تصویر ناسا از برخورد 2 کهکشان
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از ایسنا و به نقل از اسپیس، این دو کهکشان در حال برخورد "آرپ 299"(Arp 299) نامیده میشوند و در فاصله 140 میلیون سال نوری از زمین و در صورت فلکی دب اکبر واقع شدهاند.
خرس بزرگ یا دُبّ اکبر نام یکی از صورتهای فلکی است. خرس بزرگ یکی از معروفترین صورت فلکیهای آسمان و همچنین مهمترین صورت فلکی فروردین ماه است. پنج ستاره کاسه آبگردان آن با یکدیگر در ارتباط هستند و در یک جهت و با یک سرعت در فضا حرکت میکنند. شکل و وضعیت این صورت فلکی هر 100 هزار سال یک بار تغییر میکند و آن به این دلیل است که وضعیت دو ستاره انتهایی دسته آبگردان که عناق و قائد نام دارند نسبت به پنج ستاره دیگر عوض میشود.
برخی هفت ستاره پر نورتر این صورت فلکی را دب اکبر مینامند، ولی صحیح آن است که این ستارهها فقط بخشی از دب اکبر میباشند، و صورت فلکی دب اکبر دارای ستارههای بیشتری است. هفت ستاره پر نورتر آن بنات النعش یا هفتاورنگ نام دارند. همچنین میتوان از دب اکبر برای جهت یابی استفاده کرد.
تلسکوپ اشعه ایکس "چاندرا"(Chandra) در رصدهای خود به 25 منبع تولید اشعه ایکس برخورد کرده که 14 مورد از آنها به عنوان منابع فوق درخشان (ULX) شناسایی شدهاند.
این منابع در مکانهایی از کهکشان وجود دارند که ستارههای جدیدی با سرعت بالا در حال ایجاد هستند.
همچنین در سامانههای دوتایی شامل ستاره نوترونی و یک سیاهچاله نیز منابع فوق درخشان اشعه ایکس دیده میشوند.
با توجه به اینکه سیستمهای دوتایی در کهکشانها کمتر دیده میشود، محققان معتقدند موجی از ایجاد ستارگان جدید در کهکشان آرپ 299 ، سبب ایجاد این منابع درخشان اشعه ایکس شده است.
برای تهیه این عکس از دادههای تلسکوپ چاندرا، تلسکوپ هابل و تلسکوپ استروسکوپیک ستارههای نوترونی استفاده شده است.
انتهای پیام
انتهای پیام/