دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 مرداد 1396 - 09:09

انسان خود را با تغییر شرایط محیطی وفق داده‌است

تحقیقات اخیر حاکی از آن است که گونه هومو یا خانواده انسان نسبت به تغییرات محیطی خود را سازگار کرده است.
کد خبر : 201437

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceDaily، اغلب ادعا می‌شود که انسان‌ها، که نسبت به اجدادشان باهوش‌تر هستند و تکنولوژی‌های پیشرفته‌تری دارند، در واکنش به تغییرات آب و هوایی پدیدار شده‌اند؛ حالا نتایج پژوهش جدیدی از مرکز مطالعات پیشرفته زیست‌شناسی باستانی در دانشگاه جرج واشنگتن این نظریه را به چالش کشیده است.


بسیاری از دانشمندان بر این باورند که یک هجوم، که با نام «ضربان» نیز شناخته می‌شود، دلیل اصل ظهور گونه‌های جدید حیوانات بوده است. شواهد آن هم در فسیل‌های آفریقایی با قدمت 2/5 تا 2/8 میلیون سال، که شامل خانواده هوموها (انسان) نیز می‌شود، به چشم می‌خورد.


متخصصان معتقدند که تنها رویدادی بزرگ مانند تغییرات اقلیمی می‌تواند باعث ظهور گونه‌های جدید گوناگون شده باشد. هرچند اندرو بار، استاد علوم انسان‌شناسی، در مقاله‌ای بیان می‌کند که پدیدار شدن گونه‌های جدید می‌توانسته بر حسب تصادف اتفاق افتاده باشد و احتمال دارد هیچ ارتباطی با تغییرات آب و هوایی نداشته باشد.


وقتی تغییرات عمده زیست محیطی رخ می‌دهد، برخی از گونه‌ها منقرض می‌شوند و سر و کله گونه‌های جدید هم پیدا می‌شود که منجر به ایجاد ضربانی از گونه‌های جدید در رکوردهای فسیلی می‌شود. تعریف دقیقی از ضربان وجود ندارد بنابراین متخصصان همیشه درباره آنهایی که منجر به وقوع اتفاقات معنی‌دار می‌شوند و آنهایی که تنها نوسانات تصادفی را رقم می‌زنند، اختلاف نظر دارند.


دکتر بار از شبیه‌سازی کامپیوتری استفاده کرد تا فسیل‌ها را در صورت عدم وقوع تغییرات آب و هوایی شبیه‌سازی کند؛ وی متوجه شد گونه‌های شبیه‌سازی شده دارای شباهت‌های زیادی به گونه‌های موجود در رکوردهای فسیلی است. این امر بدین معناست که نقش الگوهای تصادفی در نوسانات تولید گونه‌های جدید دست کم شمرده می‌شود.


دکتر در آخر افزود: «این ایده که گونه ما بیش از 2/5 میلیون سال پیش به عنوان بخشی از ضربان جاگردی در پاسخ به تغییرات آب و هوایی پدیدار شده، دارای ریشه‌های عمیقی در تاریخ زیست‌شناسی باستانی است. تحقیقات من نشان می‌دهد که آن ضربان می‌تواند ناشی از نوسانات تصادفی در تولید گونه‌های جدید باشد».


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب