دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

همه‌ در مغزمان «سیری» داریم

دانشمندان اخیرا نقطه کوچکی در مغز انسان را شناسایی کرده‌اند که همانند «سیری»، دستیار شخصی هوشمند شرکت اپل، ما را در تشخیص صداها کمک می‌کند.
کد خبر : 245217

به گزارش گروه علم و فناوری آنا از DailyMail، درحالی که سیری (دستیار هوشمند اپل) و الکسا (دستیار صوتی هوشمند آمازون) مبتنی بر مجموعه‌ای از اجزا و سرورهای ابری کار می‌کند تا بفهمد مردم چه می‌گویند، در مغز ما منطقه کوچکی وجود دارد که کار مشابهی را انجام می‌دهد. به لطف قسمتی از لوب گیجگاهی، یکی از چهار لوب اصلی در مغز پستانداران، می‌توانیم صدای سخنرانی دونالد ترامپ را از صدای مادرمان تشخیص دهیم.


دانشمندان تاکنون نمی‌داستند که دقیقا کدام قسمت از مغز مسئول شناسایی صداست اما نتایج تحقیقات محققان آلمانی نشان می‌دهد که قسمت کوچکی از مغز انسان به نام «شکنج گیجگاهی فوقانی» مسئول شناسایی صداها در مغز انسان است.


محققان با مطالعه 58 بیمار که از آسیب مغزی رنج می‌بردند، دریافتند که بیمارانی که دارای جراحت در لوب گیجگاهی فوقانی خود هستند، در شناسایی صدای افراد دیگر مشکل دارند. همچنین افرادی که از سکته مغزی رنج می‌‌بردند، قادر به شناسایی صداها نبودند.


کلودیا روسوادویتز، محقق موسسه مکس پلانک و سرپرست این پروژه، در این باره گفت: «اظهارات زیادی درباره این که کدام قسمت از مغز بیمارآسیب‌دیده مغزی مسئول چه کاری است وجود دارد. با مطالعه عدم عملکرد قسمت آسیب‌دیده مغز به این نتیجه رسیدیم که بخش مهمی در لوب گیجگاهی وجود دارد که مسئولیت شناسایی صدا را برعهده دارد».



بخش کوچکی از مغز انسان به نام «شکنج گیجگاهی فوقانی» که مسئول شناسایی صداها در مغز انسان است



از 58 بیمار بررسی‌شده، نه درصد از آنها در شناسایی صدای افراد دیگر و تمیز دادن صداها از هم مشکل داشتند. به گفته دانشمندان، این آمار نشان می‌دهد که شکنج گیجگاهی فوقانی نقش مهمی را در نحوه شنیدن صدا در انسان ایفا می‌کند.


نتایج تحقیق جدید با نتایج یکی از مطالعات قبلی همخوانی داشت. در این مطالعه، ثابت شده بود که پدیده‌ای به نام «نابینایی صوتی»، فرد قادر به شناسایی صداها نیست، وجود دارد. این افراد قادر به تشخیص صداها از هم نیستند.


روسوادویتز و همکارانش دریافتند که تغییراتی در لوب گیجگاهی این افراد با افراد معمولی وجود دارد که باعث می‌شود قادر به شناسایی اصوات از یکدیگر نباشند.


همچنین دانشمندان دریافتند که در بیماران آسیب‌دیده ذهنی ساختار این قسمت از مغز سالم است اما به دلیل نحوه متفاوت فعالیت فرد قادر به شناسایی صداها از هم نیست.


مترجم: هانا حیدری



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب