ناسا و آلمان ماهوارههای اقلیمی خود را نوسازی کردند
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، داستان کاسینی و سفر 20 سالهاش هیجانانگیز است اما ماموریت کاسینی تنها ماموریت فضایی طولانی مدت نیست. امروز، عملیات مشترک ناسا و آلمان موسوم به «بازیابی جاذبه و آزمایش آب و هوا» پس از 15 سال، سه برابر طولانیتر از چیزی که انتظار میرفت، پایان یافت. ماموریت آن اندازهگیری دقیق میدان گرانشی زمین را توسط یک جفت ماهواره است.
برای انجام ماموریت «GRACE» نیاز به هر دوی این ماهوارهها بود، بنابراین زمانی که یکی از باتریهای «GRACE-2» از کار افتاد و ارتباط این ماهواره در ماه سپتامبر با پایگاه قطع شد، تیم ماموریتی به صورت قهرمانانه و جسورانه برای آنلاین شدن مجدد این ماهواره و یک انتقال داده نهایی کار کردند، اما قدرت کافی برای استفاده از ابزارهای علمی موجود در آن وجود نداشت.
GRACE-2 بدون سوخت، اواخر نوامبر به سمت زمین پایین میآید و با مقداری سوختن بر اثر ورود به جو زمین، با کمترین ریسک به زمین سقوط خواهد کرد.
این تیم همچنین تمام دادههایی را که میتوان از «GRACE-1» جمعآوری کرد، میگیرند چراکه این ماهواره هم اوائل سال 2018 در جو زمین غرق خواهد شد.
پروفسور راینهارد هوتل، مدیر اجرایی علمی و رئیس هیات مدیره مرکز تحقیقات علوم زمین شناسی آلمان (GFZ)، در بیانیهای گفت: «ما با افتخار و قدردانی به ماموریت GRACE نگاه میکنیم. طی 15 سال عملیات ماموریت، ماهواره به طور مستمر و مداوم میدان گرانشی زمین و تغییرات آن را به شیوهای بسیار دقیق اندازهگیری کرده است، که به ما کمک میکند به عنوان مثال به دقت تغییرات در ذخیره آبهای زیرزمینی و یا آب شدن یخهای قطبی را سنجیده و زیرنظر داشته باشیم».
وی افزود: «با توجه به اندازهگیریهای GRACE، تاثیرات ناشی از افزایش سطح دریا میتواند شناسایی شود. بنابراین این ماموریت به طور قابل توجهی به درک بهتر سیستم زمین کمک کرده است».
اما این ماموریت با سقوط این دو ماهواره به پایان نخواهد رسید. ماموریت جانشین، دقیقا به نام «GRACE Follow-On»، در اوائل سال 2018 با یک جفت ماهواره جایگزین سوار بر «فالکون 9» به جای ماهوارههای قدیمی GRACE آغاز خواهد شد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/