6 مسیر مستقیم به سمت رستاخیزتکنولوژی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا، هانا حیدری؛ همانطور که پل ویریلیو، نظریهپرداز فرهنگی، میگوید کسی که کشتی را اختراع کرد، غرق شدن آن را هم ابداع کرد. به عبارت دیگر، مهم نیست که تکنولوژیهای پیشرفته چقدر مفید واقع شوند، همیشه ممکن است اتفاقی بیفتد و همه چیز را خراب کند.
در ادامه شش روش احتمالی را میخوانید که ممکن است وقوع رستاخیز تکنولوژی را به تعجیل بیندازد:
تسلط ابرمخلوقات هوش مصنوعی
آمدن فوقهوشمندها و «تکینگی»؛ تکنولوژی بر این فرض استوار است که در آیندهای نزدیک هوش مصنوعی توانایی انجام کارهایی والاتر از انسان را خواهد داشت. برخلاف انسانها که محدود به تکامل بیولوژیکی هستند، ماشینها میتوانند با سرعت بالایی خود را بهبود ببخشند یا دوباره طراحی کنند؛ بدین ترتیب همیشه در حال باهوشتر شدن هستند. در این مرحله، تغییرات بزرگی در جوامع انسانی روی خواهد داد که احتمالا برای نژاد بشر خطرناک خواهد بود.
غیرممکن است که پیشبینی کنیم یک موجود فوقهوشمند چگونه رفتار خواهد کرد اما ممکن است ماشینها کل نژاد انسان را از بین ببرند و جمعیت زمین را به بردگی بگیرند.
تبدیل جهان به ماده چسبناک خاکستری رنگ
اصطلاح «ماده چسبناک خاکستری» هیچ ارتباطی با تجربیات خوشایند زندگی ندارد. این نظریه بیان میکند که پیشرفتهای نانوتکنولوژی خودتکرارشونده همه مواد موجود روی سیاره زمین را مصرف خواهد کرد.
این نظریه اولین بار توسط اریک درکسلر، متخصص نانوتکنولوژی، مطرح شد: تصور کنید، یک تکرارشونده در یک بطری مواد شیمیایی قرار دارد و روی آب شناور است. این تکرارشونده در حال تکثیر است؛ اولین تکرارشونده در هزار ثانیه یک کپی از خود میسازد، سپس دو تکرارشونده در کمتر از هزار ثانیه دیگر دو تکرارشونده دیگر تولید میکنند، این چهار تکرارشونده چهار عدد دیگر میسازند و هشت تکرارشونده هشت عدد دیگر تولید میکنند. در پایان 10 ساعت، 68 میلیارد تکرارشونده جدید وجود خواهند داشت. در کمتر از یک روز، تکرارشوندهها یک تن وزن خواهند داشت، در کمتر از دو روز وزن آنها از زمین بیشتر خواهد شد. طی دو روز و چهار ساعت حجم آنها بیشتر از مجموعه حجم خورشید و کل سیارهها خواهد شد.
در حال حاضر نانورباتهای خودتکرارشونده وجود ندارد اما همیشه فردایی هست.
اتمام منابع طبیعی سیارهمان
افزایش جمعیت روز افزون انسانها و روشهای جالب استخراج از منابع طبیعی سیارهمان میتواند منجر به فاجعه شود. باوجود این که مدتی است استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر جایگزین سوخت فسیلی شده و علاقه دانشمندان به زندگی در سیارات دیگر در افزایش یافته است اما احتمال به پایان رسیدن منابع معدنی هنوز هم وجود دارد.
حملات سایبری
باوجود این که حملات سایبری منجر به تخریب فیزیکی جهان نمیشود اما میتواند اقتصاد جهان را نابود کند و جامعه را از بین ببرد. هکهای جهانی که طی چند سال گذشته اتفاق افتاده است، نشان میدهد چقدر حملات سایبری میتوانند مخرب و خطرناک باشد.
یک حمله سایبری بزرگ میتواند آبهای سیارهمان را آلوده کند، برق کل جهان را قطع کند و حملونقل را متوقف کند. همچنین میتواند منجر به فاش شدن اطلاعات طبقهبندی شده حساس شود، تریلیونها دلار پول را از بازار بورس یا حسابهای شخصی پاک کند و شبکههای مخابراتی را تخریب کند.
تکنولوژیهای تجربی خطرناک
علاقه دانشمندان به حل کردن برخی از رازهای فیزیک مانند ذات ماده و انرژی تاریک باعث شده پروژههایی مانند شتابدهنده ذرات فوققدرتی در سوئیس یا برخورددهنده پروتون یونهای سنگین در نیویورک استارت بخورند. بسیاری از افراد نگران این آزمایشها هستند چراکه اگر اشتباهی در هنگام تست یک سیاهچاله یا یک ذره ناپایدار رخ دهد، فاجعهای بزرگی روی خواهد داد.
استفاده از سلاحهای پیشرفته در جنگ
در حال حاضر، انسان با کمک سلاحهای هستهای خود میتواند بهراحتی به زندگی کل موجودات روی سیاره پایان دهد. روسیه و ایالات متحده، مجهزترین ارتشهای جهان را دارند. اخیرا با ورود سلاحهای اتوماتیک، خطر جدیدی مردم جهان را تهدید میکند. ایلان ماسک و مصطفی سلیمان از گوگل، نامه سرگشادهای با نام «سومین انقلاب در جنگاوری» را امضا کردند که درباره تهدید سلاحهای خودکار هشدار میدهد. سلاحهای خودکار سریعتر از چیزی هستند که انسانها قادر به درکش باشند و قادر به جنگیدن در مقیاس بزرگتری هستند.
انتهای پیام/