دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مهر 1396 - 10:30

چگونه گیاه قاتل، حشره شکار می‌کند؟ + ویدئو

علف انبانی، گیاه گوشتخوار زیبا، دارای سریع‌ترین مکانیسم در به دام انداختن طعمه است و هیچ شانس فراری به قربانی خود نمی‌دهد.
کد خبر : 215165

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از DailyMail، دانشمندان در یک مطالعه جدید به آنالیز رفتار گیاه علف انبانی جنوبی پرداخته‌اند و دریافتند که این گیاه می‌تواند حشرات را با سرعتی بالغ بر چهار متر بر ثانیه به دام بیاندازد و به سرعتی 2800 برابر از شتاب گرانشی دست یابد.
علف انبانی آبزی از هر چیزی، از کک‌های آبی گرفته تا بچه قورباغه و ماهی‌های جوان، تغذیه می‌کند. این گیاه دارای تله‌های مکشی شناور است که هر کدام از آنها توسط یک دریچه مودار بسته نگه داشته می‌شود.
برای درک بهتر این فرآیند که با تحریک گیاه اتفاق می‌افتد، گروهی از دانشمندان دانشگاه فریبورگ از دوربین‌های سرعت بالا استفاده کردند تا تعاملات میان علف انبانی جنوبی و یکی از طعمه‌های طبیعی آن، کک آبی، را ثبت کنند.
محققان در طی یک آزمایش، کک‌های آبی را در کنار این گیاه گوشتخوار قرار دادند و توانستند 14 مورد طعمه‌گیری را ضبط کنند.



وقتی که یک حشره درون سیستم به دام می‌افتد، دریچه نگهدارنده به حالت قفل‌شده درمی‌آید که منجر به حرکت آب و طعمه به سمت داخل می‌شود.


در یکی از ویدئوها دیده می‌شود که وقتی حشره با موی گیاه برخورد می‌کند، تله گیاه در یک حرکت مارپیچی سریع و ناگهانی طعمه را به سرعت می‌بلعد. این واکنش بسیار سریع گیاه فرار را برای طعمه ناممکن می‌کند. به گفته دانشمندان، وقتی که طعمه درون تله گیر می‌افتد، بی‌حرکت می‌ماند. این گیاه با انجام یک ضربه تهاجمی در طی فرآیند مکش، باعث می‌شود که تله‌های پر از هوا همچنان قادر به انجام عملیات مکش باشد.



مکانیسم مکش طعمه درون علف انبانی



این فرآیند چنان با سرعت روی می‎دهد که فرار برای طعمه‌ها امکان‌پذیر نیست. دانشمندان متوجه شدند این گیاه برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی در طی این فرآیند سریع مجهز به ویژگی ایمنی است.


در ادامه می‌توانید مکانیسم مکش طعمه درون علف انبانی را تماشا کنید:





مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب