تصاویر «جونو» از توفانهای مشتری منتشر شد
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا از ایسنا، کاوشگر جونو طبق اعلام قبلی صبح سهشنبه بر فراز نقطه قرمز عظیم مشتری که دچار توفان گازی بزرگی با 10 هزار مایل وسعت شده است، پرواز کرد.
این اولین باری است که انسان موفق به مشاهده نزدیک ویژگیهای عظیم این توفان کشفشده در سال 1830 شده است. این منطقه احتمالا از 350 سال پیش این چنین درگیر توفان بوده است.
جونو در ارتفاع 9000 کیلومتری بر فراز توفان نقطه قرمز عظیم مشتری به پرواز درآمد که تاکنون هیچ فضاپیمایی موفق نشده بود تا این مقدار به مشتری نزدیک شود.
اسکات بولتن، محقق ارشد جونو از موسسه تحقیقاتی جنوب غربی در سن آنتونیو میگوید: «نقطه قرمز عظیم اسرارآمیز مشتری احتمالا شناختهشدهترین ویژگی این سیاره به حساب میآید. این توفان قرنهاست که روی بزرگترین سیاره منظومه شمسی میوزد».
قرار بود جونو به کمک تجهیزات علمی خود با شیرجهای تاریخی به نقطه قرمز عظیم مشتری به مطالعه عمق و ریشه این توفان بپردازد تا دانشمندان به درک درستی از نحوه عملکرد این توفان دست یابند.
این ماموریت بخشی از ششمین پرواز علمی جونو بر فراز این ابر گازی عظیم اسرارآمیز بود. ناسا قصد دارد با کاوشهای پرواز اخیر جونو، پرده از راز عملکرد بزرگترین توفان جهان هستی بردارد. این پرواز در حالی انجام شد که چند روز بیشتر از اولین سالگرد قرار گرفتن جونو در مدار مشتری نمیگذرد.
کاندایس هانسن، دانشمند ارشد موسسه علوم سیاره ای میگوید: «نزدیکترین و دقیقترین تصویری که JunoCam از نقطه قرمز عظیم مشتری میفرستد، بیش از نیمی از وسعت توفان را نشان خواهد داد».
وی افزود: «همانطور که جونو از سطح مشتری فاصله میگیرد، تصاویر دورتر آن باید کل توفان را نشان دهند، گرچه جزئیات در این تصاویر دقیق نخواهد بود. هنگامی که تمام دادههای خام جونو پردازش و تایید شود، به عنوان یک تصویر موزاییکی غول پیکر به هم متصل خواهند شد که تصویری دقیق از نقطه قرمز عظیم مشتری خواهد بود».
تصاویری که فضاپیمای جونو گرفته است با فیلترهای سه رنگ اصلی (قرمز، سبز و آبی) و استفاده از امواج مادون قرمز گرفته شده و سپس با هم ترکیب شده تا تصویر نهایی به دست بیاید.
سازمان فضایی آمریکا (ناسا) از کاربران درخواست کرده استکه افکتهای تصویری خود را برای زیباتر شدن این تصاویر روی آنها اعمال کنند.
این پروژه عمومی و همگانی میتواند به تولید زیباترین تصاویر از بزرگترین سیاره منظومه شمسی منجر شود.
انتهای پیام/