دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 دی 1396 - 16:39
سرسنگی در دیدار با مدیران و فعالان نشریات دانشجویی:

جامعه‌ای سالم است که نشریات خوب داشته باشد / تقدیر از رتبه‌های برتر جشنواره تیتر 10 دانشگاه تهران

نشست صمیمانه مدیران و فعالان نشریات دانشجویی و تقدیر برگزیدگان نشریات دانشجویی دانشگاه تهران در جشنواره سراسری تیتر ۱۰ با حضور معاون فرهنگی و مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در باشگاه دانشجویان برگزار شد.
کد خبر : 247915

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در ابتدای این نشست دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران ضمن تبریک کسب مقام اول توسط دانشجویان دانشگاه تهران در دهمین جشنواره ملی حرکت، گفت: خوشحالیم که دانشجویان دانشگاه تهران در هر حوزه‌ای که حضور پیدا می‌کنند، می‌درخشند؛ این باعث افتخار معلمان، همکاران، مدیران و دوستان شما دانشجویان است. امیدواریم این توفیقات در نسل‌های بعدی دانشجویان دانشگاه تهران نیز ادامه داشته باشد.


وی در ادامه با تاکید بر نقش نشریات دانشجویی، افزود: من اعتقاد جدی به حضور نشریات دانشجویی دارم و فکر می‌کنم جامعه سالم جامعه‌ای است که نشریات خوب داشته باشد. نشریه در واقع، بخش منتقد و آینه جامعه است؛ اگر به تاریخ نشریات در ایران از پیش از دوران مشروطیت نگاه کنیم، می بینیم که نخبه ترین افراد این جامعه آدم هایی بودند که دستی بر آتش مطبوعات داشتند. مخصوصا نشریاتی که در زمان مشروطه منتشر می‌شد آزادی خواهی مردم ایران را منعکس می‌کرد، بعد از آن هم همینطور در جامعه ایرانی حضور در مطبوعات نشان از تفکر و روشنفکری بوده است.


معاون فرهنگی دانشگاه تهران اظهار کرد: ما در ایران خبرنگاران، روزنامه‌نگاران و نشریات خوبی داشته و داریم. هر چند که باید اذعان کنیم که مردم ما به صورت عام خیلی روزنامه، نشریه و مجله خوان نیستند و سرانه مطالعه مطبوعاتی‌مان بسیار کم است. باید توجه داشت که حتی امروز هم که فضای مجازی فراگیر شده است، نشریات روی دکه‌ها مورد توجه هستند و کارکرد خود را دارند.


سرسنگی با اشاره به اهمیت نشریات دانشجویی، تصریح کرد: دانشگاهی که حداقل 200-300 نشریه فعال دارد این دانشگاه نباید از نظر فرهنگی مشکل داشته باشد؛ یعنی اینقدر نشریات دانشگاه می‌توانند در توسعه فرهنگی دانشگاه موثر باشند که حد و مرز ندارد. به همین علت بسیار خوشحالم که در دوران اخیر توانسته‌ایم از نشریات حمایت کنیم تا بتوانند در توسعه فرهنگی، علمی و اجتماعی دانشگاه نقش بیشتری ایفا کنند.


وی تاکید کرد: نشریات عمومی دانشگاه باید فعال‌تر باشند، محتوای جذاب تولید کنند، ارتباط بیشتر و موثرتری با دانشجویان برقرار کنند و گرافیک کارها را نیز ارتقا بدهند. امیدوارم نشریات ما در دانشگاه تهران هم به لحاظ محتوا و هم شکل، روز به روز ارتقا پیدا کنند برای اینکه مخاطبی بیشتر و بهتری پیدا کنیم.


معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به این نکته که کار نشریه یک کار علمی است، گفت: علوم ارتباطات و روزنامه‌نگاری امروز در دانشگاه های بزرگ دنیا تدریس می‌شود. دانشجویان ما در دانشگاه تهران باید بهترین دانش را در حوزه روزنامه‌نگاری و نشریات در حوزه‌های مختلف داشته باشند و من از همکارانم در اداره کل فرهنگی و اجتماعی خواستم که حتما دوره‌های آموزشی خوبی برای دانشجویان برگزار کنیم و بهترین اساتید را بیاوریم.


وی افزود: حتی اگر لازم باشد این استاد از خارج از کشور بیاید ما هزینه‌های آن را متقبل خواهیم شد برای اینکه نشریات دانشگاه تهران نشریات تخصصی و ارزنده‌تری باشد. در نشریات علمی البته بیشتر شاهد کارهای تخصصی هستیم.


سرسنگی کیوسک نشریات را به صورت جدی پیگیری کرده‌ایم و به دانشکده‌ها و پردیس‌ها اعلام کرده‌ایم که باید بخشی را به کیوسک نشریات دانشجویی اختصاص بدهند و تاکنون دانشکده دامپزشکی این کیوسک را راه اندازی کرده است. ما نیز تا پایان سال کیوسک مرکزی نشریات را با شکل مناسبی در پردیس مرکزی افتتاح خواهیم کرد.


معاون فرهنگی دانشگاه تهران در پایان سخنانش، گفت: لازم می‌دانم از کمیته نظارت بر نشریات چه اعضای دانشجویی و چه اعضای هیئت علمی آن تشکر کنم. با همت و تلاش و دقت آنها در نزدیک به 3 سال اخیر، ما حتی یک مورد توقیف و برخورد با نشریات در دانشگاه تهران نداشته‌ایم و بر عکی، هر روز شاهد افزوده شدن نشریات جدید به خانواده نشریات دانشجویی هستیم.


در ادامه این نشست، دکتر محمدعلی زارع چاهوکی مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران به معرفی و تشریح سامانه نشریات دانشجویی دانشگاه تهران و طرح حمایت از نشریات دانشجویی پرداخت.


بخشی از این نشست به پرسش و پاسخ و تبادل نظر در خصوص نشریات دانشجویی بین دانشجویان و معاون فرهنگی و مدیر کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران اختصاص پیدا کرد که طی آن دانشجویان از سامانه نشریات ابراز رضایت کردند و قرار شد که یک کارگاه عملی جهت آموزش کار با سامانه نیز برگزار شود.


در انتهای این نشست، از رتبه‌های برتر در جشنواره تیتر 10 و شایسته تقدیر از سوی دانشگاه تهران تقدیر شد.


امین رمضانی، آراد نوذری، محمدرضا علمی‌فرد، شیما پاکزاد، حبیب دانشور، حمید‌رضا رضایی، میلاد شاهی اردکانی، گلاره مرادی، مائده واحد، بهزاد صادقی، شهریار ارشاد سرابی، محمد‌صادق فغفوری، جواد کاوندی، یسنا مهرجو، ابوالفضل عرب، عبدالکریم تاجیک، بامداد لاجوردی، عباس امیری، محمدهادی مهدی زواره، پیمان قاسمی، محسن رمضانی، صیاد شیخی، محمد کیا صدری، پیمان زینتی و محمد امامی دانشجویان برگزیده و مورد تقدیر بودند.


همچنین نشریه شهرت، نشریه خرد مانا، نشریه جریان، کانال کوی‌ستان، نشریه سیناپس، نشریه سیماچه، نشریه دنا، نشریه سفیر، نشریه چشمک، نشریه بیوتک، نشریه کسب و کار و کارآفرینی، نشریه زیست سپهر، نشریه افرا و نشریه برنا، نشریات برگزیده و مورد تقدیر این مراسم بودند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب