دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تندگویان اعلام کرد؛

لایحه تفکیک سازمان جوانان از وزارت ورزش در دستور کار مجلس

معاون امور ساماندهی جوانان با اشاره به اینکه موضوع تفکیک معاونت جوانان از وزارت ورزش در دستور کار مجلس قرار دارد و طی یکی دو هفته آینده به سرانجام خواهد رسید، گفت: در صورتیکه این امر محقق شود با اختصاص بودجه معین برای بخش جوانان بسیاری از مشکلات این حوزه برطرف خواهد شد. سمن‌ها می‌توانند با اعمال نفوذ روی نمایندگان استان‌ها در ایجاد رویکرد مثبت آنان برای تفکیک این معاونت از وزارت ورزش نقش موثری داشته باشند.
کد خبر : 225054

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، محمدمهدی تندگویان که در نشست صمیمانه وزیر ورزش و جوانان با دبیران سازمان‌های مردم نهاد جوانان و فعالان اجتماعی استان قم و قزوین صحبت می‌کرد با اشاره به رشد کمی مناسب سمن‌ها در سراسر کشور افزود: در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰۰ سمن در کشور وجود دارد که پیش بینی می‌کنیم تا پایان امسال این رقم به ۳۰۰۰ سمن برسد. این رشد کمی نشان دهنده شناخت و آگاهی مناسب از فعالیت سمن‌ها در کشور است هر چند که همچنان با استانداردهای جهانی فاصله داریم.


وی در ادامه با اشاره به اهمیت رشد کیفی سمن‌ها در کنار رشد کمی آنها افزود: سمن‌ها در اصل نباید هیچ گونه وابستگی با دولت داشته باشند. در صورتیکه سمن‌ها از سیستم دولت انتظار کمک داشته باشند این مسئله در بروز فساد در ساختار سمن‌ها موثر خواهد بود و باعث می‌شود تا نقش مردمی آنان کمرنگ شود.


معاون امور ساماندهی جوانان با اشاره به رغبت مردمی نسبت به سمن‌های خودکفا و بدون وابستگی‌های دولتی اضافه کرد: از ابتدای انقلاب با تجربیات متعددی از سمن‌ها روبرو بوده‌ایم که گرایشات دولتی و غیرمردمی داشتند و به این ترتیب مردم نیز نسبت به آنها اقبال خوبی نشان نمی‌دادند.


تندگویان در ادامه با اشاره به نقش حامی دولت در حل مشکلات ساختاری سمن‌ها اضافه کرد: استقلال سمن‌ها از دولت به این معنا نیست که دولت به طور کلی نسبت به سمن‌ها بی توجه باشد، بلکه می‌تواند بخشی از مشکلات و آسیب‌های سمن‌ها را در دستور کار خود قرار دهد و در قبال آنها نقش حمایتی ایفا کند.


وی با تاکید بر رویکرد مثبت دولت در توجه به حوزه جوانان اظهار کرد: فعالیت‌های دولت از زمان آغاز به کار و انتصاباتی که در وزارتخانه‌های مختلف داشته است نشان می‌دهد که نسبت به موضوع جوانان توجه ویژه‌ای صورت گرفته است و به رغم اینکه حوزه جوانان به شکل بخشی از وزارت ورزش و جوانان است و اعتبارات و امکانات محدودی دارد توانسته‌ایم تا حد ممکن در این حوزه فعال باشیم.


معاون امور ساماندهی جوانان با تاکید بر موضوع «شناسنامه سمن‌ها» اضافه کرد: در حال حاضر سمن‌ها در خصوص حساب‌های مالی و جایگاه حقوقی‌شان با مشکلاتی روبرو هستند که بخشی از این مشکلات به نبود استقلال بخش جوانان از وزارت ورزش و جوانان بر می‌گردد. در صورتیکه در چند هفته آینده بحث جوانان به شکل یک معاونت مستقل در زیرمجموعه ریاست جمهوری کار خود را ادامه دهد می‌توانیم با حل مشکل شناسنامه برای سمن‌ها از طریق معاونت جوانان گامی در بهبود این مسائل برداریم.


تندگویان با اشاره به رویکردهای متفاوتی که سمن‌ها در حل مسائل‌شان اتخاذ می‌کنند اظهار کرد: یکی از این رویکردها روحیه مطالبه گری در سمن‌هاست که به نظر می‌رسد در صورتیکه سمن‌ها تنها از دولت انتظار کمک داشته باشند هیچ یک از طرفین به خواسته‌های خود دست نمی‌یابند و تنها باعث دلسردی سمن‌ها و دولت می‌شود اما در صورتیکه سازمان‌های مردم نهاد خود را در جایگاهی قرار دهند که دولت‌ها مجبور به مذاکره با آنها شوند می‌توانند نقش فعالی را در حل مشکلات اجتماعی ایفا کنند.


وی با تاکید بر اینکه سمن‌ها باید به گونه‌ای عمل کنند که دولت‌ها از توسعه اجتماعی که سازمان‌های مردم نهاد ایجاد می‌کنند استفاده کنند اظهار کرد: اگرچه این رویکرد با دشواری‌ها و موانع زیادی روبرو است اما باعث خواهد شد تا جایگاه واقعی سمن‌ها را بشناسیم. در حال حاضر در محروم‌ترین استان‌ها نیز شاهد حضور سمن‌هایی هستیم که بیش از ۱۰ سال فعالیت کردند اما هیچ کمکی از دولت دریافت نکردند.


معاون امور ساماندهی جوانان با اشاره به رویکرد جدید معاونت ساماندهی امور جوانان در پایش سمن‌ها گفت: تا پیش از این به دنبال رشد کمی سمن‌ها بودیم اما در حال حاضر قرار است تا با ارزیابی و نظارت، سمن‌هایی که فعال نیستند را شناسایی کنیم و نسبت به عملکرد آنان تصویر صحیح‌تری داشته باشیم.


تندگویان با اشاره به اینکه این معاونت در تلاش است تا اواسط سال آینده «شبکه تخصصی سمن‌ها را ایجاد کند» اضافه کرد: تشکل‌های مردم نهاد به دنبال فعالیت‌های سیاسی نیستند اما ظرفیت‌های بالایی در هدایت جوانان ایفا می‌کنند. بسیاری از جوانانی که حتی نسبت به موضوعات مذهبی علاقمند نیستند با فعالیت سمن‌ها ترغیب می‌شوند تا در چهارچوب نظام فعالیت کنند.


وی با انتقاد از اینکه سیاستگذاری در حوزه جوانان به شکل بلندمدت انجام نشده است اظهار کرد: تا کنون با تغییر دولت‌های مختلف شاهد تغییر در سیاستگذاری آینده جوانان بوده‌ایم. تغییرات سازمان جوانان باعث شده است تا برنامه بلندمدتی برای آنان وجود نداشته باشد اما این معاونت به دنبال ایجاد کمیته‌های تخصصی برای ایجاد برنامه‌های بلندمدت در حوزه جوانان است.


معاون امور ساماندهی جوانان با اشاره به اینکه بسیاری از سمن‌های جوانان تعریف درستی از حوزه عملکردشان ندارند اظهار کرد: نبود شناخت درست از حوزه اختیارات سمن‌ها باعث می‌شود تا آنها نتوانند نقش موثری در ساماندهی امور کشور ایفا کنند.


تندگویان با تاکید بر نقش سمن‌ها در حوزه «آمایش سرزمین» تصریح کرد: تشکل‌های مردم نهاد بهترین جایگاه برای آمایش سرزمین هستند. این تشکل‌ها موضوعات بومی – محلی و مشکلات و آسیب‌های اجتماعی را به خوبی درک می‌کنند و بهترین جایگاه برای ارائه راهکار را دارند. در صورتیکه بتوانیم دستورالعمل مشخصی را برای آمایش سرزمین به سمن‌های سراسر کشور ابلاغ کنیم، آنها نقش فعالی در این زمینه خواهند داشت.


وی با تاکید بر اینکه در هر استانی که سمن‌های فعال بیشتری وجود دارد به همان میزان شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی هستیم افزود: این بهترین اتفاقی است که با فعالیت سمن‌ها در جامعه رخ خواهد داد و با استاندارد سازی سمن‌ها می‌توانیم هر چه بیشتر به سمت کاهش آسیب‌های اجتماعی حرکت کنیم.


معاون امور ساماندهی جوانان با اشاره به تلاش این معاونت برای اطلاع رسانی فعالیت‌های سمن‌های حوزه جوانان در رسانه‌های کشور افزود: در تلاش هستیم تا در جشنواره‌های مختلف بخش مشخصی را برای جوانان و شاخص‌های مربوط به آنان اختصاص دهیم و با اعطای جوایز در جشنواره‌ها، مردم و نهادها و تشکیلات رسمی را با سمن‌های حوزه جوانان آشنا کنیم.


تندگویان با اشاره به برگزاری مجمع ملی سمن و رونمایی از اساسنامه این مجمع طی چند ماه آینده اظهار کرد: انتخابات این مجمع برگزار شده است و هیات موسس آن در حال نوشتن مراحل پایانی این اساسنامه هستند.


وی با اشاره به لزوم تطبیق دستورالعمل این اساسنامه با منشور نظام توضیح داد: قصد داریم تا در یک همایش ملی مناسب از این اساسنامه رونمایی کنیم و به این ترتیب دستمایه تشکیل پارلمان جوانان را فراهم کنیم. این پارلمان به عنوان اولین نهادی است که در کشور در حوزه جوانان تشکیل خواهد شد و مصوبات آن به سمن‌های جوانان کمک شایانی خواهد کرد.


معاون امور ساماندهی جوانان با اشاره به اینکه خانه‌های جوان در استان‌های مختلف تشکیل شده‌اند، اظهار کرد: این خانه‌ها باید محلی برای ساماندهی فعالیت‌های حوزه جوانان باشند و نه محلی برای حضور سمن‌ها، در تلاش هستیم تا در هر استان یک خانه جوان را تحت مالکیت این معاونت احداث کنیم و امیدواریم تا در این خانه‌ها موضوعات اشتغال، اوقات فراغت، ازدواج و ... را ساماندهی کنیم. همچنین تاکید داریم که این خانه‌ها از کمک‌های دولتی بی نیاز باشند.


تندگویان با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های نمایندگان مجلس در احداث دوباره سازمان ملی جوانان عملکرد نامناسب مدیران گذشته این سازمان بوده است، اظهار کرد: در گذشته گزارش‌های نامطلوبی از فعالیت این سازمان به مجلس رسیده بود و در حال حاضر قصد داریم تا این سازمان را با مدیریت کارآمد و سیاستگذاری‌های مناسب احیاء کنیم و به این ترتیب مشکل اعتبارات حوزه جوانان را برطرف کنیم.


وی با اشاره به اینکه اختصاص ردیف بودجه مجزا به حوزه جوانان این امکان را فراهم می‌کند تا این معاونت زیر نظر نهاد ریاست جمهوری به شکل مستقیم مطالبات جوانان را در سایر وزارتخانه‌ها پیگیری و دنبال کند، اظهار کرد: در حال حاضر با قرار گرفتن بخش جوانان در وزارت ورزش و جوانان دایره اختیارات این حوزه بسیار محدود است و در حقیقت نمی‌تواند در صورتیکه وزارتخانه‌ای در حوزه جوانان عملکرد نامناسبی داشت روی آن نظارت داشته باشد.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب