شاهکاری که میتواند تاریخ یونان را بازنویسی کند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، باستانشناسان این تکه سنگ آهکی را در آرامگاه 3500 ساله یک جنگجوی عصر برنز در شهر پیلوس یونان پیدا کرده بودند اما آن را کنار گذاشتند تا یافتههای دیگر را بررسی کنند. حالا در بررسیهای اخیر مشخص شد که این تکه سنگ باارزشترین یافته باستانشناسی است.
پس از یک سال پاکسازی، محققان متوجه حکاکیهای پیچیده روی این سنگ شدند و دریافتند که سنگ مذکور یک مهر است که برای مهر و موم کردن نامهها مورد استفاده قرار میگرفته است. به گفته محققان، در عصر برنز از طریق موم یا سفال نامهها را مهر و موم میکردند.
این مهر سنگی یکی از زیباترین آثار هنری متعلق به یونان باستان است که میتواند تاریخ هنر یونان را بازنویسی کند.
تصاویر قبل و بعد از پاکسازی مهر سنگی
حکاکیهای این سنگ، یک جنگجو را به تصویر میکشد که در حال فرو کردن شمشیر خود به بدن دشمن دوم خود است در حالی که بدن بیجان دشمن اول زیر پای جنگجو به چشم میخورد. این مهر سنگی «جنگ پیلوس» نام گرفته است.
ظرافت و دقت به کار رفته در ساخت این مهر سنگی نشاندهنده توانایی و مهارت خارقالعاده هنرمند سازنده آن است.
آرامگاه این جنگجو در سال 2015 کشف شد و داخل آن یک اسکلت دستنخورده میسنی قرار داشت. این مرد میسینی «جنگجوی گریفین» نام گرفت چراکه پلاکی از جنس عاج مزین به تصویر حکاکیشده یک شیردال در کنار وی دفن شده بود.
میسنیها از اقوام مهاجر یونانی در اوایل هزاره دوم قبل از میلاد مسیح در جزایر اژه و مدیترانه بودند. این تمدن به دلیل علاقه به طلا و وجود گنجینههای فراوان به تمدن سرشار از طلا شهرت داشت.
این آرامگاه پر از گنجینه بود. حداقل 1500 قلم، شامل حلقههای طلا، فنجانهای نقره، یک شمشیر با دسته طلا، بیش از 1000 مهره حکاکیشده از سنگهای قیمتی، زرهی از جنس برنز، شانهای از جنس عاج فیل، یک گردنبند طلا و بیش از 50 مهر سنگی، در آرامگاه جنگجوی شیردال کشف شد.
بسیاری از این کالاها متعلق به تمدن مینوسیها است که نشان از تبادل فرهنگی میان مینوسیها و میسنیها میدهد.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/