ساخت سلول خورشیدی شفاف + ویدئو
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از UPI، این گروه تحقیقاتی ادعا کردند که فناوری جدیدشان جایگزین یا مکمل پنلهای خورشیدی سقفی خواهد شد. این فناوری از فیلم نازکی از مولکولهای ارگانیک درست شده است که طول موجهای نامرئی نور خورشید را جذب میکند و طولموجهای ماوراء بنفش و نزدیک به مادون قرمز را به برق تبدیل میکند.
این دستگاه که یک «متمرکز کننده نور لومینسان شفاف» به شمار میرود میتواند روی پنجرههای ساختمان، شیشه جلوی ماشین یا حتی روی صفحهنمایش گوشی نصب شود و در این صورت، بدون اینکه خللی در دید انسان به وجود آورد، انرژی مورد نیاز برای ابزارهایی چون گوشی هوشمند را هم تامین میکند.
گفتنی است که قبلا هم دانشمندان چنین فناوریای را تشریح کرده بودند اما محققان دانشگاه میشیگان کاربردهای یکپارچگی متمرکزکنندههای خورشید لومینسان شفاف را در ساختارها و ابزارهای مدرن شرح دادهاند.
دانشمندان تخمین میزنند که حدود ۵ تا ۷ میلیارد متر مربع سطح شیشهای در آمریکا وجود دارد که تاکنون کاربردی در زمینه تولید برق نداشتند اما با این فناوری جدید هماکنون آنها هم میتوانند برق تولید کنند. اگر تمام این سطوح شیشهای با سلولهای خورشیدی شفاف پوشیده شوند، میتوانند ۴۰ درصد نیاز برقی کل آمریکا را تامین کنند.
لانت میگوید: «اگر بتوانیم ذخیرهسازی انرژی را نیز بهبود بخشیم، پیادهسازی کاملی از هر دو تکنولوژی میتواند نزدیک به ۱۰۰ درصد تقاضای ما را برطرف کند»
یکی از چالشهایی که دانشمندان در مورد این فناوری دارند این است که بهرهوری بهترین نوع پنلهای خورشیدی حدود ۱۵ تا ۱۸ درصد است. در حالی که کارایی سلولهای خورشیدی شفاف فعلا فقط پنج درصد است. اما دانشمندان بر این باورند که میتوانند کارایی این فناوری را نیز به پنلهای معمولی نزدیک کنند.
مترجم: نسترن صائبی
انتهای پیام/