کشف بقایای نوسنگیهای 6000 ساله
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از شینهوآ، متخصصان موزه باستان شناسی استانبول در جریان منطقه ساختوساز مربوط به ایستگاه مترو، سازههای دایرهای شکل و مقبرههای سکو مانند دوران نوسنگی را در منطقه بشیکتاش کشف کردند.
به گفته کارشناسان، این اکتشاف اطلاعات مهمی را آشکار میکند که بخشی از تاریخ استانبول و «تنگه بسفر» را نشان میدهد که بخشی از کشورهای آسیایی و اروپایی را از هم جدا میکند. این کشف که در مرکز شهر اتفاق افتاده است، شکاف مهمی را در تاریخ این منطقه بین 6500 تا 3000 قبل از میلاد پر خواهد کرد.
محققان بر این باورند که این اکتشاف اطلاعات مهمی را درباره نحوه قرار گرفتن اولیه در کناره این تنگه را که یکی از مهمترین مسیرهای دریایی اتصال دریای سیاه و دریای اژه به شمار میرود، برملا خواهد کرد.
همچنین سازههای دایرهای شکل یافتشده، سبک خاصی از ساختوساز در آن دوران را نشان میدهد. کارشناسان معتقدند این سازهها که تا زمان عصر آهن مشاهده میشدند، به عنوان سبکهای خاصی از استقرار ناحیه «تراس» در بخش شمال غربی ترکیه مورد توجه قرار میگرفتند.
باستانشناسان برای اولین بار در ماه آوریل ویرانههایی را متعلق به قرن 19 و 20 در این منطقه پیدا کردند. مقامات ترکیه به دنبال این اکتشاف منطقه احداث ایستگاه مترو را تغییر دادند و آن را به کمی آن طرفتر منتقل کردند.
محققان در حفاریهای خود مصنوعات مختلف متعلق به اوایل دوران نوسنگی را یافتند. آنها با پیشروی حفاریها، به اکتشافات بیشتری دست خواهند یافت.
ساکنان این منطقه از اکتشافاتی که در آن رخ داده است، استقبال کردهاند و حتی صاحب یک قهوهخانه درباره این اکتشافات میگوید: «گویی چیزی را که میبینم، نمایی به زیبایی منطقه بسفر است که حدود 6000 سال پیش مردم در آن زندگی میکردند».
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/