به وجودتان افتخار و از شما حمایت میکنم/ یکی از سیاستهای دانشگاه آزاد باید پذیرش ریسک فعالیت باشد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ستاد اطلاع رسانی مسابقات جهانی ربوکاپ 2017 ژاپن، دکتر فرهاد رهبر در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور در جمع محققان و پژوهشگران رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: «امروز از لحظات خوب زندگی من است که در جمع افتخارآفرین و غرور انگیز شما عزیزان حضور دارم. به تک تک شما تبریک میگویم، همچنین به استادان شما و کسانی که در این راه برنامهریزی و مدیریت کردند تا تیم پر افتخار جمهوری اسلامی ایران امروز در عرصههای بینالمللی بتواند بدرخشد و به عنوان پیامآور کشور در عرصه علم و دانش بتواند خودی نشان دهد.»
او ادامه داد: «این جای بسیار افتخار دارد و خود را قدر بدانید و از این فرصتها استفاده کنید و تا آنجایی که میتوانید در رقابتهای سخت بینالمللی شرکت کنید و خود را توانمند کنید. خداراشکر با گزارشهای موجود، تا به حال موفق بودهاید، که بسیار جای خوشحالی و افتخار دارد، ولی نباید متوقف شوید؛ وقتی به قلهای میرسیم، قلههای دیگر در مقابل ما نمایان خواهد شد که قاعدتا باید آنها را فتح کنیم.»
رهبر خطاب به فعالان عرصه رباتیک، گفت: «قطعا این حضور شما در عرصههای بینالمللی، مفید خواهد بود، اما مفیدتر این است که علم و دانش شما، بتواند در عرصه اقتصاد کشور هم خودی نشان دهند. بازار خوبی پیش روی علم رباتیک وجود دارد و بنده از دکتر موسیخانی تقاضا دارم اقداماتی انجام دهند که از این بازار میلیارد دلاری صنعت رباتیک، تنها یک درصد سهم ما باشد که قطعا آن هم، رقم بزرگی خواهد بود.»
کار تیمی را کم کم داریم یاد میگیریم
سرپرست بزرگترین دانشگاه حضوری جهان، ادامه داد: «یکی از علمهای نافعی که میتواند به بهبود زندگی و معیشت مردم کمک کند، همین علم رباتیک و هوش مصنوعی است. از شما محققان و پژوهشگران عرصه رباتیک تقاضا دارم که پس از بازگشت از مسابقات جهانی به عنوان یک تیم کارآفرین، ایدههای خود را تبدیل به محصول کنید تا گرهای از مشکلات مردم باز شود.»
رهبر خطاب به اعضای تیمهای رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «یکی از کارهای بزرگی که شما توانستهاید انجام دهید، کار تیمی است که بسیار ارزش دارد، ما در عرصههای مختلف در بخش فردی معمولا توانستهایم دستاوردهای خوبی کسب کنیم، اما کار تیمی را کم کم داریم یاد میگیریم و شما به عنوان پیشگامان علمی در عرصههای بینالمللی، قدرتی از توانمندیهای خود را به نمایش میگذارید و به عنوان یک تیم منسجم در کنار هم توانستید رتبه کسب کنید که این مهم، بسیار ارزشمند است.»
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «یکی از اشکالات ما و دلایل عدم پیشرفت در عرصههای ملی، فردی کار کردن است، فردی تصمیم میگیریم، فردی عمل میکنیم و میخواهیم فردی مقام بیاوریم که کار دشواری است، اما شما این تفکر غلط را از بین بردهاید. شما با همین کار تیمی میتوانید شرکتهای دانش بنیانی تاسیس کنید که تولید ثروت کند و بخشی از درآمد غیرنفتی کشور را تامین کنید که این مساله زیاد دور از انتظار نیست و شما عزیزان میتوانید.»
رهبر افزود: «یکی از سیاستهای دانشگاه آزاد اسلامی در برنامههای پژوهشی، باید پذیرش ریسک فعالیت در عرصههایی همچون رباتیک باشد؛ بنابراین به شما پژوهشگران و محققان این حوزه توصیه میکنم که نترسید، باید جرات ریسک پذیری را به شما بدهیم و این «جرات» شعار نخواهد بود. شما در حال حاضر توانستهاید توان علمی را کسب کنید، اگر ما بتوانیم جرات را در کنار این توان قرار دهیم، دنیا را فتح خواهید کرد.»
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «هر شکستی، یک پیروزی است، زیرا به ما نشان میدهد که دیگر نباید این مسیر را برویم؛ ولی یادمان باشد تجربه را گران به دست نیاوریم و از تجارب یکدیگر استفاده کنیم. برای اینکه بتوانید در عرصههای بینالمللی بدرخشید، باید با یکدیگر متحد باشید.»
او خطاب به اعضای تیمهای رباتیک، گفت: «به وجود شما عزیزان افتخار و از شما حمایت میکنم، زیرا به توانمندیهای شما اعتقاد دارم. باید خودتان را باور کنید، که الحمدالله کردهاید، چرا که اگر غیر این بود امروز برای شرکت در رقابتهای بینالمللی انتخاب نمیشدید؛ این باور را تبدیل به یقین کنید. یقین زمانی میسر میشود که این علم تبدیل به ثروت شود و شما عزیزان میتوانید.»
رهبر ادامه داد: «سرمایه اصلی دانشگاه آزاد اسلامی، شما پژوهشگران، نخبگان، دکتر موسیخانی و همچنین دیگر استادان شما هستند. اگر ما این سرمایهها را خوب مدیریت کنیم، از آن ثروتی عظیم کسب خواهیم کرد. یقین دارم که شما از مسابقات جهانی ربوکاپ 2017 ژاپن با دست پر باز خواهید گشت و کشور به شما افتخار میکند.»
او در پایان یادآوری کرد انشاالله با کمک شما بتوانیم در سالهای آتی هم در مسابقات و هم در تولید ثروت از علمی همچون رباتیک و سایر علوم موفق شویم و بتوانیم دانشگاه آزاد اسلامی را از درآمد شهریهای به سوی درآمد غیرشهریهای ببریم.»
نسل چهارم صنعت با محوریت علوم سایبری، نرم افزار و رباتیک در حال شکل گیری است
همچنین سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این دیدار با اشاره به افتخارآفرینیهای تیم دانشگاه آزاد اسلامی در مسابقات جهانی رباتیک سال گذشته در آلمان، گفت: «هدف اصلی ربوکاپ، توسعه دانش هوش مصنوعی و نرم افزار کاربریهایی که این علم در صنعت و زندگی روزمره میتواند داشته باشد، است. نسل چهارم صنعت، با محوریت علوم سایبری، نرم افزار و رباتیک در حال شکل گیری است و محققان به این نتیجه رسیدهاند که ربوکاپ در تحقق این دانشها میتواند بسیار ایفای نقش کند. خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی در ترویج این علم در کشور خوب تلاش کرده و نتایج خوبی هم به دست آورده است.»
رئیس کمیته ملی ربوکاپ جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: «امیدواریم باتوجه به حمایتهای دکتر رهبر از محققان و پژوهشگران که میتواند موجب دلگرمی هرچه بیشتر این قشر شود و همچنین توسعه شرکتهای دانشبنیان که به جد در دستور کار واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است، انشاالله در تحقق شعار «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» که مقام معظم رهبری فرمودند و جایگزینی صادرات نرم افزار و سخت افزار به جای نفت، بتوانیم وظیفه خود را در مقابل رهبر انقلاب به خوبی انجام دهیم و در پایان سال گزارش خوبی خدمت ایشان تقدیم کنیم.»
مرتضی موسیخانی با قدردانی از توجه ویژه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی به نخبگان، گفت: «این زمانها، زمانهای طلایی این دانشگاه است و امیدواریم بتوانیم قدر بدانیم. همواره یکی از دغدغههای محققان این بوده است که بتوانند ایدههای خود را به ثروت تبدیل کنند، از روسای واحدها تقاضا میکنم قدر این لحظهها را بدانند و استفاده کنند.»
انتهای پیام/