دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مسئول بسیج دانشجویی واحد علوم‌وتحقیقات دانشگاه آزاد:

مسئولین فرهنگی واحدهای دانشگاهی با تشکل‌ها تعامل ندارند

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تاکید کرد: دانشگاه آزاد در سطح کلان مدیریتی، با تشکل‌های دانشجویی و بسیج دانشجویی همراه شده است اما در سطح پایین‌تر و واحدهای دانشگاه هنوز مشکلاتی وجود دارد.
کد خبر : 237667

محمدرضا آبدار درگفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره آسیب‌های جنبش دانشجویی اظهار کرد: «یکی از آسیب‌هایی که جنبش دانشجویی بعد از سال 84 درگیر آن شد حزبی شدن و جناحی شدن جنبش‌ها بود. در برخی موارد هم دانشجو و تشکل دانشجویی به عنوان پیاده‌نظام سیاسی مورد سو استفاده قرار گرفتند.»


او افزود:«هنگام انتخابات مرسوم شده است که سیاسیون به دنبال استفاده از تشکل‌های دانشجویی و بسیج دانشجویی به عنوان پیاده‌نظام هستند و آن هم به دلیل بدنه دانشجویی است که همراه با تشکل و به ویژه بسیج دانشجویی است.»


به گفته آبدار سیاسیون به دانشگاه و دانشجو نگاه کاسب‌کارانه و جذب رای دارند و قصد رسیدن به منافع شخصی و حزبی دارند اما جامعه نگاه پژوهشی و علمی به دانشگاه دارد.


مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات درباره همراهی بدنه دانشگاه آزاد اسلامی با تشکل‌های دانشجویی ادامه داد: «نقدی که به بدنه فعلی دانشگاه آزاد وارد است و به شدت هم به مدیریت این دانشگاه آسیب می‌‌زند، وجود مدیران چندشغله در دانشگاه است. مدیری که یک شغل هم داشته باشد به دلیل وسعت دانشگاه و تعداد زیاد واحدهای دانشگاهی و تعداد زیاد دانشجو نمی‌تواند در فضای دانشگاه آزاد فعالیت کند، چه برسد به اینکه چند شغل متفاوت داشته باشد. باید این موضوع حل شود.»


او با اشاره به همراهی دانشگاه آزاد در مسائل فرهگی با تشکل‌های دانشجویی افزود: «در سطح کلان مدیریتی دانشگاه آزاد با تشکل‌های دانشجویی و بسیج دانشجویی همراه شده است، اما در سطح پایین‌تر و واحدهای دانشگاه هنوز مشکلاتی وجود دارد. در بسیاری از واحدها مسئولین فرهنگی با تشکل‌ها تعامل لازم را ندارند. جلسات شورای فرهنگی تا پیش از تغییرات و در دوره مدیریتی گذشته به صورت نمایشی و تشریفاتی برگزار می‌شد اما بعد از تغییرات، در واحد علوم تحقیقات جلسات شورای فرهنگی بهتر شده است. در برخی واحدهای دیگر هنوز این مشکلات پابرجاست و شورای فرهنگی هنوز به اعتباری که باید داشته باشد هنوز دست پیدا نکرده است.»


او درباره افت کیفیت علمی دانشجویان و دید جامعه به آنها اظهار کرد: «یکی از دلایل افت سطح علمی دانشجویان روند علمی در مجموعه کلان وزارت علوم، جذب انبوه دانشجویان که در چند سال اخیر شاهد آن هستیم و دلیل دیگر آن هم سیاسی‌کاری است که اتفاق می‌افتد. در دوره دولت گذشته وزارت علوم به عنوان رقیب دانشگاه آزاد وارد شد و بدون حساب دانشجو پذیرفته است به ویژه در پردیس‌ها که دانشجوی پولی پذیرش می‌شود. اگر دانشجو قرار است پول پرداخت کند و وارد دانشگاه دولتی شود، وارد دانشگاه آزاد می‌شود یا دانشگاه علمی کاربردی که از دولت قبل تا کنون اقدام به پذیرش تعداد زیادی دانشجو می‌کند.»


آبدار درباره برنامه‌ریزی فعالیت‌های بسیج دانشجویی واحد علوم و تحقیقات گفت: «برای فعالیت‌هایی که در طول سال قصد انجام آنها را داریم مخاطب‌شناسی انجام می‌‌دهیم. به این شکل که برای دانشجویان مقطع کارشناسی برنامه‌ریزی مرتبط با آنها و برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری برنامه متفاوتی طراحی می‌شود چرا که دانشجویان ارشد و دکتری مشغله زندگی و کاری بیشتری دارند. به همین دلیل برای آنها بیشتر فعالیت‌های علمی و پژوهشی برنامه‌ریزی می‌شود و برای دانشجویان کارشناسی به دلیل داشتن وقت آزاد بیشتر برنامه‌های متنوع‌تری طراحی می‌شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب