دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 مرداد 1396 - 15:10

مهندسی ژنتیک راز رنگ آبی را برملا کرد

دانشمندان موفق شدند با استفاده از تکنیک‌های مهندسی ژنتیک، یک اتفاق غیرطبیعی و نادر را به‌ صورت طبیعی در گل‌ها پرورش دهند.
کد خبر : 199432

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از نیویورک‌تایمز، رنگ‌ آبی چشم‌ها، رنگ مو و پر و حتی گل‌های آبی، دیگر یک ویژگی خاص و دست نیافتنی محسوب نمی‌شوند. تا امروز در طبیعت رنگ آبی ناشی از جهش یا نقص ژنتیکی یا تغییر ناگهانی در اسیدیته بود که باعث می‌شد در طبیعت هیچ گلی به‌ صورت طبیعی به رنگ آبی نباشد.


گل‌های آبی باغ، حاصل تغییرات اسیدی در آب و خاک یا جهش‌های ژنتیکی بودند اما پژوهشگران با درک بهتر روالی که موجب این رنگ می‌شود توانستند از آن رمزگشایی و گل داوودی را وادار به رنگ طبیعی آبی کنند.


در این روش، ترکیب ژنتیکی گل به‌ شکلی تغییر داده شد که اسید محیط گلبرگ‌ها تغییر کند و این کار با استفاده از ژن گل‌هایی که به‌ طور طبیعی آبی هستند، رنگ‌دانه پروانه و ژن گل زنگوله‌ای کانتر بری انجام شده است.


دستاورد بسیار مهم این پژوهش، فراتر از زیبایی‌ ظاهری یک گل است و این امکان را برای نخستین‌ بار ایجاد کرده است که از ترکیب ویژگی‌های دو موجود دیگر، حاصلی در یک موجود سوم ایجاد شود.


با استفاده از این تکنیک شاید در آینده بتوان انسان‌های چشم‌آبی بیشتر یا گل‌هایی که برای زنبورها جذاب‌تر هستند را تولید کرد. حشرات به‌ صورت طبیعی تقریبا فقط رنگ آبی را تشخیص می‌دهند و به آن جذب می‌شوند که این ویژگی در تولید مثل و شیوع گیاهان اهمیت ویژه‌ای دارد.


از سوی دیگر، گل داوودی آبی به‌دست آمده در این پژوهش، توانایی تولید مثل ندارد و حتی با خروج آن از آزمایشگاه هم تهدیدی متوجه طبیعت نیست. بنابر قوانین آمریکا فروش هرگونه محصول دستکاری شده ژنتیکی، نیازمند مجوز و با اعلام رسمی امکان‌پذیر است و تا انجام آزمایش‌های دقیق و نتایج موثق‌، امکان ارائه این گل‌ها به بازار نخواهد بود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب