اولویت اول بیدهای ماده در انتخاب جفت: شنونده خوب
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از UPI، براساس نتایج حاصل از مطالعات اخیر، بیدهای نر با شاخکهای بلندتر توانایی بهتری در پیدا کردن جفت دارند. دانشمندان استرالیایی کشف کردند که داشتن شاخکهای بزرگ به بید نر در تشخیص میزان «فرومون» آزاد شده، توسط بید مادهای که آماده تولید مثل است، کمک میکند. بیدهای ماده از خود سیگنالهای شیمیایی به جا میگذارند تا جفت خود را جذب کنند.
این یافتهها، تئوری انتخاب جنسی چارلز داروین را تائید میکند.
براساس مشاهدات داروین، اکثر حیوانات نر انرژی زیادی را صرف نمایشهای تاثیرگذار میکنند تا جفت جذب کنند؛ تلاشهایی مانند آواز، رقص یا ظاهر فیزیکی. اما داروین نظریه ارائه داد مبنی بر اینکه نرهایی که شنوندههای خوبی باشند، از مزیت داشتن یک جفت بهرهمند میشوند و بدین ترتیب میتوانند ژنهای خود را به نسل بعدی انتقال دهند.
محققان در نزدیکی درختان اکالیپتوس تلههایی کار گذاشتند تا بیدهای نر را گیر بیاندازند. طعمههای داخل تله بیدهای ماده بودند. در همه تلهها، بیدهای نر با شاخکهای بلند به دام افتادند.
متیو سیموندز، محققی در دانشگاه دیکن، در این باره گفت: «اطلاعات ما با پیشبینیهای 1871 داروین مطابقت دارد. گفته داروین مبنی بر اینکه انتخاب جنسی به نفع ساختارهای گیرنده حسی مانند شاخک عمل میکند، درست از آب درآمده است. برای زیستشناسان تکاملی بسیار ارزشمند است که از نظریهای قدیمی حمایت کنند که توجه زیادی را به خود جلب نکرده است».
دانشمندان دو بید ماده را داخل یک تله قرار دادند که در نتیجه سطح فورمون را افزایش یافت، دریافتند که بیدهای نر با شاخکهای کوچکتری به دام افتادهاند. بدین ترتیب مشخص شد که انتشار بیش از اندازه عطر میتواند خواستگاران کیفیت پایینی را برای ماده به ارمغان بیارود.
مارک الگار، محققی از دانشگاه ملبورن، در این باره میگوید: «اطلاعات ما نشان میدهد که رهاسازی مقدار کمی فرومون، بیده ماده احتمال جذب نر با شاخکهای بلندتر را افزایش میدهد. بیدهای نر با شاخک بلندتر جفتهای بهتری هستند چراکه تولید و نگهداری یک ساختار حسی بزرگ، ارزشمند است و تنها متعلق به نرهایی با ویژگیهای برتر است؛ از نظر بیدهای ماده چنین ویژگیهای خوبی میتواند به نسل بعدی آنها نیز انتقال یابد».
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/