معرفی مساجد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی/2/ + تصاویر
مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)
ساخت مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) در سال 1379 آغاز و در سال 1380 به بهره برداری رسید. نوع مصالح و اسکلت این مسجد بتن آرمه و نمای آجری و کاشی های معرق آن نمادی از معماری ایرانی و اسلامی است.
قرار گرفتن مسجد در کنار مقبره شهدا، سالن غذاخوری و مجتمع بزرگ اداری دانشگاه نشان از موقعیت بسیار خوب مسجد در این واحد دانشگاهی دارد |
مهم ترین ویژگی های این مسجد عبارتند از قرار گرفتن در مرکزی ترین نقطه دانشگاه و دسترسی آسان به مسجد برای استفاده عموم دانشجویان و کارکنان و چندمنظوره بودن ساختمان مسجد.
مساحت ساختمان مسجد 3300متر است که 1100متر آن مختص به مسجد و مابقی آن اختصاص به کتابخانه دارد.
قرار گرفتن مسجد در کنار مقبره شهدا، سالن غذاخوری و مجتمع بزرگ اداری دانشگاه نشان از موقعیت بسیار خوب مسجد در این واحد دانشگاهی دارد.
امکانات: وضوخانه، ویدئو پرژکتور، سیستم صوتی و تصویری مجهز و اینترنت wifi
از مسجد این واحد دانشگاهی جدای از برگزاری نماز جماعت برای برگزاری تمامی مراسم و سخنرانی های مذهبی و مراسم ترحیم بهره برداری می شود و ظرفیت 1500 نمازگزار را دارا است.
مسجد ولی عصر(عج) دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل
مسجد دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل با طرح 8 ضلعی که در هر ضلع آن هشت پنجره قرار گرفته و در دو طبقه اطراف با ویژگی خاص معماری در محوطه ای به مساحت 600 متر مربع ساخته شده است.
در نمای داخلی و خارجی این مسجد از کاشیکاری و نمای آجری استفاده شده است. گنبد سبز این مسجد مومنان را به یاد گنبد خضرا می اندازد.
این مسجد دارای یک ورودی اصلی عمومی بزرگ و دو ورودی جهت خواهران و اضطراری تشکیل شده است.
در نمای داخلی و خارجی این مسجد از کاشیکاری و نمای آجری استفاده شده است. گنبد سبز این مسجد مومنان را به یاد گنبد خضرا می اندازد |
مسجد واحد اردبیل با صحن اصلی به مساحت 411 متر مربع، دارای گنبد 80 متر مربع، دو گلدسته هر کدام به مساحت 10 متر مربع (به ارتفاع 19 متر)، 270 متر مربع راهروهای جنبی و وضوخانه برادران و خواهران، مجموعاً 25 متر مربع است.
طبقه دوم مسجد شامل 6 اتاق بزرگ است که کانون قرآن و عترت، کانون مهدویت و هیات تسنیم و چند کلاس قرآنی در آنها مستقر و فعالیت می کنند.
از دیگر ویژگی های این مکان مجاورت با یادمان 3 شهید گمنام، تدفین شده در صحن این دانشگاه که با سه معراجی رشید عطرآگین شده است و در میان ساختمان های مختلف دانشگاه با گلدسته های بلند می درخشد.
برگزاری نماز جماعت، جلسات تفسیر قرآن هر روز و نهج البلاغه روزهای دوشنبه، برگزاری کلاس های قرآن خواهران و برادران، برگزاری کلاس های فوق برنامه هنری و قرآنی، بیان احکام هر روز بین الصلاتین، سخنرانی های مذهبی و اعتقادی، مراسم دعای کمیل، عرفه، زیارت عاشورا، مراسم و دسته عزادارای در محرم و صفر، پرسش و پاسخ به مسائل شرعی و اجرای اعتکاف از برنامه های جاری این مسجد در ایام سال است.
مسجد صاحب الزمان(عج) دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
این مسجد که کار ساخت آن از سال 1382 آغاز و در سال 1383 به پایان رسیده در ایام خجسته مبعث حضرت رسول اکرم (ص) در شهریور 1383 به دست دکتر جاسبی رئیس وقت دانشگاه آزاداسلامی افتتاح شده است.
مسجد صاحب الزمان(عج) در شهرک دانشگاهی امیرکبیر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک با مساحت 900 متر مربع و شبستان و قسمت های مربوط به آن با مساحت 80 مترمربع با گنبدی با نمای کاشی رنگی طراحی شده بوده و هر روزه پذیرای دانشجویان، کارکنان و استادان این واحد دانشگاهی است.
مسجد واحد اراک دارای دو ورودی اصلی بزرگ جهت تردد برادران و خواهران در دو طبقه با نمای تلفیقی از آجر و کاشی تشکیل شده است.
مسجد واحد اراک دارای دو ورودی اصلی بزرگ جهت تردد برادران و خواهران در دو طبقه با نمای تلفیقی از آجر و کاشی تشکیل شده است |
ترکیب و ساخت مسجدشامل: کفپوش سنگ-دیوار:سنگ،گچ وکاشی کاری-نما:آجر3سانتی و کاشی کاری-سقف:گنبدکاشی کاری شده-تزیین داخلی:گچ بری ،کاشی کاری وکتیبه و محراب و ساعت دیجیتال-سیستم روشنایی:لوسترومهتابی و دارای سیستم صوتی نیمه حرفه ای و مجهز به یکدستگاه ویدئوپروجکشن ،دارای سیستم گرمایشی وسرمایشی مناسب و 700متر مربع موکت طرح سجاده در این مکان فرهنگی ،مذهبی است.
از دیگر ویژگی های این مکان مذهبی مجاورت با یادمان شهدای گمنام تدفین شده در دانشگاه است.
برگزاری نماز جماعت ظهر و عصر، قرائت یک صفحه از قرآن کریم در ایام هفته، برگزاری مراسم اعیاد و وفیات ائمه معصومین (ع)، برگزاری مراسم زیارت عاشورا صبح دوشنبه های هر هفته ، برگزاری مسابقات حفظ وقرائت قرآن کریم ویژه برادران، برگزاری مراسم یاد بود شهدای دانشجو و شهدای گمنام، برگزاری جلسات تفسیر قرآن در ماه مبارک رمضان، برگزاری قرائت مجلسی وجزء خوانی قرآن کریم در ایام ماه مبارک رمضان با حضور قاریان برتر استان ،بیان احکام هر روز بین نمازظهر و عصر، سخنرانی های مذهبی و اعتقادی، پرسش و پاسخ شرعی دانشگاهیان از اهم برنامه های این مسجد در ایام سال است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، اکنون 115 واحد دانشگاه آزاد اسلامی دارای مساجد با معماری مناسب و زیبا و سایر واحدهای دانشگاهی دارای نمازخانههای متعدد در دانشکدههای مختلف بوده و علاوه بر این دارای مراکز فرهنگی و حسینیه نیز هستند.
ساخت 22 مسجد در فضایی بالغ بر حدود 30 هزار مترمربع اکنون در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در دست اجرا است و در مجموع حدود 2 درصد از ساخت و سازها به مساجد اختصاص دارد.
16 مسجد و یادمان شهدا در فضایی حدود 15 هزار و 838 مترمربع در دوره مدیریت دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یعنی در بازه زمانی مهر 92 تاکنون افتتاح شده و مجوز برای احداث 15 مسجد و یادمان شهدا به واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی با متراژی در حدود 5 هزار و 589 متر مربع داده شده که همه اینها نشانه توجه و تاکید ریاست دانشگاه و مسئولان فرهنگی به توسعه مسائل فرهنگی و مذهبی است.
مسجد واحد اراک
به گفته معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی، متوسط مساحت مسجد در دانشگاه آزاد اسلامی حدود 1300 مترمربع است؛ کوچکترین مسجد با متراژ حدود 200 مترمربع متعلق به واحد خارک بوده و بزرگترین مسجد با مساحت حدود 5 هزار مترمربع در واحد علوم و تحقیقات تهران قرار دارد و پس از آن مرودشت، قزوین، کاشان، قم، نجف آباد و.. در ردههای بعدی هستند، ضمن اینکه تعداد مساجد دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان سال 96 به 200 مسجد میرسد.
خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی «آنا» در این راستا در نظر دارد در چند بخش به مناسبت ماه مبارک رمضان به معرفی مساجد دانشگاه در واحدهای دانشگاهی بپردازد.
گزارش: احسان عربی مفرد با همکاری مدیران روابط عمومی واحدهای دانشگاهی
انتهای پیام/