مبادلات تجاری ایران و اوگاندا، یک میلیارد دلاری میشود
به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران، هیات تجاری اتاق ایران که به سرپرستی مسعود خوانساری و به همراه محمدجوادظریف، وزیر خارجه، به آفریقا سفر کرده، شامگاه سه شنبه وارد کامپالا پایتخت اوگاندا شد.
محمدجواد ظریف طی سخنانی در همایش تجاری ایران و اوگاندا که روز چهارشنبه به همت اتاقهای بازرگانی دو کشور برگزار شد ضمن اشاره به ظرفیتهای همکاری میان دو کشور گفت: «اوگاندا دوست نزدیک ماست و حضور من در اینجا نمودی از این روابط دوستانه است.»
ظریف در جمع فعالان بخش خصوصی دو کشور از آمادگی طرفهای ایرانی برای همکاری با طرفهای اوگاندایی در زمینههای مختلف تجاری و اقتصادی خبر داد و ابراز امیدواری کرد این نشست زمینه گسترش همکاریها بین بخشهای خصوصی دو کشور را فراهم کند.
وی همچنین با اشاره به حضور هیاتی از بانک مرکزی در این سفر، از آمادگی بانکهای ایرانی برای همکاری با طرف اوگاندایی خبر داد.
ظریف همکاری بین دو کشور در زمینههای مختلف را نیازمند اقدام عملی برشمرد و گفت: «ما از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون نگاه ویژهای به آفریقا داشتهایم. آفریقا یکی از اولویتهای ما برای توسعه همکاریهای اقتصادی است. در هیات تجاری همراه من روسای مهمترین شرکتهای تجاری و اقتصادی و نمایندگان شرکتهای مهم تولیدکننده، صنایع، کشاورزی، مؤسسات تحقیقاتی، بانکی، کشتیرانی و خودروسازی حضور دارند و علاقهمند هستند با همتاهایان اوگاندایی خود همکاری کنند.»
چشم انداز مبادلات 1 میلیارد دلاری
مسعود خوانساری، نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز به عنوان نماینده بخش خصوصی کشور طی سخنانی ضمن تشریح ظرفیتهای تجاری و اقتصادی ایران، آن را محیطی امن برای همکاریهای اقتصادی برشمرد.
نایب رئیس اتاق ایران گفت: «سفر وزیر امور خارجه کشورمان به اوگاندا و حضور نمایندگان محترم سازمانهای اقتصادی و فعالان اقتصادی بخش خصوصی ایران در این هیات، بیانگر عمق روابط دوجانبه ایران و اوگاندا و نشان دهنده اراده جدی دولتمردان و مسئولان عالی در توسعه مناسبات است.»
خوانساری ضمن اشاره به عضویت اوگاندا در بلوکهای اقتصادی مهمی چون اتحادیه اقتصادی بازار مشترک شرق و جنوب آفریقا موسوم به کومسا و بانک توسعه اسلامی، اهمیت این کشور را در تحقق سیاست «همکاری با آفریقا» ایران بالا دانست.
او گفت: «اوگاندا از اعضای فعال و تاثیرگذار بازار مشترک کومسا است که میتواند فرصت مناسبی برای ورود کالاهای ایرانی به شرق و جنوب آفریقا را فراهم کند. همچنین امکان صادرات مجدد محصولات ایرانی از طریق اوگاندا به کشورهای عضو با تعرفه بسیار کم فراهم میشود. از سوی دیگر؛ موقعیت منحصربهفرد جغرافیایی و اقتصادی ایران که در چهار راه ارتباطی جهان واقع شده است، فرصت بی بدیلی را برای اوگانداییها فراهم میکند تا به بازار بزرگ 400 میلیونی منطقه دست یابند. ایران امنترین و اقتصادیترین مسیر دستیابی به کشورهای CIS، افغانستان، ترکیه و عراق را داراست؛ واقعیتی که مورد تأیید و توجه بسیاری از کشورهای منطقه مانند هند و چین قرار گرفته و رقابت آنها را در خصوص سرمایهگذاری در این زمینه به دنبال داشته است.»
خوانساری با تشریح موقعیت ممتاز و امتیازات جغرافیایی ایران و اوگاندا گفت: «این مسئله، سرمایهگذاری مشترک در دو کشور را توجیهپذیر میکند. بهعنوان مثال سرمایهگذاری مشترک در اوگاندا در زمینه کشاورزی میتواند ضمن انتقال تجربه و تکنولوژی و ماشین آلات کشاورزی ایران بازار بزرگ اوگاندا و کشورهای اطراف را تأمین نماید. همچنین با توجه به پیشینه حضور موفق شرکتهای توانمند ایرانی در آفریقا سرمایهگذاری مشترک در اوگاندا در زمینه ارائه خدمات فنی مهندسی در زمینه تولید انرژی بخصوص برق و همچنین پمپاژ آب و لوله کشی و تأمین آب شرب و آبیاری زمینهای حاصلخیز اوگاندا فرصت حضور در بازار بزرگ شرق آفریقا را مهیا میکند.»
خوانساری تاکید کرد: «هدف گذاری کوتاه مدت و بلند مدت 1 میلیارد دلاری روابط تجاری دو کشور، با ظرفیتهای واقعی دو کشور همخوانی داشته و قابل دسترسی است.»
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران همکاری جهت احداث کشتارگاه صنعتی، ایجاد مرکز پرورش شترمرغ، ساخت خطوط انتقال نیرو و آب، ایجاد فروشگاه کالاهای ایرانی، سرمایهگذاری در صنایع کوچک و متوسط فرآوری محصولات کشاورزی و تهیه کنسانتره، فرآوری قهوه و پنبه و برنج و چای، ایجاد واحدهای تولید انواع کیک و بیسکویت و شکلات، راهاندازی صید صنعتی از دریاچه ویکتوریا، صادرات خدمات فنی و مهندسی، پرورش انواع گل و گیاهان زینتی، توسعه شبکه حملونقل شهری و بین و شهری و شبکه راهآهن را زمینههای پیشنهادی بخش خصوصی برای فعالیت در اوگاندا اعلام کرد.
اتاق بازرگانی اوگاندا آماده کمک به تجار ایرانی
رئیس اتاق بازرگانی و صنعت اوگاندا نیز در سخنان خود گفت: «اوگاندا در قالب کنوانسیونهای اقتصادی و تجاری جهانی سرمایهگذاری شرکتهای ایرانی را جذب کرده است. این کشور از تجارت با شرکتهای ایران در اوگاندا استقبال میکند. خارجیان در اوگاندا میتوانند صد درصد مالکیت شرکتها را داشته و سود حاصل از تجارت خود را به خارج از کشور منتقل کنند.»
اولایو کیگونگو افزود: «اتاق بازرگانی اوگاندا با 10 دفتر منطقهای، 80 دفتر محلی و 10 هزار عضو آماده کمک به سرمایه گذاران ایرانی است. این اتاق میتواند شرکای مناسب را به شرکتهای ایرانی معرفی کند.»
کیگونگو گردشگری، کشاورزی، معدن، زیرساخت، انرژی و برق و نفت و گاز را زمینههای مناسب برای سرمایهگذاری در اوگاندا اعلام کرد. وی افزود: «اوگاندا با کشورهای کنگو، جنوب سودان، رواندا، کنیا و تانزانیا هم مرز است و سرمایهگذاری در این کشور به ورود شرکتهای خارجی به بازار 200 میلیون نفری شرق آفریقا منتهی خواهد شد.»
در ادامه این همایش فعالان بخش خصوصی و دولتی در حوزههای بانک، نفت، گاز، پتروشیمی، دارو، خودرو، لوازم خانگی، محصولات کشاورزی، پلیمر، پلاستیک و مصالح ساختمانی به مذاکرات تجاری پرداختند.
انتهای پیام/