دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 دی 1396 - 14:22
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی اعلام کرد:

آمادگی کتابخانه ملی برای برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های مشترک با دانشگاه‌ها

کتابخانه مرکزی دانشگاه الزهرا (س) با حضوردکتر اشرف بروجردی، مشاور رئیس‌جمهور و رئیس کتابخانه ملی و دکترمهناز ملانظری، سرپرست دانشگاه الزهرا (س)، معاونان، جمعی از مسئولان، استادان، کتابداران و دانشجویان این دانشگاه افتتاح شد.
کد خبر : 246113

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دانشگاه الزهرا (س)، در ابتدای مراسم دکتر ملانظری، افتتاح کتابخانه مرکزی را قدمی در راه فراهم‌سازی پیش زمینه‌های ترویج علم بیان کرد.


دکتر اشرف بروجردی، رئیس کتابخانه ملی سخنران بعدی این مراسم با اشاره به اهمیت و حفظ ارزش دانش بشر بر روی کاغذ، سنگ و غیره از گذشته‌های دور، اظهار داشت: کتاب و کتاب‌خوانی و نوشته و نوشتن در دین مبین اسلام بارها و بارها مورد تکریم قرار گرفته است. معجزه دین ما کتاب قرآن است و این اهمیت امر مکتوب را نشان می‌دهد. در قرآن کریم به قلم و آنچه می‌نگارد قسم یادشده که اهمیت نگاشتن، حفظ و نشر دانش بشری را نشان می‌دهد.


بروجردی با اشاره به اینکه امروز کتابخانه‌ها حافظه بشری هستند و آثار چندین هزارساله تمدن بشر در آن‌ها حفظ می‌شود، گفت: محافظت از دانش بشری در قالب اسناد و کتاب به یک سرمایه ملی تبدیل‌شده که کشورها به این جمع‌آوری و حفاظت مباهات می‌کنند و افتخار فرهنگی بسیاری از ملت‌ها حفظ نسخ و کتاب‌های قدیمی‌شان است؛ در ایران هم ۳ یا ۴ مرکز واقعی از منابع خطی قدیمی محافظت می‌کنند، مثلاً کتابخانه ملی افتخار حفاظت از ۳۸ هزار نسخه خطی را به عنوان گنجینه و سرمایه دانش بشری دارد.


وی ادامه داد: کتابخانه ملی محل طرح و ارائه تفکر و نظرات اندیشمند است و از همه متفکران دعوت می‌کنیم تا در کتابخانه ملی به بیان اندیشه‌های خود و به تضارب آراء بپردازند و در این مسیر همه متفکران و منتقدان آنان می‌توانند از همه امکانات موجود کتابخانه ملی بهره ببرند.


رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی انتشار دانش را یکی از مهم‌ترین اقدامات فرهنگی دانست و گفت: کتابخانه محل انتشار دانش است و باید برای ایجاد این فضا به دانشگاه الزهرا و دکتر ملانظری تبریک گفت. کتابخانه ملی برای برگزاری و برپایی نشست‌ها و کارگاه‌های مشترک با دانشگاه الزهرا و سایر دانشگاه و نهادهای علمی و پژوهشی آمادگی کامل دارد.


بروجردی یکی از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی امروز را جدای نسل‌ها و حتی افراد خانواده از هم دانست و گفت: افتراق خانواده و وابستگی جوانان به فضای مجازی به مرحله‌ای رسیده است که باید راهکاری جدی برای آن اندیشید، قطعاً یکی از این راه‌حل‌ها گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی و بهره‌مندی از کتاب است. کتاب‌خوانی در خانواده عامل گفت‌وگوی جمعی است و این عامل خود در ارتباط و انتقال دانش بشری مؤثر است.


رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اینکه سرانه مطالعه کتاب در ایران بسیار کم است، گفت: باید با گسترش فضای کتاب‌خوانی به جبران این ضعف و نقص کمک کنیم. چراکه دانش بشری تنها از طریق مطالعه و اندوخته قابل اکتساب است و مسیر دیگری ندارد.


فضای کل کتابخانه مرکزی دانشگاه الزهرا (س) ۶۸۹۰ مترمربع است و در گام اول، از ۷صبح تا ۹ شب و پنجشنبه‌ها به صورت دو شیفت خدمت‌رسانی می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب