دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آذر 1396 - 15:45

نگاهی به لبه‌های یک سیاه‌چاله

دانشمندان اعلام کردند که اولین تصاویر تلسکوپ‌های فضایی«افق رویداد» از لبه‌های یک سیاه‌چاله، سال بعد منتشر خواهد شد.
کد خبر : 243246

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از DailyMail، شبکه‌ای بین‌المللی از تلسکوپ‌ها در آستانه ثبت اولین تصاویر از لبه‌های یک سیاه‌چاله فضایی است. دانشمندان به کمک تلسکوپ افق رویداد، تلسکوپ مجازی به اندازه سیاره زمین که سراسر کیهان را تحت نظر دارد، انتظار دارند که تا سال 2018 لبه‌های یک سیاه‌چاله غول‌آسا را در مرکز کیهان پیدا کنند.


افق رویداد فراتر از مرزهای کیهان را به تصویر می‌کشد و هیچ‌چیز نمی‌تواند از لنزهای آن به دور بماند و حالا دانشمندان امیدوارند که با ثبت تصاویری از یک سیاه‌چاله غول‌آسا بتواند اطلاعات بیشتری درباره نقش این اجرام کهکشانی در تکامل هستی به دست آورند.


تلسکوپ افق رویداد از ماه آوریل گذشته شروع به رصد سیاه‌چاله‌های کهکشان راه شیری که با نام «کمان ای» هم شناخته می‌شود، کرد.


طی چند ماه گذشته، یک تیم تحقیقاتی روی پردازش داده‌های اولیه از بخش اول ماموریت این تلسکوپ کار می‌کردند. هفته گذشته، اطلاعات به‌دست آمده از تلسکوپ قطب جنوب به دست محققان رصدخانه هایستک ام‌آی‌تی رسید که این امر بدین معناست که اطلاعات از ماه آوریل 2017 کامل شده است.


همکاری‌های بین‌المللی در سال آینده افزایش خواهد یافت و اطلاعات تلسکوپ گرینلند هم به این مجموعه اضافه خواهد شد. به گفته اعضای تیم تحقیقاتی سال 2018، اتفاقات هیجان‌انگیزی رخ خواهد داد.


گروه تحقیقاتی تلسکوپ افق رویداد انتظار دارد که در سال 2018 شبحی از درخشش اشعه‌ای در مرکز کهکشان راه شیری کشف کنند.



همچنین این محققان یک سیاه‌چاله در شرایط مختلف راشبیه‌سازی کرده و در توئیتر به اشتراک گذاشته‌اند. در این ویدئو یک سیاه‌چاله در فرکانس‌ها و طول موج‌های نوری مختلف شبیه‌سازی شده است.


تقریبا در طول موج یک میلی‌متری، قرص برافزایشی شفاف می‌شود و می‌توان شبحی از سیاه‌چاله را دید. اگر دانشمندان قادر به ثبت تصاویری از کمان ای شوند، آزمایش کلیدی برای نظریه گرانش انیشتین محسوب می‌شود و می‌تواند منجر به بازنویسی قوانین فیزیک پایه شود.


کمان ای 26000 سال نوری از زمین فاصله دارد و اندازه آن حدود 20 میلیون کیلومتر است.


این تلسکوپ مجازی متکی به گیرنده‌های رادیویی زیادی است و دانشمندان امیدوارند که بتواند افق رویداد را برای اولین بار ثبت کند.


افق رویداد یک سیاه‌چاله، مرزی است که هیچ چیزی قادر به فرار از کشش گرانشی آن نیست؛ نام تلسکوپ مجازی نیز این همین پدیده گرفته شده است.


مترجم: هانا حیدری


https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5192213/Scientists-set-image-event-horizon-black-hole.html


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب