کشف اشیای مرموز باستانی درعربستان سعودی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از LiveScience، باستانشناسان، در حدود 400 ساختمان سنگی باستانی با قدمت چند هزار سال در عربستان سعودی کشف کردهاند که برخی از آنها دیوار دارند و در نزدیکی دهانهها و گنبدهای ناشی از گدازههای آتشفشانی ساخته شدهاند. باستانشناسان به دلیل شباهت آنها از منظره بالا به دروازه، آنها را دروازهها نامیدهاند.
این آثار در بخشهای مرکزی و متمایل به غرب عربستان و در منطقهای به نام هرات خیبر قرار گرفتهاند. پرفسور دیوید کندی، استاد دانشگاه وسترن استرالیا، در این رابطه مینویسد: «دروازهها از جنس سنگ ساخته شدهاند و تعداد کمی دیوار نیز به دست آمده است. به نظر میرسد این دروازهها قدیمیترین آثار ساختهشده توسط انسان در منطقه محسوب میشوند. هر چند هیچ توضیح دقیقی از دلیل و هدف ساخت این دیوارهها وجود ندارد».
کوچکترین این دروازهها حدود 13 متر طول دارد و طولانیترین آنها 518 متر است. بسیاری از این دروازهها تعداد زیادی دیوار دارند که مستطیل مانند ساخته شده است.
به اعتقاد این پزوهشگر، احتمالا چند هزار سال پیش در این منطقه شرایط جغرافیایی بهتری حاکم بوده و احتمالا شرایط مناسبتری برای زندگی انسان وجود داشته است.
میتوان استباط کرد که تاریخ ساخت دروازهها قدیمیتر از دیوارهها است. از سوی دیگر وجود آثار گدازههای آتشفشانی بر بالای برخی دروازهها نشان میدهد که این آثار در زمانی پیش از فوران آتشفشان ساخته شدهاند و بعدها با فوران آتشفشان، مواد مذاب روی بخشهایی از آن را پوشانده است.
محققان تخمین میزنند که این ساختمانها باید در حدود 7000 سال قدامت داشته باشند.
انتهای پیام/