دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 خرداد 1394 - 10:53

اقدامات توسعه‌ای منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس تشریح شد

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های انجام شده برای توسعه زیرساخت‌های تامین انرژی در این منطقه گفت: طی دو تا سه سال آینده زیرساخت‌های تامین برق از انرژی خورشیدی برای بخشی از منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس فراهم می‌شود.
کد خبر : 22914

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مسعود هندیان در نشستی خبری با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با هدف ایجاد و توسعه فعالیت‌های کارآمد صنعتی از طریق جلب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در راستای رشد و شکوفایی کمی و کیفی و ملی تاسیس شده است، گفت: در این منطقه سه هزار و 281 میلیون دلار سرمایه‌گذاری در زمینه صنایع انرژی‌بر جذب و به مرحله بهره‌برداری رسیده و حدود 5 هزار و 600 میلیون دلار طرح نیز در بخش صنایع انرژی‌بر صنعتی، معدنی، پتروشیمی و زنجیره‌های صنایع پایین دستی بالا دستی در مرحله ساخت و نصب تجهیزات است.


وی افزود: با مجموع 8.9 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جذب شده و بیش از 2 میلیارد سرمایه‌گذاری در حال مذاکره، تلاش داریم این منطقه را به عنوان بزرگترین منطقه ویژه اقتصادی کشور به ثبت برسانیم.


هندیان با بیان اینکه افزایش سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در زمینه تولید فولاد، آلومینیوم، انرژی الکتریکی و نیز ایجاد و بهبود زیرساخت‌های لازم به منظور تامین نیازمندی‌های سرمایه‌گذاران از جمله اهداف در دست انجام منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس است، اظهار کرد: از مزایا و نقاط قوت این منطقه حضور در مهم‌ترین نقطه استراتژیک جهان و دسترسی آسان به آبهای آزاد است که می‌تواند این منطقه را به عنوان قطبی بزرگ در بخش اقتصادی و صنعتی در جنوب خلیج فارس مطرح کند.








سرمایه‌گذاری صورت گرفته برای زیرساخت‌سازی منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس تا کنون یک‌هزار میلیارد تومان بوده است

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس با اشاره به اینکه در این منطقه اسکله تخلیه و بارگیری مواد معدنی با ظرفیت 12 میلیون تن و اسکله نفتی با ظرفیت 15 میلیون تن در سال وجود دارد، تصریح کرد: این رقم تا 70 میلیون تن قابل افزایش است که می‌تواند یکی دیگر از برگ‌های برنده منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس در جنوب ایران باشد.


هندیان با اشاره به اهداف بلند مدت منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس گفت: تبدیل منطقه به قطب تولید فولاد کشور با ظرفیت 10 میلیون تن در سال و نیز قطب تولید آلومینیوم با ظرفیت 1.2 میلیون تن در سال از جمله اهداف بلند مدت این منطقه است.


وی افزود: همچنین بر اساس برنامه‌های پیش بینی شده قرار است این منطقه به قطب صادرات صنایع انرژی بر با حدود 6 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در سال تبدیل شود که زمینه ساز ایجاد اشتغال برای بیش از 30 هزار نفر به صورت مستقیم خواهد بود.


مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس به سرمایه‌گذاری های صورت گرفته در زمینه تولید فولاد اشاره کرد و گفت: در این بخش شاهد بهره‌برداری از فولاد جنوب با ظرفیت 300 هزار تن با سرمایه‌گذاری 34 میلیون دلار، واحد احیای فولاد هرمزگان با ظرفیت یک میلیون و 650 هزار تن و سرمایه‌گذاری 300 میلیون دلار و همچنین واحد فولاد هرمزگان باظرفیت سالانه 1.5 میلیون تن و سرمایه گذاری 650 میلیون دلار بوده‌ایم.


وی همچنین به سرمایه‌گذاری 190 میلیون دلار برای ساخت فاز اول گندله سازی مادکوش اشاره کرد و گفت: با به بهره برداری رسیدن فاز اول این واحد صنعتی معدنی، ظرفیت تولید سالانه 2 میلیون تن گندله سنگ آهن فراهم می‌شود.


او ادامه داد: همچنین طرح گندله‌سازی شرکت فولاد کاوه جنوب با هدف تولید 5 میلیون تن گندله سنگ آهن که زمینه اشتغال یک‌هزار و 500 نفر را در منطقه فراهم می‌کند با سرمایه گذاری 320 میلیون دلار در دست انجام است.


مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس همچنین به سرمایه گذاری انجام شده در تولید آلومینیوم در این منطقه اشاره کرد و گفت: با سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته و در دست انجام میزان تولید شمش آلومینیوم منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس به 257 هزار تن، آند خام به 200 هزار تن و آند پخته به 150 هزار تن افزایش می‌یابد.


وی افزود: میزان سرمایه‌گذاری‌های انجام شده و در دست انجام بخش تولید آلومینیوم منطقه یک‌هزار و 459 میلیون دلار است.








تامین برق از انرژی خورشیدی برای واحدهای صنعتی و معدنی همانند فولاد چندان مقرون به صرفه نیست، اما قرار است تا دو سال آینده کل انرژی مورد نیاز بخش‌های اداری منطقه از انرژی خورشیدی تامین شود

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس همچنین به آخرین وضعیت صادرات سنگ آهن روی آلومینیوم اشاره کرد و گفت: در سال 92 میزان صادرات سنگ آهن از این منطقه بالغ بر 312 میلیون و 955 هزار و 290 دلار، روی 7 میلیون و 796 هزار دلار و آلومینیوم 291 میلیون و 559 هزار و 578 دلار بوده است.


هندیان با در پاسخ به پرسش خبرنگار آنا مبنی بر اینکه برای تامین انرژی مورد نیاز منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس از انرژی خورشیدی برنامه‌ای در دست انجام دارید، اظهار کرد: از آنجا که تامین انرژی برق از انرژی خورشیدی برای واحدهای صنعتی و معدنی همانند فولاد چندان مقرون به صرفه نیست، لذا برنامه‌ای داریم که بر مبنای آن قرار است که تا دو سال آینده کل انرژی مورد نیاز بخش‌های اداری از انرژی خورشیدی تامین شود.


وی افزود: همچنین به منظور صیانت از محیط زیست، هم اکنون 300 میلیارد تومان برای توسعه طرح‌های زیست محیطی در نظر گرفته شده است.


مدیر‌عامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس همچنین به بدهی‌های این منطقه در گذشته و حال پرداخت و گفت: این منطقه حدود 45 میلیارد تومان بدهی داشته است که 110 میلیارد تومان آن صفر شده و بخشی دیگر هم که بالغ بر 23 میلیارد تومان است در قالب اقساط پرداخت می‌شود.


هندیان با اعلام اینکه بر اساس برنامه 94 تا کنون 25 درصد اهداف برنامه توسعه اقتصادی این منطقه محقق شده است، اظهار کرد: اصلی‌ترین مشکل فعلی توسعه منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، موضوع معارضین است.


وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری صورت گرفته برای زیرساخت‌سازی منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس تا کنون یک‌هزار میلیارد تومان بوده است، تصریح کرد: در حال حاضر 2 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای توسعه زیرساخت‌های جدید جذب شده که به موجب آن کار توسعه این زیرساخت‌ها در دست انجام است.


مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس با اشاره به ورود سرمایه گذاران چینی به حوزه معادن جنوب کرمان و احتمال ورود سرمایه گذاران به منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس گفت: هیچ منعی برای ورود خارجی‌ها برای سرمایه‌گذاری به مناطق ویژه اقتصادی خلیج فارس نداریم و در حال حاضر نیز مذاکرات مقدماتی با یک شرکت خارجی برای خطوط انتقال مواد معدنی در دست انجام است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب