حضور پررنگ فیلمهای دفاع مقدس در جشنواره شهر
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم شهر، ۱۲ فیلم با موضوع و مضمون مستقیم دفاع مقدس در بخشهای مختلف مسابقه این رویداد سینمایی رقابت خواهند داشت. این در حالی است که مضمون دفاع مقدس در بسیاری از آثار دیگر به صورت غیرمستقیم و گذرا نیز آمده است.
عناوین فیلمهای دفاع مقدسی پنجمین جشنواره بینالمللی شهر به این ترتیب است:
«خانهای کنار ابرها» به کارگردانی سید جلال دهقانی اشکذری
«بوسیدن روی ماه» به کارگردانی همایون اسعدیان
«میهمان داریم» به کارگردانی محمدمهدی عسگرپور
«روباه» به کارگردانی بهروز افخمی (شهدای ترور)
«آخرین روزهای زمستان» به کارگردانی محمدمهدی مهدویان
«خاطراتی برای تمام فصول» به کارگردانی مصطفی رزاق کریمی
«آسانسور» به کارگردانی نیما عباسپور
«اینجا شهر من بود» به کارگردانی و تهیهکنندگی تینا پاکروان
«تهران، خانی آباد، ۱۳۶۶» به کارگردانی سید عماد حسینی و تهیهکنندگی موزه دفاع مقدس
«من آبادان رفتم جنگ» به کارگردانی کریم لکزاده و تهیهکنندگی روحاله سهرابی
«پارکینگ» به کارگردانی عباس عمرانی بیدی
«ساعت ۶» به کارگردانی رقیه توکلی
علاوه بر این آثار شورای سیاستگذاری جشنواره بینالمللی فیلم شهر با توجه به همزمانی و آغاز این رویداد سینمایی در سالروز فتح خرمشهر با طراحی «بخش ویژه فیلم و عکس خرم شهر» به مثابه شهری که نماد مقاومت، شهد شیرین آزادی و شهر شکوه و شکوفایی لقب گرفته اقدام به گردآوری آثاری با این محوریت نموده است. اهتمام به مضمون دفاع مقدس در مسابقه فیلمنامههای سینمایی و نیز، برپایی مراسم نکوداشت زندهیاد رسول ملاقلیپور برجستهترین سینماگر حوزه دفاع مقدس از دیگر رویکردهایی این رویداد سینمایی به موضوع دفاع مقدس است.
۱۱ سالن سینمایی شهر تهران با مرکزیت پردیس سینمایی ملت میزبان پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم شهر خواهد بود.
بخش محله پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم شهر از ۳ خرداد همزمان با سالروز فتح خرمشهر در پردیس سینمایی ملت آغاز میشود و بخش اصلی آن از عصر روز ششم آغاز و تا ۱۲ خردادماه ادامه مییابد.
پیام تبریک سالروز سوم خرداد
پنجمین جشنواره بینالمللی فیلم شهر طی پیامی سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر را تبریک گفت.
متن این پیام بدین شرح است:
«تاریخ پرفراز و نشیب انقلاب اسلامی ایران، مملو از رویدادهایی است که هر یک به عنوان تابلوی افتخاری ثبت شده است. در این میان، حماسه آزادسازی خرمشهر، به عنوان نقطه عطفی بهشمار میآید که با مدد الهی و با صلابت و فداکاری فرزندان قهرمان این مرز و بوم، به منصه ظهور رسید.
خرمشهر با تاریخی خون بار و حماسهای جاوید، نماد رشادتها و دلاوریهای رزمندگان و مردمی است که خاطرات کم نظیر آنان، برای همیشه به عنوان برگ زرینی در قلب تاریخ ثبت شده است. این شهر که به خاطر شهادت تعداد زیادی از عزیزترین فرزندان این کشور، به «خونین شهر» لقب گرفته است، مظهر مقاومتی است که آیندگان همواره از آن به نیکی یاد خواهند کرد.
فتح خرمشهر، در تاریخ نبرد ایران و عراق، از ویژگی خاصی برخوردار است. خبر آزادی خرمشهر، به قدری شگفتآور بود که در سرتاسر ایران اسلامی، اوضاع را دگرگون کرد. گویی زلزله شدیدی رخ داده که متجاوزان بعثی در اثر آن به هلاکت رسیدهاند و به دنبالش، آرامش و شور و شادی را برای ملت شهیدپرور و مقاوم ایران به ارمغان آورده است. حال این ماییم و این یادگاری که باید بر لوح تاریخ ماندگارش سازیم.
بیتردید سوم خرداد و سالروز حماسه فتح خرمشهر فرصت مغتنمی است برای بازبینی و بازشناسی تاریخ بلند مقاومت ملت ایران، ملتی که با انقلاب خونین خود راه جدیدی را فرا روی بشریت گشود.
جشنواره بینالمللی فیلم شهر این روز حماسی تاریخ معاصر را پاس میدارد با این باور که در آئینه محصولات فرهنگی و سینمایی این مرز و بوم میراث ارجمند این قطعه جغرافیایی ناب و مثال زدنی برجستهتر گردد.»
انتهای پیام/