برخوردهای ناصحیح با تجمعات، به افزایش نارضایتیها منجر خواهد شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در ابتدای این بیانیه آمده است: هفته گذشته شرایطی را تجربه کردیم که نه در خور شان نام دانشجو بود و نه زیبنده دانشگاه تهران که خود را داعیهدار علم و معرفت در نظام مقدس جمهوری اسلامی میداند. علیرغم تذکرات جدی پیرامون نوع مدیریت دانشگاه در مسائل سیاسی و اعتقادی و عدم توجهها به تذکرات دلسوزانه امروز یکی از نتایج خود را بروز داد و فضایی بوجود آورد که نگاه کل کشور را به دانشگاه تهران معطوف کرد.
در ادامه گفته شده است: ثمره مدیریت فضا در دوره جدید دانشجویان را رودرروی یکدیگر قرار داد و آشوبی بپا کرد که راه مقابله با آن، تعطیل کردن دانشگاه مثل اتفاقی که شنبه شاهد آن بودیم نیست و نخواهد بود. مجموع اقدامات مدیریتی در مسائل فکری-صنفی و رودررو قرار دادن دانشجویان در سطح دانشگاه تهران نتیجهای جز احیای مصنوعی جریانات چپ داخل دانشگاه نداشته و پاسخی هم به دست درازیهای این جریان از داخل دانشگاه صورت نگرفته است.
در این بیانیه با گلایه از تصمیمات مسئولین دانشگاه تهران آورده شده است: به موازات این اتفاقات، در حالی که مسئولین دانشگاهی میدانستند چه اتفاقی در حال رخ دادن است، با وادادگی انتظامات دانشگاه موجبات بالاگرفتن کار را فراهم آوردند. از سویی دیگر در حالی که انفعال عملکردی حراست دانشگاه، دانشجویان انقلابی را وادار کرد شخصا به مساله ورود پیدا کنند و باز هم سکوت و برخورد منفعلانه حراست با مساله تجمع در دانشگاه به درگیری در بین دانشجویان و اضافه شدن مردم عامی به اتفاقات داخل دانشگاه منجر شد. حراست دانشگاه از واقعه سال ۷۸ کوی و ماههای آشوب و فتنه ۸۸ چه دستاوردی داشته که هنوز هم بدیهیترین روشهای برخورد با این اتفاقات را نمیداند؟ گویی حراست دانشگاه جز برخورد سرکوبگرایانه یا گوشهنشینی و نظاره محض، روش دیگری را آموزش ندیده است.
سکوت حراست به همراه اتفاقاتی که رخ داد، واکنش دانشجویان اخلالگر به نیروی انتظامی در خارج از دانشگاه را به همراه داشت. همین اتفاق عاملی شد تا نیروی انتظامی به خود اجازه برخورد با دانشجویان داخل دانشگاه را بدهد که این اتفاق نیز در شان دانشجویان نبود. ریاست دانشگاه و مسئولین حراست در قبال تعرض نیروی انتظامی به دانشگاه چه جوابی دارند؟ نیروی انتظامی که اساسا باید عامل آسایش ملت باشد در برهههای حساس نشان داده با وظایف خود آشنایی ندارد. ایجاد جو شدید امنیتی پیرامون دانشگاه نه تنها در فروکش کردن فضای موجود اثرگذار نبود بلکه عملا بر آتش اعتراضات دمید.
جواب هر مشتی را نباید با باتوم داد. تعرض به دانشگاه و دانشجو نه در شان لباس خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامیست و نه درخور جایگاه دانشگاه به عنوان مرکزیت تولید فکر در کشور بود. این دست اقدامات نه تنها به افزایش امنیت و حفاظت از نظام منجر نمیشود، بلکه بین نظام و نخبگان و نظام و مردم شکافی ایجاد میکند، که خود عاملی برای تهدید نظام به شمار میرود. برخوردهای ناصحیح با تجمعاتی که مردم جهت احقاق حق خود صورت داده بودند-شبیه به آنچه برای مالباختگان کاسپین اتفاق افتاد- به تجمیع نارضایتیها منجر خواهد شد. اگر پاسخگویی مسئولین نسبت به عملکردشان صورت نگیرد و دید امنیتی به هر تجمع و مطالبهای ادامه یابد، در آینده نزدیک نظام شاهد شورشهای متعددی خواهد بود که دیگر حضور در صحنه دانشجویان انقلابی هم جوابگو به مسائل نخواهد شد.
در ادامه گفته شده است: مطالبات برحق مردم را باید شنید و به درستی پاسخ داد و البته حساب معاندین و سو استفادهگران را از حساب مردم جدا میکنیم و از برخورد نیروهای انتظامی و امنیتی با مغرضین حمایت تمام و کمال خود را اعلام میداریم.
در پایان این بیانیه آمده است: از سوی دیگر، در کنار مشاهده واضح ردپای منافقین در آشوبهای اخیر کشور که با واکنش قاطع و بجای ملت تا به امروز مواجه شد، بردن پیکان اتفاقات اخیر صرفا به سمت دسیسهها و توطئههای غرب، آمریکا، اسرائیل و منافقین پاک کردن بخش مهمی از صورت مساله اعتراضات است. هرچند فضای بوجود آمده متاسفانه امکان مانور این جریانات را فراهم آورد اما فراموش نکنیم این اتفاق نتیجه تلاش این جریانات نبود بلکه حاصل سوءاستفاده از فضای موجود در کشور بود. تعمیق شکاف طبقاتی اقتصادی، فقر فرهنگی، عدم توجه به مطالبات سندیکاهای صنفی، مسائل معیشتی اقتصادی فراگیر، بیشتر شدن روزافزون فاصله مردم و مسئولین در زمینههای مختلف، بسط مرکزگرایی سیاسی-اقتصادی و... همه و همه از ریزفاکتورهای تشکیل دهنده اعتراضات است که به دلیل عدم پاسخگویی و حتی در مواردی دفاع از وضعیت موجود محل اعتراضات بحق ملت شریف ایران قرار گرفت و لازم است دولت، مجلس و دستگاههای مسئول، خود را در قبال وضعیت موجود پاسخگو و تصمیمگیر بدانند.
انتهای پیام/