باکتریهای روده کنترل ژنهای انسان را در دست دارند
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا ازScienceAlert، باکتریهای درون روده شما منتظر نمینشینند تا وعده بعدی غذاییتان را بخورید و آنها هم مشغول به تجزیه مواد غذایی شوند، اخیرا مشخص شده است که ارتباط تنگاتنگی بین این باکتریها و کدهای ژنتیکی ما وجود دارد. نتایج مطالعه جدید نشان میدهد که باکتریها مفید در سیستم گوارشی ما نوعی ماده شیمیایی تولید میکنند که اثر غیرمعمولی بر سلولهای نزدیک به کروموزوم دارد. این یافتهها به ما کمک میکند که درک بهتری از ارتباط میان رژیم غذایی و گسترش یکی از کشندهترین سرطانهای جهان به دست آوریم.
تیمی از محققان دانشگاه بابرام در انگلستان موفق به کشف DNA در بافت مخاطی روده انسان شدند که حاوی سطح غیرمعمولی از نوعی ماده شیمیایی خاص است. ماده شیمیایی مذکور مانند کلید وراژنتیک (مطالعه عوامل خارجی یا محیطی است که باعث روشن یا خاموش شدن ژنها میشود و بر چگونگی خواندن ژن اثر میگذارد) عمل میکند و میتواند ژنهار ا فعال و غیرفعال کند.
دانشمندان همچنین دریافتند که سطح این ماده در مغز انسان نیز بسیار بالاست. «کروتونلیشن» نوعی فرآیند ویرایش ژنتیکی است که اخیرا کشف شده است و هیچ شباهتی به «متالیشن»، روش دیگری برای دستکاری ژن، ندارد.
هر دو فرآیند نحوه بیان ژنها را تغییر میدهند. در واقع این فرآیندها، مواد شیمیایی اطراف را تغییر میدهند و هیچ کاری به کد ژنتیکی ندارند.
در روش متالیشن یک گروه متیل به پایه نکلئوتیدی اضافه میشود اما در روش کروتونلیشن گروه استیل در کنار گروهی از پروتئینها به نام «هیستون» قرار میگیرد که رشتههای DNA را منظم و مرتب نگه میدارد.
پیدا کردن هیستونهای کروتونی در بافت روده نشان میدهد که مادهای مانع از حذف گروههای استیل در بدن میشود و دانشمندان گمان میکنند که میدانند ماده مذکور چیست.
وقتی که فیبر موجود در میوه و سبزیجات توسط میکروبهای روده تخمیر میشوند، مولکولهای آلی کوچکی به نام اسیدهای چرب کوتاه زنجیر تولید میشوند.
تحقیقات قبلی حاکی از آن بود که ارتباطی میان سلولهای متابولیسمی و کرتونلیشن وجود دارد. دانشمندان با آنالیز بافتهایی از روده، مغز، کبد، طحال و کلیه متوجه شدند که سطح بالاتری از هیستون کروتونلیشن در مغز و روده وجود دارد.
نتایج مطالعه جدید نشان میدهد که باکتریها مسئول تغییرات گفتهشده هستند. درواقع اسیدهای چرب کوتاه زنجیر منبع انرژی اصلی برای سلولهای روده هستند اما روی کرتونلیشن ژنوم نیز تاثیر میگذارند.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/