روایتی از روند تک نرخی شدن بنزین
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، ساعت 24 پنجبشنبه 31 اردیبهشتماه اتفاق ویژهای در جایگاههای سوخت رخ داد و آن هم واریز نشدن سهمیه سوخت خودروهای شخصی و موتورسیکلتها بود.
داود عربعلی، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اولین فردی بود که تنها چند ساعت پس از واریز نشدن سهمیه سوخت خودروهای شخصی در این زمینه اطلاعرسانی کرد. او اما گفت که واریز نشدن این سهمیه ناشی از مشکلات نرمافزاری بوده است.
تنها پس از گذشت کمتر از 24 ساعت همین مقام مسئول در گفتوگو با خبرنگار آنا اختلال نرمافزاری در سامانه هوشمند سوخت را رد کرد و افزود: منتظر اعلام نظر نهایی مسئولان در خصوص سهمیه سوخت خودروهای شخصی هستیم.
وی با بیان اینکه این شرکت تنها وظیفه پخش فرآوردههای نفتی در کشور را دارد، افزود: درباره افزایش قیمت سوخت اطلاعی ندارم و تاکنون تصمیمی در این حوزه به ما ابلاغ نشده است.
رئیس انجمن جایگاهداران سوخت نیز در همین باره انتقاد از نبود اطلاعرسانی بهموقع از سوی شرکت پخش برای واریز نشدن سهمیه سوخت خودروها گفت: متاسفانه مسئولان به موقع پاسخگو نیستند و این اطلاعرسانی ضعیف اعتراضات مردمی در جایگاهها را به همراه داشته است.
در حالی که هیچکدام از مسئولان نفتی درباره سرنوشت قیمت سوخت اطلاعات دقیقی را عنوان نمیکردند، رئیس کمیسیون انرژی مجلس هم از آینده سوخت اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: اگر دولت تصمیمی هم برای تکنرخی شدن سوخت گرفته باشد، کمیسیون انرژی از این موضوع بیخبر است.
اما مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت با بیان اینکه در مورد سهمیه سوخت خودروهای شخصی هنوز تصمیم قطعی صورت نگرفته است، تاکید کرد: به احتمال زیاد این سهمیه واریز نمیشود و خودروهای شخصی از این به بعد با نرخ آزاد سوخت گیری میکنند.
پس از این اظهارات وزیر نفت در حاشیه نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین نیز از تعیین وضعیت قیمت و سهمیه بنزین تا پایان هفته خبر داد و درباره گران شدن قیمت بنزین و حذف قیمت بنزین 700 تومانی، گفت: در این زمینه همه گزینهها روی میز است.
بالاخره گره وضعیت سوخت باز شد
تنها یک روز پس از اظهارات وزیر نفت بالاخره وضعیت سوخت تعیین تکلیف شد و سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران روز سوم خرداد به صورت رسمی از تکنرخی شدن قیمت برنزین خبرداد.
عربعلی گفت: بنزین و دیگر فرآوردههای نفتی شامل نفت گاز، نفت کوره، نفت سفید، گاز مایع و سوخت هواپیماهای مسافربری از ساعت ٢٤ سهشنبه ٥ خردادماه سال جاری با نرخهای جدید عرضه میشود.
او قیمت هر لیتر بنزین معمولی را ١٠٠٠ تومان و هر لیتر بنزین سوپر را ١٢٠٠ تومان اعلام کرد و گفت: از تاریخ اعلام شده هر لیتر نفت گاز در جایگاههای سوخت کشور با نرخ ٣٠٠ تومان، نفت سفید هر لیتر ١٥٠ تومان، گاز مایع هر کیلو ٢٣٠ تومان و هر لیتر سوخت هواپیماهای مسافربر ٦٠٠ تومان عرضه خواهد شد.
وی همچنین با بیان اینکه سهمیه ٧٠٠ تومانی باقیمانده درکارتهای سوخت خودروهای شخصی و موتوسیکلتها نزدیک به ٢,٥ میلیارد لیتر است، تاکید کرد: آن دسته از افرادی که در کارت سوخت خود بنزین ٧٠٠ تومانی دارند فقط تا پایان شهریور ماه فرصت دارند آن را استفاده کنند.
در همین ارتباط سجادی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز در برنامهای تلویزیونی اعلام کرد: سهمیه بنزین خودروهای عمومی از از ساعت 24 روز سهشنبه پنجم خردادماه حذف خواهد شد.
بدین ترتیب نظام سهمیهبندی سوخت که از 1386 عملیاتی شده بود، پس از 8 سال برچیده شد.
گاز هم گران شد
تنها 24 ساعت پس از تکنرخی شدن رسمی سوخت در کشور نعمتاللهی سخنگوی وزارت نفت در گفتوگو با آنا از افزایش قیمت گاز خبر داد و افزود: پیشنهادهایی برای افزایش قیمت گاز در وزارت نفت در حال بررسی است، اما هنوز میزان این افزایش قیمت مشخص نشده است.
حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت گاز نیز روز سهشنبه هفته گذشته و در نشستی خبری میزان افزایش قیمت گاز را 15 درصد اعلام کرد و افزود: قیمت سیانجی و گاز صنایع، پتروشیمی و کشاورزی و دامپروری و نانواییهای سنتی در سال جاری ثابت خواهد بود.
انتهای پیام/