تعرفههای اروپا برای کالاهای ایرانی عادلانه نیست
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، علیاکبر مهرفرد قائم مقام وزیر کشاورزی در امور بازرگانی در همایش مشترک فعالان اقتصادی عضو اتاق بازرگانی تهران و اتحادیه اروپا با اشاره به افزایش جمعیت شهری در تمام نقاط دنیا گفت: جمعیت شهری جهان در حال توسعه بوده و حدود نیمی از جمعیت دنیا زندگیشان را به شهرها منتقل کردهاند که با توسعه درآمدها تقاضای این افراد نیز برای غذای سالم رو به رشد رفته است.
وی ادامه داد: تامین غذا به یک امر مهم و استراتژیک تبدیل شده و در منطقه تامین غذای حلال برای مسلمانان یک صنعت و امر قابل توجه برای تولیدکنندگان کشورهای همسایه ما به شمار میآید.
وی افزود: در سند چشمانداز 20 ساله و برنامه ششم توسعه نکات مهمی پیرامون صنعت غذایی ایران دیده شده تا با تسهیل شرایط، این صنعت بتواند به جایگاه اصلی خود بازگردد.
مهرفرد با اشاره به دارا بودن پتانسیل بسیار بالای ایران در کشاورزی به دلیل وجود گونههای مختلف ژنتیکی گیاهی تاکید کرد: حدود 2 هزار و 200 گونه گیاهی دارویی در ایران شناسایی شده که بسیاری از آنها توان صادراتی پیدا کرده همچنین حدود 60 نوع میوه نیز در ایران وجود دارد که در سیکل صادراتی قرار گرفتهاند، بنابراین ایران از لحاظ تنوع ژنتیک کشاورزی در زمره کشورهای قابل اعتنا است که از این پس باید در بحث سرمایه گذاری در این بخش به ایران نگاه ویژهای داشت.
وی اضافه کرد: ایران با دارا بودن تنوع بالای هوایی از منفی تا مثبت 30 درجه و با دارا بودن تنوع اقلیمی متنوع، دانش فنی، نیروی انسانی و موسسات پژوهشی پایهای میخواهد گامی بزرگ را در صنعت کشاورزی برداشته که ورود اروپاییها و انتقال دانش آنها میتواند سهم بزرگی در این روند داشته باشد.
قائم مقام وزیر کشاورزی در امور بازرگانی با اشاره به اهمیت سلامت صنایع غذایی در ایران تاکید کرد: بحثهای مربوط به امنیت، سلامت و صادرات صنایع غذایی در دستور کار صنعت کشاورزی ایران قرار گرفته و با بر طرف ساختن موانع تجاری از جمله مشکلات بانکی میتوان هزینههای تولیدی را کاهش داد و اقدامات مثبت فراوانی برای این نوع محصولات ایرانی در نظر گرفت.
وی افزود: توسعه زیربنایی محصولات کشاورزی و استانداردی این نوع محصولات میتواند به عنوان یکی از اقدامات مشترک بین ایران و اتحادیه اروپا برشمرده شود بنابراین با گسترش استانداردها باید به سمت ایجاد زنجیره تامین کالای غذایی در بازارهای جهانی حرکت کرد.
مهرفردبا انتقاد از وضعیت تعرفهای محصولات صادراتی ایران در اروپا گفت: تعرفه اتحادیه اروپا SMM بوده و در صورتی که با بسیاری از کشورها تعرفه GSP و حتی تعرفه فیمابین استفاده میشود بنابراین تعرفه ایران در بالاترین حد بین اتحادیه اروپا قرار دارد و باید این موضوع تسهیل شود چرا که وضعیت تعرفه صادراتی ایران به کشورهای اروپایی در شرایط عادلانهای برای رقابتپذیری قرار ندارد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ایران سرانجام وارد WGO شده و در همین راستا تعرفهای که به توسعه توافقات منطقی و به نتیجه رساندن این توافقات بوده زیرا توافقات تجاری میتواند یکی از تسهیل کنندههای امر تجارت برای صادرات تجار و تولیدکنندگان ایرانی باشد.
انتهای پیام/