رکوردشکنی با هواپیمای خورشیدی برفراز اقیانوس آرام
به گزارش آنا به نقل از Engaget، حرکت با استفاده از نیروی حاصل از تابش خورشید، مدتهاست که قابلیتهای خود را اثبات کرده اما اکنون با هواپیمای تازهای که بازدهی بهتری دارد، قرار است تواناییهای بیشتری را برای طرفدارانش به نمایش بگذارد.
آندری بورشبرگ، خلبانی که با استفاده از هواپیمای خورشیدی تکصندلی خود از نانجینگ چین به پرواز درآمده است، قصد دارد با پروازی یکسره، مسیر 8150 کیلومتری تا جزیره کالائلوآ در هاوایی را طی کند و برای نخستین فرود خود را به آنسوی اقیانوس آرام برساند.
این پرواز که برآورد میشود در شرایط مطلوب 120 ساعت بهطول بیانجامد، ویژگیهای بسیاری دارد که از آن جمله، نبودن هیچ نقطهای برای فرود تا مقصد است. در صورتی که بروشبرگ ناگزیر به فرود اضطراری شود، باید هواپیما را بر سطح اقیانوس نشانده و امیدوار باشد که تیمهای نجات به موقع برای بردنش بیایند.
در صورت موفقیت این سفر، این طولانیترین زمان پرواز با یک هواپیمای تکصندلی و نخستین عبور از عرض اقیانوس آرام با هواپیمای خورشیدی در یک پرواز خواهد بود.
مقصد بعدی بروشبرگ و برتراند پیکارد –کمک خلبانش- 4700 کیلومتر دورتر از هاوایی و در فونیکس، آریزونا خواهد بود.
این سفر همچنین دو مقصد فرود دیگر نیز خواهد داشت که یکی مسافتی بیشتر از فاز اول پرواز را در بر میگیرد. آنها امیدوارند با موفقیت در این سفر منزل به منزل، بتوانند توجه مردم به قابلیتهای انرژیهای تجدید پذیر را بالا برده و اثری ماندگار در این صنعت بگذارند.
در حال حاضر استفاده از نیروی محرکه هیبریدی (بنزین- الکتریسیته) در اتومبیلها به دستاوردهای قابل قبولی رسیده و اغلب شرکتهای خودروسازی در حال طراحی و ساخت مدلهای هیبریدی هستند اما در صنعت هوانوردی به دلیل دسترسی به تابش مستقیم خورشید در ارتفاعات بالا و نبود آلودگی، ابر و دیگر کاهندههای نور، استفاده از انرژی خورشیدی ممکن و بهصرفه است.
گام بعدی در طراحی هواپیماهای خورشیدی، ساخت باتریهای قدرتمندتر و سبکتر خواهد بود تا با استفاده از آنها، پرواز های امن و طولانی میسر شود.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/