فعالیت کتابخانه مجلس شورای اسلامی 111 ساله شد/ نسخ خطی کتابخانه مجلس با نسخ سه کشور اروپایی برابری می کند
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، سید علی عمادی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با تبریک هفته دولت گفت: امسال 111 سال فعالیت کتابخانه مجلس شورای اسلامی است. این مجموعه شامل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس است که به عنوان نخستین نهاد فرهنگی کشور پس از مشروطیت راه اندازی شد.
رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: حدود 650 هزار کتاب نسخه چاپی در کتابخانه مجلس شورای اسلامی موجود است که بیشتر این کتاب ها در حوزه مطالعات پارلمان، اسلام شناسی و ایران شناسی است.
وی گفت: علاوه بر این تعداد کتاب چاپی، 28 هزار مجله و 60 هزار عنوان کتاب خطی در کتابخانه مجلس موجود است که این مجموعه خطی با نسخ خطی سه کشور متوسط اروپایی برابر می کند. بسیاری از این نسخ خطی نفیس، منحصر بفرد است و ارزش بسیار بالایی دارد.
عمادی افزود: نسخه دیجیتالی حدود 95 درصد این آثار تهیه شده است و در اختیار محققان و تاریخ پژوهان قرار می گیرد. افزون بر نسخه های دیجیتال 15 میلیون فریم سند تاریخی، علمی و فرهنگی در کتابخانه مجلس موجود است که تا کنون حدود 4 میلیون از این نسخه ها دیجیتال سازی شده است.
رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: کتابخانه مجلس شورای اسلامی شاید تنها کتابخانه ای باشد که کارت عضویت ندارد و علاقه مندان با ارائه کارت ملی می توانند از سالن عمومی این کتابخانه استفاده کنند. دانشجویان تحصیلان تکمیلی، طلبه های حوزه های علمیه و اعضای هیات علمی دانشگاه هم با ارائه کارت خود می توانند از خدمات تخصصی کتابخانه استفاده کنند.
وی ادامه داد: 8 عنون اثر جدید در ماه های اخیر از سوی کتابخانه مجلس منتشر شده است که مهمترین این آثار کتاب الکرام برره بود. تلاش داریم 30 اثر جدید را نیز منتشر کنیم. 68 پروژه پژوهشی نیمه تمام هم در کتابخانه مجلس در حال رسدیگی است که سعی داریم تا پایان سال 50 درصد از این پروژها را به پایان برسانیم.
انتهای پیام/