چرا قوه تخیل بعضی از افراد خالی از تصویر است؟
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، تصور کنید یک سیب جلوی روی شما شناور است. حالا ببینید میتوانید آن را در ذهن خود به اطراف بچرخانید. از بالا و پایین به آن نگاه کنید. لکهای روی سیب میبینید؟ سیب را چقدر واضح میبینید؟
برخی از افراد میتوانند سیب را کاملا واضح و بدون نقص جلوی چشمان خود تصور کنند، گویی که دارند یک فیلم تماشا میکنند. درحالی که بعضی افراد قوه تخیل خیلی ضعیفی دارند و به هیچ وجه نمیتوانند سیب را تصور کنند. با وجود این که باور کردنش سخت است اما افراد سالمی گزارش دادهاند که قادر به دیدن هیچ تصویر واضحی در تخیلات خود نیستند.
به عبارت دیگر، مغز آنها کاملا نابینا است، فرقی ندارد که چقدر سخت تلاش کنند باز هم نمیتوانند تصویر سیب یا هیچ تصویر دیگری را مجسم کنند.
در حقیقت، اغلب این افراد وقتی میگویند: «میتوانم تصورش کنم» در حال اغراق کردن هستند. بهتازگی دانشمندان به پدیده نابینایی ذهن، نام مناسبی دادهاند: «آفانتاسیای شناختی»
بلیک راس، یکی از سازندگان مرورگر فایرفاکس، میگوید که مفهوم وی از تصورات بصری، پس از خواندن درباره مردی که قوه تخیل خود را پس از یک جراحی از دست داده است، دستخوش تغییرات شدیدی شده است.
راس که به شدت شگفتزده شده بود در یک پست فیسبوک نوشت: «منظورتان چیست که میگویید قوه تخیل خود را از دست داده است؟ چگونه از اول این توانایی را داشته است؟»
افراد زیادی تجربه مشابه به راس داشتهاند؛ آنها نیز بسیار شگفتزده شده بودند که نداشتن تصورات بصری با حالت معمولی چه فرقی دارد. درواقع این افراد، کسانی هستند که دچار نابینایی ذهنی هستند.
تصورات بصری در اکثر کارهای روزمره دخیل هستند مانند به یاد آوردن گذشته، جهتیابی و شناخت چهره افراد.
گزارشهای قبلی نشان میدهد در حالی که برخی افراد قادر به یادآوردن رویدادهای گذشته هستند اما نمیتوانند این خاطرات را مانند افرادی که قوه تخیل قوی دارند، به یاد بیاورند.
افراد مبتلا به نابینایی ذهنی، خاطرات گذشته را مانند لیستی از رویدادهای اتفاق افتاده به یاد میآورند در حالی که رویدادهای گذشته برای افرادی با قوه تخیل قوی مانند پخش شدن فیلمی جلوی چشمهایشان است.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/