تصحیح و چاپ تفسیر قرآنی تازه یافت شده از سوی پژوهشگر واحد دهاقان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، ملامعین فراهی از عرفا، نویسندگان، شعرا، وعاظ و مفسرین سده دهم هجری قمری است که آثار متعددی همچون اعجاز موسوی، بحرالدرر، التفسیر، دیوان، روضهالواعظین فی شرح احادیث الاربعین عن سید المرسلین، شرح کنز الدقایق، احسن القصص، معارج النبوه فی مدارج الفتوه و الواضحه فی تفسیر سوره الفاتحه از خود به جای گذاشته است. برخی از آثار این دانشمند شیعی سده دهم از جمله اعجاز موسوی، تفسیر حدایق الحقایق، دیوان به چاپ رسیده و برخی دیگر از آثار او همچنان ناشناخته باقی مانده است.
الواضحه فی تفسیر سوره الفاتحه، تفسیر مفصلی است بر سوره فاتحه (در حدود یک هزار صفحه) به نثر آمیخته به نظم که مشتمل بر بسیاری از لطایف عرفانی و اسرار و دقایق علمی، در یک مقدمه و پانزده مجلس و در چند فصل نوشته شده است. نخستین صحیفه درباره واژهی حمد و دومین درباره سوره فاتحه است که با ترجمه آیات هفتگانه این سوره در هفت اصل، همراه شده است. مؤلف در چند صفحه آخر درباره کلمه آمین سخن گفته و در متن با بهرهگیری از اشعار عارفان بزرگ به بیان بسیاری از نکات عرفانی نیز پرداخته است. نسخههای متعددی از این اثر نفیس در کتابخانههای مرکزی دانشگاه تهران، کتابخانه آیتالله مرعشی قم،کتابخانه مجلس شورای اسلامی و نیز کتابخانه گنج بخش اسلام آباد پاکستان و کتابخانه جعفریه در مدرسه هندی کربلا موجود است.
احمدرضا یلمهها پژوهشگر نسخه شناس و مصحح متون ادبی و عرفانی که تا کنون بیش از 25 جلد کتاب تالیف نموده است با به دست آوردن همه نسخههای موجود از این اثر نفیس، به تصحیح این اثر پرداخته است. مقدمه تصحیح و تعلیق این اثر به عنوان طرح ماندگار فرهنگی از سوی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان در شورای فرهنگی این دانشگاه به تصویب رسیده است و قرار است با حمایت و تایید معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی از سوی انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان به چاپ رسد.
اثر دیگر این مفسر با نام روضه الواعظین فی شرح احادیث الاربعین عن سید المرسلین نیز توسط همین پژوهشگر در مراحل پایانی تصحیح است. این اثر شرح و تأویلی است عرفانی آمیخته به نظم که در آن چهل حدیث (اربعین) و چهل آیه همراه با حکایات بسیار شیوا، تصنیف شده است. از این اثر معینالدین فراهی تاکنون پنج نسخه خطی در کشور شناخته شده است که نسخههای آن در کتابخانه آستان قدس رضوی، مجلس شورای اسلامی و مرکز احیای نسخههای خطی قم نگهداری میشود و در دسترس این مصحح قرار دارد.
انتهای پیام/