دانشمند ایرانی حسگر رصد معده ساخت
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، یک دانشمند ایرانی با کمک محققان دانشگاه RMIT در استرالیا نخستین آزمایش حسگرهایی کوچک را انجام دادند که پس از بلعیده شدن، تغییرات در سطح گازهای معده را برای بررسی سلامت این عضو رصد میکند.
این آزمایشها نشان داد احتمالا معده انسان نیز سیستم ایمنی خود را دارد که با مهاجمان خارجی مبارزه میکند در هرحال اطلاعات از دستگاههای کوچک داخل معده افراد به موبایلهایشان ارسال میشد و محققان توانستند فرایند هضم غذا را به طور واقعی رصد کنند.
از آنجا که از هر پنج نفر یک نفر دچار اختلال معده است، فناوری جدید به شناسایی و اجتناب از این موارد کمک زیادی میکند. از سوی دیگر محققان در این اواخر معده را مغز دوم انسان نامیده اند. اکنون شواهد نشان میدهد این عضو به عنوان سیستم ایمنی ثانویه نیز عمل میکند.
دکتر کوروش کلانترزاده یکی از مولفان این تحقیق و مخترع حسگر در این باره میگوید: «قبلا ما برای رصد فعالیت معده باید نمونه مدفوع را آزمایش میکردیم یا به وسیله جراحی نمونه گیری و تحلیل باکتریهای معده انجام میشد. اما اختراع جدید ما بدان معناست که میتوان آنها را به طور واقعی رصد کرد. کپسولی که ما ساختیم به شیوه غیرتهاجمی میکروبهای معده را رصد میکند».
کلانترزاده با کمک محققان با اندازهگیری گازهایی که در فرایندهای مختلف در معده آزاد میشود، متوجه شدند این عضو برخی ترکیبات را اکسیده میکند که فرایندی پراسترس برای بدن انسان است. اکسیداسیون در صورت تکرار زیاد به پیری، سرطان و ایجاد بیماری قلبی منجر میشود. در همین راستا مواد حاوی آنتی اکسیدان راهی آسان برای اجتناب از این خسارتها است.
اما بدن انسان به میزان متوازنی از فرایند اکسیداسیون نیاز دارد. این فرایند الکترون سلولها را میگیرد و آنها را خلع سلاح میکند. از سوی دیگر گلبولهای سفید نیز با فرایند اکسیداسیون سلولهای باکتری را از بین میبرند.
حسگرهای جدید همچنین نشان دادند معده فرایند اکسیداسیون را انجام میدهد.
کلانتر زاده در ادامه میافزاید: «ما متوجه شدیم معده برای شکستن ترکیبات خارجی فرایند اکسیداسیون را انجام میدهد. به عبارت دیگر معده میداند چه چیزی بیش از حد معمول در بدن مانده و به فرایند معمول هضم واکنش نشان نمی دهد. این خود نوعی سیستم ایمنی ایجاد میکند که تابه حال مشاهده نشده بود».
منبع: مهر
انتهای پیام/