حاتمییزدی: دولت، پشت پرده موسسات اعتباری غیرمجاز را افشا کند/ وجود این موسسات مربوط به این دولت و آن دولت نیست
احمد حاتمی یزدی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با تاکید بر اینکه موسسات اعتباری برای نخستین بار در دهه 60 شکل گرفتند، افزود: شرکتهای مضاربهای تحت عنوان نبوت و بعثت سپردههایی را از مردم دریافت کرده و سپس سودهایی را پرداخت میکردند.
وی بیان کرد: در دهه 80 هم دو صندوق بازنشستگی محمد رسولالله و جی در اصفهان حدود 600 هزار سپردهگذار را جذب کردند و در نهایت نیز ورشکسته شدند که معضلات بسیاری برای کشور و مردم ایجاد کردند.
مدیرعامل اسبق بانک صادرات اظهار کرد: در دولت نهم و دهم هم همین داستان ادامه یافت. این رویه ارتباطی به دولت خاصی ندارد بلکه ناشی از نبود نظارتهاست. این موسسات با حمایت یکسری از نهادها شکل میگیرند که قانون اهمیتی چندانی برایشان ندارد. از این دست موسسات میتوان به شکلگیری موسسه اعتباری میزان اشاره کرد که با جذب سپرده از کارکنان قوه قضائیه در مشهد تاسیس شد اما سپس ورشکسته شد.
حاتمییزدی نبود قدرت عمل برای بانک مرکزی برای برخورد با این موسسات را مهمترین چالش و مشکل در این بخش عنوان کرد و گفت: شکلگیری این موسسات مربوط به دولت نیست و نهادهایی در آن دست دارند که نظارت بانک مرکزی را برنمیتابند.
وی با اشاره بر پیگیری طرح سوال از رئیسجمهوری بیان کرد: میتوانند از رئیسجمهوری سوال کنند اما باید واقعیتها را برای مردم بازگو کند. باید پشتپردههای تاسیس این موسسات را رو کند.
این کارشناس ارشد مسائل اقتصادی ابراز کرد: این موسسات اعتباری همانند یک غده سرطانی رشد کرده و حالا تعدادی از آنها ورشکسته شدهاند که ناآرامیهای اجتماعی را به بار آورده است و بعضا شاهد تجمعات مردمی مقابل مجلس و بانک مرکزی هستیم.
وی تاکید کرد: دولت یازدهم به دنبال ساماندهی این موسسات اعتباری غیرمجاز است. بانک مرکزی هرچه عنوان میکند که پولها را با سپردهگذاری در این موسسات اعتباری غیرمجاز به دست افراد سودجو دادهاید، کسی گوش به حرف نمیدهد در حالی که بانک مرکزی و حتی در عمل دولت، قدرت عملی برای برخورد با این موسسات هم ندارد.
انتهای پیام/