هرگز در بحث موشکی در دام کشورهای ضد ایران و سلطهجو قرار نخواهیم گرفت
به گزارش خبرنگار بینالملل خبرگزاری آنا، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با حضور در غرفه خبرگزاری آنا در نمایشگاه بینالمللی مطبوعات به پرسشهایی در مورد تغییر ساختار وزارت خارجه، گپ میان دکتر عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه و برخی مسئولین اروپایی و بحث اعتماد به اروپا در موضوع برجام پاسخ گفتند.
آیا معاونین جدید وزارت خارجه در چارت جدید سازمانی این وزارت خانه مشخص شدهاند؟
وزارت خارجه در حال یک دگرگونی عظیم است که ساختارش سازمانی آن را کاملا تغییر میدهد میزان تغییری که در دهههای گذشته بیسابقه است. بخش تاپ چارت وزارت خارجه مورد تصویب سازمان استخدامی قرار گرفته و معاونتهای منطقهای حذف شده و معاونتهای اقتصادی و سیاسی دیپلماسی اضافه شدهاند. اما تغییرات مربوط به زیر مجموعه و پایین چارت منتظر تصویب سازمان امور استخدامی است که با تصویب آن در روزهای آینده، مسئولین جدید مشخص خواهند شد.
آیا در مورد پستهای جدید رایزنی صورت گرفته است؟
گمانه زنیها رسانهها در مورد مسولین جدید وزارت خارجه بیشتر شایعه است و هنوز هیچ فرد مشخصی برای سمتهای جدید در چارت جدید تعیین نشده است.
نظر شما در مورد بحثی که این روزها در مورد گپ بین آقای دکتر عراقچی و برخی از مسئولین اروپایی مطرح است، چیست؟
گپ معنای مشخصی دارد، ما در همه حالتها از صبح تا غروب در حال گپ زدن هستیم ما با همه کشورها و دولت مردان گپ میزنیم و صحبت میکنیم پس نباید از این کلمه سوء برداشت شود و به آن معنای خاصی داد. آنچه مشخص است ما در بحث خارجی یک سری مذاکرات داریم.
اما نکتهای که باعث شد این گپ مورد توجه قرار بگیرد این است که این گپ زمانی مطرح شد که برخی اخبار از توافق آمریکا و اروپا بر سر مطرح شدن بحث موشکی ایران خبر میدادند؟ تحلیل شما در این باره چیست؟
بحث موشکی ایران قابل مذاکراه نیست ما براساس تجارب، نوع ساختار کشورمان، جایگاه و موقعیت حساس و استراتژیک کشورمان در منطقه، تجربهای که از جنگ تحمیلی داریم و اتفاقاتی که در منطقه در گذشته و در حال حاضر به وقوع پیوسته آموختیم خودمان را بر اساس داشتههای کشور و توانایی های نظامی و دفاعی تقویت کنیم و این توان دفاعی کاملا دفاعی است و تهاجمی نیست و هیچ کس نباید از این افزایش توان نظامی ایران نگران باشد چون ما علیه هیچ کشوری اقدامی نخواهیم کرد مگر اینکه کسی بخواهد ما را مورد تجاوز قرار دهد.
تجربه عراق به ما آموخته است به گونهای خود را توانمند کنیم که هیچ کشوری نتواند حتی فکر تعدی به ایران را بکند، لذا ما در بحث دفاعی حساس و هوشمند خواهیم بود و در بحث موشکی هرگز در دام بعضی کشورهای ضد ایران و سلطه جو قرار نخواهیم گرفت و با اقتدار کامل در ایجاد و افزایش توان دفاعی و موشکی خودمان حرکت خواهیم کرد.
در مورد موضوع برجام تا کجا میشود به حمایت اروپا اطمینان کرد؟
آنچه مسلم است برجام یک توافق چند جانبه است و اروپا در تحقق آن نقش بسیاری داشته و خود را در این معاهده سهیم میداند. از این رو آن را متعلق به همه جهان، سازمان ملل و شورای امنیت و بشریت و یگ الگوی موفق میداند تا از طریق مذاکره به راهکارهای مشخص رسید. لذا با تمام توان از این خط مشی در مورد برجام دفاع میکند و کاملا به تعهدات خودش پایبند است.
اروپا آگاه است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی مکررا پایبندی ایران را مورد تایید قرار داده است و همچنین در مورد بد عهدیهای و کارشکنیهای و بدخلقیهای آمریکا نسبت به برجام خبر دارد و میداند که آمریکا در دوران جدید خود، خصمانه و کینهتوزانه نسبت به ایران برخورد میکند، لذا اروپا معتقد است که باید از برجام دفاع کند و این الگو را به عنوان یک الگوی موفق در جهان دنبال کند لذا فکر میکنم اروپا در مساله برجام تا بتواند از آن دفاع خواهد کرد و پایبندی خودش را نشان خواهد داد.
انتهای پیام/