دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بعضی کارخانه‌ها تاریخ انقضا دارند؛

اکثر صنایع تولیدی،دولتی و زیان‌ده هستند

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت:‌ تمامی کارخانه‌ها یک خط سیر سعودی و نزولی را در مدت زمان حیات خود طی می‌کنند و زمانی که کارخانه از نقطه اوج به سمت نزول تولید و فروش تغییر مسیر می‌دهد، این وظیفه مدیر است که با نوسازی تجهیزات و به‌روزرسانی دانش تولیدی، کارخانه را در شرایط رقابتی نگاه دارد.
کد خبر : 197702

محمدرضا منصوری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره برخی از کارخانه‌های تعطیل شده به خبرنگار گروه اقتصادی آنا اظهار کرد: مهم‌ترین فاکتور در ثبات کارخانه‌های تولیدی،‌ مدیریت آینده‌نگر و هم‌سطح‌سازی تولیدات برای رقابت با کالاهای جهانی مشابه است چراکه اگر کارخانه‌ای همگام یا جلوتر از صنعت روز دنیا رشد و توسعه پیدا نکند، طبیعتا گام در مسیر شکست گذاشته است.


نماینده مردم در خانه ملت با اشاره به اینکه در برخی مواقع، توقف تولید به نفع اقتصاد است، تاکید کرد: بسیاری از کاربری کارخانه‌ها به‌واسطه نبود این دیدگاه به ناچار دارای مدت زمان انقضا می‌شوند و اگر این دوره تمام شود قطعا عدم فعالیت آنها بیشتر به نفع اقتصاد بوده تا اینکه اقتصاد از آن متضرر شود.


وی افزود: رکود در شرایطی به‌عنوان اصلی‌ترین چالش کارخانجات تولیدی و در مجموع اقتصادی ایران مطرح می‌شود که به‌واسطه تحریم‌ها، نوسازی تجهیزات بنگاه‌های تولیدی و انتقال دانش‌فنی در حالت خلع قرار گرفت تا با افزایش عمر تجهیزات فنی، رقابت از چرخه تولیدات ملی حذف شود.


منصوری با اشاره به اینکه شرکت‌ها می‌توانند با فناوری نو تحت نام شرکت‌های قدیمی فعالیت کنند، تصریح کرد: تعطیلی کارخانه یا کارگاه‌های تولیدی تنها از یک منظر جای نگرانی به‌همراه ندارد و آن‌هم زمانی است که کارخانه‌ای که توجیه اقتصادی ندارد تبدیل به یک کارخانه جدید و با قابلیت رقابتی شود اما اگر کارخانه‌ای جدید با شرایط و دانش تولیدی روز ایجاد نشود، آنگاه باید نگران اشتغالزایی بود.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت:‌ اکثر صنایع تولیدی کشور، دولتی و زیان‌ده شدند چراکه به دلیل بی‌اهمیتی بهره‌وری، رقابت و تمرکز به بازار داخلی این بنگاه‌ها رو به زوال رفته‌اند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: باید واحدهای تولیدی و صنعتی که ناتوان هستند و توجیه اقتصادی ندارند هرچه زودتر جمع‌آوری شوند و به نفع جامعه و کشور است چراکه بسیاری از صنایع مواد اولیه و محصول را هدر می‌دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب