کاهش ۵۰ درصدی پروانههای ساختمانی در تهران
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آَنا، حسن قربانخانی گفت: نظام ارجاع کار در تهران شفاف است و مهندسان به نظام ارجاع کار به سبک کنونی و براساس قانون عمل می کنند.
وی تاکید کرد: از سال 92 در شهر تهران 16 هزار پروانه ساختمانی به مساحت 20 میلیون متر مربع و در سال 95 هم 8 هزار و 700 پروانه به مساحت 10 میلیون متر مربع صادر شده است و از سال 92 تا 95 میزان صدور پروانه های ساختمانی در شهر تهران 50 درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: در سال 92 تعداد 16 هزار و 500 مهندسان ناظر پروانه اشتغال دریافت کردند که در سال 95 به 56 هزار نفر رسیده یعنی مهندسان ناظر 3 برابر شده است.
وی درباره ارجاع کار به اشخاص حقیقی و حقوقی گفت: ارجاع کار به اشخاص حقیقی 70 درصد و به شرکتها 30 درصد است.
قربانخانی تصریح کرد: تجربههای گذشته نشان داده است که مراجع صدور پروانه یعنی شهرداریها بر اساس آئیننامهها و سایر قوانین نظام مهندسی پروانه ساخت وساز صادر میکنند.
رئیس نظام مهندسی استان تهران با اشاره به اینکه شناسنامه فنی و ملکی که از سال 84 روی زمین باقی مانده است و شهرداریها به آن عمل نمیکنند، تاکید کرد: اگر آئیننامه جدیدی ابلاغ شود، عملیاتی نمیشود.
وی ادامه داد: در شهرداری باید اصلاحاتی صورت گیرد تا ملزم به رعایت قانون شوند به طور مثال در بیمه تضمین کیفیت قانونگذار میگوید، بدون شناسنامه فنی و ملکی نظام مهندسی، شهرداریها نباید پایان کار صادر کنند.
قربانخانی ادامه داد: یکی از مشکلات نظام ساخت و ساز این است که شهرداریها خودگردان هستند و منابع درآمدی پایداری ندارند.
وی تاکید کرد: متاسفانه بیشتر شهرداریها بخش عمدهای از منابع درآمدی خود را از جریمه تخلفات ساختمانی و فروش تراکم بدست میآورند.
قربانخانی ادامه داد: تخلفات هم باعث ترافیک و مسائل زیست محیطی وکاهش خدمات عمومی میشود.
انتهای پیام/