می‌کنند. این محصول می‌تواند ضایعات کشاورزی را به شدت کاهش دهد.


این کپسول یک غلاف قابل تجزیه است که طول عمر محصول را 20 تا 40 درصد افزایش می‌دهد.


5. کمپانی نانو AMF


یکی از سنسورهای نانو AMF برای کنترل فشار و سطح گاز استفاده می‌شود و کاربردهای صنعتی دارد. این استارتاپ از سنسورهای خود برای بسته‌بندی استفاده می‌کند تا فشار و سطح گاز داخل بسته‌بندی‌ها را کنترل کنند.


6. «SPLT»


SPLT اپلیکیشنی برای همسفری کارکنان شرکت‌هاست. هدف از طراحی این برنامه تغییر شیوه حمل و نقل و آشنایی مردم در شهرهای بزرگ جهان است. این استارتاپ می‌خواهد لایه‌ای اجتماعی، اقتصادی و محیطی برای سیستم حمل و نقل فراهم کند تا باعث صرفه‌جویی در پول و آشنایی بیشتر مردم شود و به محیط زیست نیز کمک کند.


7. کمپانی «ترمولیفت»


ترمولیفت در مرکز انرژی پیشرفته دانشگاه بروک متولد شد و تقریبا 5.8 میلیون بودجه جذب کرده است. ترمولیفت سیستم تهویه و پمپ گرمایشی ساخته است که می‌تواند جایگزین سیستم گرمایشی و سرمایشی ساختمان‌ها شود.


این دستگاه می‌تواند 30 الی 50 درصد از انرژی مصرفی و هزینه‌ها را کم کند و همچنین مانع از انتشار گاز گلخانه‌ای در اتمسفر شود.


8. «داتوس»


داتوس در ساخت نرم‌افزارها و سخت‌افزارهایی تخصص دارد که ضعف ماشین‌های هوشمند را تشخیص می‌دهد. این استارتاپ تکنولوژی توسعه داده است که با استفاده از یک سری سنسور نقاط ضعف ماشین هوشمند و عیب‌های زیرساختاری آن را تشخیص می‌دهد.


بازخورد این شبکه سنسوری روی یک پلت‍فرم مبتنی بر ابر ذخیره می‌شود که مدیریت آن برای کاربران بسیار آسان است.


9. «InnovaEV»


تمرکز کمپانی InnovaEV کاملا روی حمل و نقل سبز در محوطه‌های دانشگاه و شهرهای اطراف آن است. محصول این کمپانی که « The Dash» نام دارد، یک وسیله نقلیه 100 درصد برقی است که برای حمل و نقل سریع دانشجویان و اساتید طراحی شده است.


10. «کورنت موتور»


تخصص کورنت موتور در ساخت وسایل نقلیه برقی و ایستگاه‌های شارژ خورشیدی است. «مینی ناوگان» یک جعبه بزرگ است که شامل چهار موتورسیکلت خورشیدی است و هیچ گونه آلودگی نیز تولید نمی‌کند.


منابع: HuffingtonPost و HazelBlog


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب