صحن دانشگاه سکوی قهرمانی/ مردم، قهرمان بیسواد را نمیخواهند
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، اواخر هفته گذشته بود که مسابقات یونیورسیاد دانشجویان جهانی به پایان رسید و تیم دانشجویان ایرانی توانست عملکرد قابل قبولی از خود برجای بگذارد. تلاش دانشجویان ایرانی در بخشهای مختلف مسابقات یونیورسیاد بار دیگر نشان داد که همهچیز فوتبال نیست و میشود بدون هزینههای هنگفت و حاشیههای غیراخلاقی و غیرورزشی نیز بین بهترینهای جهان درخشید. اتفاقات خاص این دوره از مسابقات یونیورسیاد دانشجویان جهان، نمایش و درخشش دانشجویان ورزشکار ایرانی بین برترینهای جهان بود تا جایی که والیبال برای اولینبار به قهرمانی این مسابقات دست پیدا کرد و رشتههایی همچون تکواندو و ووشو نیز با کسب مدالهای رنگارنگ خوش درخشیدند.
کاروان ورزش ایران با 62 ورزشکار در هشت رشته در بیستونهمین دوره یونیورسیاد دانشجویان شرکت کرد و درنهایت با 23 مدال (هشت طلا، چهار نقره و 11 برنز) به کار خود پایان داد. اما یکی از نقاط قابل تامل درخشش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بود بهطوری که از هشت مدال طلا، هفت مدال (با احتساب والیبال)، از چهار مدال نقره، سه مدال و از 11 برنز، هشت جایگاه سومی سهم این دانشجویان است.
به همین بهانه بهسراغ پنج نفر از این مدالآوران دانشجو از دانشگاه آزاد اسلامی رفتیم؛ آرمین هادیپور صاحب مدال طلای رشته تکواندو از واحد دانشگاهی رشت، میرهاشمی حسینی دارنده مدال طلای رشته تکواندو از واحد دانشگاهی میانه، محمد رهبری دارنده مدال برنز در رشته شمشیربازی از واحد رشت، عرفان آهنگریان دارنده مدال طلای رشته ووشو از واحد دانشگاهی چالوس و فاطمه حیدری دارنده مدال برنز رشته ووشو از واحد تهران مرکزی، پنج ورزشکار قهرمانی بودند که ضمن تحصیل در مقاطع مختلف، حضور در سطح اول ورزش جهان بهانه خوبی بود که به گپوگفت با آنها بپردازیم.
امروز کسی قهرمان بیسواد را قبول ندارد
آرمین هادیپور/ تکواندو/ دانشگاه واحد رشت/ مدال طلا
متولد 73 هستم، چهارسال است تکواندو کار میکنم، دومین دورهای بود که در مسابقات یونیورسیاد شرکت میکردم و هر دو دوره هم طلا گرفتم. طلای مسابقات آسیایی، نقره مسابقات جهانی، طلای المپیک آزمایشی از جمله مقامهای کسبشده توسط بنده است. در واحد رشت دانشگاه آزاد اسلامی و در رشته تربیت بدنی در حال تحصیل هستم. دوره ورزشی با دانشگاهی من به صورت همزمان بود و درس خواندن برای من مهم است، چون در جامعه امروز کسی قهرمان بیسواد را قبول ندارد و هر کاری که انجام میدهیم باید علم آن را نیز داشته باشیم. به غیر ایران و کره جنوبی، بقیه کشورها با تیمهای غیردانشجویی در این مسابقات شرکت کرده بودند. این مساله آنجا قابل تامل است که حتی کشورهای اروپایی نیز تیمی که نشاندهنده دانشجویی بودن آنهاست شرکت نداده بودند. درباره تقدیر و جوایز هم اینکه طبق قولی که به ما دادهاند قرار است طی روزهای آینده از ما تقدیری به عمل بیاید.
از سهمیه ورزشی برای تحصیلم استفاده نکردم
میرهاشم حسینی/ تکواندو/ میانه/ تربیت بدنی/ طلا
از شهرستان میانه و استان آذربایجان شرقی هستم و در دانشگاه آزاد اسلامی واحد این شهرستان در مقطع کاردانی و رشته تربیت بدنی تحصیل میکنم. 11 سال است تکواندوکار میکنم که سه سال آن به صورت حرفهای است. از مقامهای کسبشده میتوان به مدال نقره 2017 قهرمانی جهان در کره جنوبی و مدال طلای 2016 قهرمانی جهان در فیلیپین اشاره کرد. من قبل از اینکه به دانشگاه بیایم عناوین قهرمان جهانی را داشتهام. از سهمیه ورزشی برای تحصیلم استفاده نکردم و خودم اقدام به ثبتنام در دانشگاه کردم. درباره درس خواندن هم واقعیت این است که زیاد وقت درس خواندن ندارم و بیشتر درس خواندنم موقع امتحانات است. از طرف دیگر در روز چهارساعت تمرینات ورزشی انجام میدهم. هنوز برای ما مراسم تقدیر نگرفته و حمایتی نکردهاند. نکته مهم در این مسابقات حضور تیمهای ورزشی دیگر کشورها بود که اکثر آنها با تیمهای ملی شرکت کرده بودند.
دانشگاهها، اسپانسر دانشجویان هستند
محمد رهبری/ شمشیربازی/ واحد رشت/ تربیت بدنی/ برنز
محمد رهبری هستم متولد 1370، دانشگاه آزاد اسلامی رشت مقطع کاردانی رشته تربیت بدنی. از سال 86 در تیم ملی شمشیربازی حضور دارم و نزدیک به 12 سال هم هست که در این رشته کار میکنم. در این سالها توانستهام مدالهای خوبی را برای کشورم کسب کنم از جمله اولین مدال بازیهای آسیایی، اولین مدال جهانی و همچنین اولین مدال یونیورسیاد شمشیربازی در تاریخ شمشیربازی ایران که توانستم مدال برنز را کسب کنم. درس و ورزش من با هم همزمان است که البته به دلیل درگیریهای مسابقات ورزشی دوران دانشجوییام طول کشید و به همین دلیل این دوره باتاخیر در حال طی شدن است. دلیل درس خواندنم این است که در جامعه امروزی قهرمان تحصیل نکرده فایدهای ندارد و باید در کنار ورزش، تحصیلات را نیز ادامه داد. نکته قابل تامل در تیمهای دانشجویی شرکتکننده در مسابقات، نگاه کشورها به مقوله ورزشی در آکادمیهای دانشگاهی است.
نمیخواهم شغلم با ورزش قهرمانی یکی باشد
عرفان آهنگریان/ ووشو/ واحد چالوس/ عمران/ طلا
عرفان آهنگریان هستم و 20 سال دارم. دانشجوی ترم پنجم دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس در رشته مهندسی عمران هستم و نزدیک به 9 سال است که در رشته ووشو فعالیت میکنم. از عناوین قهرمانیام میتوان به طلای مسابقات کشورهای اسلامی، مسابقات جهانی باکو، طلای مسابقات قهرمانی جهان در چین و طلای مسابقات جهانی در تایوان اشاره کرد. خیلیها از من میپرسند که چرا به جای اینکه مثل خیلی از ورزشکاران رشته تربیت بدنی بخوانم در رشته مهندسی عمران تحصیل میکنم عقیده دارم کارم باید از ورزش جدا باشد تا شغل آیندهام ربطی به ورزشی که دارم انجام میدهم نداشته باشد. الان در کار ساختمانی هستم و میخواستم با تحصیل در این رشته به صورت دانشگاهی علمآموزی کنم. البته سعی دارم بعد از رشته عمران در رشته تربیت بدنی نیز تحصیلات دانشگاهی داشته باشم. روزی 6 ساعت تمرینات ورزشی دارم، البته وضعیت درس خواندم فرق میکند و بیشتر شب امتحانات یک مروری میکنم.
مدالم حاصل حمایتهای دانشگاه آزاد اسلامی بوده است
فاطمه حیدری/ ووشو/ تهران مرکز/ تربیت بدنی/ برنز
فاطمه حیدری هستم ورزشکار بخش تالو در رشته ورزشی ووشو 12 سال است که در این رشته فعالیت میکنم. دانشجوی رشته تربیت بدنی واحد تهران مرکز هستم. از مهمترین عناوین قهرمانی میتوان به 6 دوره قهرمانی کشور و چهارمی بازیهای آسیایی اشاره کرد. در این میان دانشگاه آزاد و معاونت ورزشی از من حمایتهای زیادی کردهاند و این نتیجه در این دوره از مسابقات که برنز این رشته است حاصل زحمات مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی نیز هست. درباره تحصیل و ورزشم چون پنج سال است که در اردوهای تیم ملی هستم خیلیها فکر میکنند که وقتی برای درس خواندن نداشتم، اما با مدیریت درست این مساله را حل کردم و درسم را هم خواندم. فدراسیون دانشجویی 500 دلار به من جایزه داده است. درباره تسهیلات فدراسیون دانشجویی برای ورزشکارها تمهیدات خوبی برای ادامه تحصیلات ما اندیشیده شده است که البته در کشورهای دیگر و صاحب سبک جدای از این تسهیلات مالی است که قابل قیاس با ایران نیست.
منبع:فرهیختگان
انتهای پیام/