سوفیا مدافع حقوق زنان میشود
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، وقتی که عربستان سعودی به ربات هوشمند کمپانی «هنسن رباتیک» حق شهروندی اعطا کرد، اکثر مردم گمان کردند که این کار برای جذب سرمایهگذاری در طرحهای نوآورانه آتی است. اما حالا مشخص شده است که همه این کارها تنها برای فریب دادن مردم نبوده و جنبه نمایشی نداشته است.
به نظر میرسد که سوفیا از حق شهروندی خود حداکثر استفاده را میکند و حالا این مخلوق هوش مصنوعی قصد دارد مدافع حقوق زنان در این کشور شود؛ کشوری که تنها دو ماه قبل حق رانندگی را به زنان داده است.
دیوید هنسن، مدیر اجرایی کمپانی هنسن رباتیک، در این باره میگوید: «در حال حاضر جنبشی برای ارزشهای مترقی در عربستان سعودی راه افتاده است. سوفیا هم یکی از بزرگترین مدافعان حقوق زنان و حقوق بشر است. کمپانی ما فرصتی را درجهت پیشبرد در این مسیر دید و از آن استفاده کرد. تمامی این کارها برای فریب اذهان عمومی نبوده است و جنبههای مثبتی نیز داشته است».
وی در ادامه افزود: «همانطور که حقوق بشر و حقوق تمامی موجودات زنده روی این سیاره برای سوفیا مهم است، او پیگیر حقوق زنان در عربستان سعودی هم بوده است».
در حالی که این اظهارات شرافتمندانه به نظر میرسند اما چشم پوشیدن از موقعیت سوفیا در این میان طعنهآمیز است. رباتها و مخلوقات هوشمند حقی در دنیای انسانی ما ندارند. این در حالی است که سوفیا در عربستان سعودی حق شهروندی دارد و یک ربات هوش مصنوعی دیگر در ژاپن یک محل اقامت ثبت شده دارد.
شاید کمی احمقانه به نظر برسد که یک ربات هوش مصنوعی مدافع ارزشهای بزرگ انسانی باشد اما چراکه نه؟ از آنجایی که چنین رباتهایی، توجه زیادی را به سمت خود جلب میکنند، سازندگان رباتهای هوشمند با استفاده از جایگاه آنها میتوانند به مسائل مهمی بپردازند که نظرشان حیاتی به نظر میرسد.
پیر باریو، مدیر اجرایی آویا، در این باره میگوید: «حق شهروندی شاید کمی زیادهروی به نظر برسد چون هر شهروند حقوق و تعهداتی به جامعه دارد و تماشای رباتی (با قابلیتهای محدود) که حداکثر استفاده از حقوق شهروندی خود را میکند و تعهدات خود را انجام میدهد، برای مردم عادی دشوار است».
در حالی که رباتهای هوشمندی مانند سوفیا در حال دفاع از حقوق زنان هستند، دیگر زمان آن فرارسیده است که انسانها حق و حقوقی را نیز برای مخلوقات هوشمند در نظر بگیرند.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/