دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 بهمن 1396 - 13:30

آغاز فاز سوم یک مطالعه بالینی برای سلول درمانی و بازسازی غضروف

گروهی از محققان دانشگاه اوزاکا، بافت سنتتیکی را با استفاده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از سینوویوم برای درمان غضروف آسیب دیده تولید کرده‌اند.
کد خبر : 255084

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع رسانی سلول‌های بنیادی، به دنبال کارآزمایی بالینی در بیمارستان دانشگاه اوزاکا، جراحی اولین بیمار در فاز سه این کارآزمایی به منظور اثبات کارایی و بی‌خطر بودن استفاده از بافت سنتتیک برای درمان غضروف آسیب دیده صورت گرفته است.


این اولین کارآزمایی بالینی در ژاپن است که به منظور بازسازی غضروف از سلول‌های بنیادی آلوژن مربوط به بانک سلولی «MTR» استفاده شده است.


از نظر علمی اثبات شده است که غضروف مفصلی فاقد منبع خونی است و بنابراین توانایی بازسازی خودبه‌خودی محدودی دارد و متاسفانه درمان موثری نیز برای آن وجود ندارد. استفاده از سلول‌های بنیادی و تکنیک‌های مهندسی بافت در سراسر دنیا برای حل این مشکل به کار می‌روند اما کیفیت درمانی لازم را ندارند.


اما دکتر نوریماسا ناکامورا و همکارانش در اوزاکا، با ترکیب کشت تک لایه و کشت سوسانسیون، بافت سنتتیک یا مصنوعی سه‌بعدی با توانایی تمایزی بالا و ویژگی‌های چسبندگی مناسب را ایجاد کرده‌اند. ماده اولیه این بافت سلول‌های بنیادی مشتق از سینوویوم بوده است.


در این مطالعه بالینی، کشت آلوژن سلول‌ها در محیط کشت بدون سروم(محیط مصنوعی) صورت گرفت. برخلاف ایمپلنت‌های معمولی اتولوگ که برای انجام درمان نیاز به حداقل دو جراحی دارند، استفاده از بافت مصنوعی مذکور نیازمند تنها یک جراحی است و نه تنها رنج کمتری را به بیمار تحمیل می‌کند بلکه از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است.


در حال حاضر شمار کسانی که به دلیل آسیب‌های ورزشی یا استئوآرتریت بالقوه دچار تخریب غضروف شده‌اند روزبه‌روز در حال افزایش است و استفاده از درمان‌ها یا بافت‌های مهندسی جایگزین می‌تواند شروع استئوآرتریت را در بیماران مهار کند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته