دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 مرداد 1396 - 13:25

بازگشت دوباره برق به دایره خاموشی‌

با افزایش پیک مصرف احتمال خاموشی‌های برق در کشور دوباره بالا گرفت.
کد خبر : 205375

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، اکنون بر اساس آخرین آمارها میزان تولید برق کشور در ساعات پیک مصرف در مرز 55 هزار مگاوات است در حالی که میزان مصرف به مرز 53 هزار و 500 مگاوات رسیده است.


از سوی دیگر پیک مصرف برق در روز 14 تیرماه به 55 هزار و 400 مگاوات رسید که در صنعت برق رکود بی‌سابقه‌ای محسوب می‌شد و بر اساس اعلام وزارت نیرو تنها تا پایان ماه مذکور پیک مصرف برق برای نهمین بار نسبت سال گذشته رکورد زد.


اما طی روزهای اخیر پیک مصرف برق در محدوده ۵۳ هزار مگاوات باقی مانده که این امر احتمال خاموشی‌ها را دوباره افزایش می‌دهد. همین امر هم موجب شد تا ستار محمودی که پس از جلسه رای اعتماد مجلسی‌ها به کابینه وزرای دولت دوازدهم و عدم موفقیت بیطرف در رسیدن به وزارت نیرو به عنوان سرپرست این وزاتخانه انتخاب شد، دستور آماده باش برای استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها را صادر کند.


این در حالی است که مردادماه با افزایش دمای هوا آغاز شده و در روز نخست پیک مصرف برق 5 هزار و 624 مگاوات افزایش یافت و به عدد 53 هزار و 600 مگاوات رسید. در این روز بر حجم میزان واردات از کشورهای همسایه که عمدتاً از ارمنستان و آذربایجان انجام می شود، افزوده شد و میزان واردات به 638 مگاوات رسید.


در روز 9 مردادماه هم پیک برق رکورد مصرف در تابستان سال جاری را جابجا کرد و به 55 هزار و 442 مگاوات رسید. البته پیک مصرف پس از آن در محدوده 53 هزار مگاوات قرار گرفت.


پیک مصرف در روز 27 مردادماه 53 هزار و 915 مگاوات، روز 29 مردادماه 53 هزار و 586 مگاوات و در روز گذشته 53 هزار و 332 مگاوت بوده است که بدین ترتیب بالاترین میزان مصرف همچنان در محدوده 53 هزار مگاوات می‌چرخد.


بر اساس اعلام شرکت مدیریت شبکه برق ایران پیک مصرف برق کشور روز 29 مردادماه در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته هم 10 هزار و 166 مگاوات افزایش داشته و به عدد 53 هزار و 586 مگاوات رسید. این در حالی است که پیک مصرف در مدت مشابه سال قبل 43 هزار و 420 مگاوات بوده است.


در این روز به علت افزایش مصرف برق در کشور 624 مگاوات برق از کشورهای همسایه وارد شد. همچنین مصرف برق صنایع در روز گذشته برابر با 4 هزار و 207 مگاوات بوده است.


اما از آنجایی که 80 درصد تعداد مشترکان را مشترکان خانگی تشکیل می‌دهد و از سویی در تهران بیش از 45 درصد مصرف مربوط به مشترکین خانگی است بنابراین مدیریت میزان مصرف در منازل می‌تواند کمک شایانی به مدیریت بار شبکه کند.


گفتنی است، ساعت‌هایی که مصرف برق در کل کشور زیاد است، ساعت اوج مصرف یا پیک مصرف تلقی می‌شود و ساعات پیک شبکه سراسری کشور در تابستان از ساعت 19 تا 23 و در زمستان از ساعت 18 تا 22 است. همچنین ساعات کم باری شبکه سراسری در شش ماهه ابتدای سال از ساعت 23 تا 7 و در 6 ماهه دوم سال از ساعت 22 تا 6 است.


اما هزینه برق در ساعات پیک مصرف حدودا سه برابر حساب می‌شود. این در حالی است که ساعات کم باری هزینه برق حدود یک چهارم بهای واقعی در نظر گرفته می‌شود و استفاده از وسایل برقی در این ساعات علاوه بر کمک به مدیریت بار شبکه و کاهش احتمال خاخوشی‌ها، می‌تواند به کاهش هزینه‌ها نیز بیانجامد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب