هفت دانستنی جالب درباره کتابخانه آکسفورد
کتابخانههای آکسفورد از جمله شناخته شدهترین کتابخانههای دنیا هستند؛ نه فقط به دلیل مجموعههای منحصر بهفرد کتاب و نسخ خطی، بلکه از لحاظ معماری و بناهایی که برخی از قرون وسطی تاکنون مورد استفاده قرار گرفتهاند.
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Medium، در ابتدا کل 1400 کتابهای کتابخانه دانشگاه آکسفورد در یک قفسه کتاب جا میشد اما امروز پرینتر سهبعدی این کتابخانه میتواند استخوان جناغ یک پرنده را چاپ کند.
کتابخانه آکسفورد به عنوان یکی از بهترین کتابخانههای دنیا نکات جالب توجهی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- اگر کتابخوانترین فرد بخواهد کل کتابهای کتابخانه آکسفورد را بخواند (هر روز یک کتاب را بخوانید)، 600 زندگی طول میکشد تا تنها کتابخانه بادلین، کتابخانه اصلی دانشگاه آکسفورد انگلستان، را بخواند. یک کتابخوان به طور متوسط 200 کتاب در عمرش میخواند، بنابراین باید 59999 بار دیگر هم به دنیا بیاید تا بتواند بقیه کتابها را مطالعه کند.
- وقتی عضو کتابخانه بادلین شوید، باید به زبان مادری خود قسم بخورید که هرگز کاری نمیکنید که کتابخانه به آتش کشیده شود.
- کتابخانه علوم رادکلیف برای دانشآموزان و کارکنان اسکن و پرینت سهبعدی فراهم میکند. از سال 2015 کتابخانه رادکلیف با 1160 قلم برای دانشآموزان و کارکنان پرینت کرده است. مسئولان این کتابخانه برای سگهای اتیوپی قلاده مجهز به جیپیاس و برای افراد قطع عضو در سیرالئون دست مصنوعی ساختند. همچنین این کتابخانه یک گالری کامل از مجسمههای کلاسیک مینیاتوری، طیف وسیعی از ابزار آموزشی و اشیای مفید دیگر دارد که همگی با پرینتر سهبعدی ساخته شدهاند.
- تعداد خوانندگان در کتابخانه بادلین 100 برابر بیشتر از 1945 است. در سال 1602، بادلین تنها 248 خواننده داشت. در سال 1945 این عدد به 700 رسید و تا سال 2014 تعداد خوانندگان به 64242 نفر افزایش یافت.
- روی دروازهای که در کتابخانه جدید و ستون قرار دارد، نوشتهای با این مضمون «اگر آدم خوبی هستید، وارد شوید. اگر آدم شروری هستید، هرگز در این محل قدم نگذارید» حکاکی شده است.
- دانشکده الهیات در کتابخانه بادلین، قدیمیترین اتاق در دانشگاه آکسفورد است. این ساختمان قرون وسطایی در 1400 برای ایراد سخنرانی و امتحانات شفاهی در باب الهیات ساخته شد.
- کتابخانه زیرزمینی لینک گلداستون به افتخار یکی از نخستوزیران بریتانایی، ویلیام گلداستون، نامگذاری شده است؛ وی که یکی از فارغالتحصیلان آکسفورد بود، طراح قفسههای غلتان کتابخانه این دانشگاه بوده است.
دانستنی جالب؛ شاید پنجرههای سرتاسری بلند (از سقف تا کف) این کتابخانه را در فیلمهای هری پاتر، ایکس من، قطبنمای طلایی یا پسران تاریخ دیده باشید. کتابخانه آکسفورد در محبوبترین فیلمهای سینمایی نیز نقش داشته است.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/